Na osnovu čega si zaključio da je hejt radih hejta? S obzirom na raspoloženje stručne i opšte javnosti u debelpj si manjini tako da će ovo pre biti ovo samo jedno od tvojih uobičajenih postova reda radi i inata radi, pogotovu kada ih ja napišem, o čemu smo već imali priču. To što je nešto planirano 1875.,1975., 2015. ili 2015, što ga je donela kraljevska, komunistička, Slobina, dosovska, "žuta" ili naprednjačka vlast, što ga je projektovao Branislav Jovin ne vuče samo po sebi legitimitet pozitivnosti i pameti i nema veze s tim da li je nešto dobro ili loše. Nije ovo napisano zato što je pre bilo bolje, nije zato što je ovo uradio sns, nego zato što je uništen duh jedne ambijentalne celine i što ovo neće koristiti ničemu. Ni prvi, a verovatno ni poslednji kutak koji je sjeban jer urbanisti ne osećaju prostor koji treba da se radi.ftj napisao:To je hejt radi hejta, ovo je ispalo super a u planu je iz 75. godine.
meni je cvetni skroz kul onaj deo gde su kafici, onaj deo gde su cvecare je malo prazan, nadam se da ce tu nesto jos stavitiDay Walker napisao:Uzas.
Juce sam bio na Cvetnom, stvarno je tuga. Nema vise onog smeka.
Siguran sam da je tako i sa ovim platoom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Od 70-ih godina prošlog veka do sada ta ambijentalna celina je dobila drugi karakter i značaj. Uništavanje bašte kao glavnog elementa prethodne celine je najveća i neoprostiva greška. Fontana je vrlo diskutabilna.ftj napisao:Ali upravo se ovim prosiruje ambijentalna celina knez mihajlove i okolnih ulica? I kako to potez koji ide u korist pesaka moze unistavati ambijent i biti okarakterisan kao nepoznavanje prostora?
Ja imam zamerke na lose i dugo izvodjenje radova ali samo pretvaranje ulica u pesacku zonu i spajanje sa knezom ne vidim kako moze biti losa stvar.
Pa taj deo je i radjen sada i o njemu se samo i pricastefanan napisao:meni je cvetni skroz kul onaj deo gde su kafici, onaj deo gde su cvecare je malo prazan, nadam se da ce tu nesto jos stavitiDay Walker napisao:Uzas.
Juce sam bio na Cvetnom, stvarno je tuga. Nema vise onog smeka.
Siguran sam da je tako i sa ovim platoom.
Sent from my iPhone using Tapatalk