Auto sijalice
Re: Sijalice za farove
Bio sam ubeđen da svaki od novijih automobila sa projektorima ima xenone.
t
t
Re: Sijalice za farove
Nasao sam night breaker ultimated h1 1920 din a h7 sam narucio 2950 din. Nis je ocajan sto se tice snabdevenosti tih sijalica...
- WlayCo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:10
- Garaža: Hyundai i30 facelift 1.4, 16v, 109KS (2011g)
Re: Auto sijalice
I ja zamenih juce oba kratka H7 na i30. Nisam nesto pri parama pa uzeh neke Osramove original, classic, tako nesto, 500din kom, mislim da su kao ove na slici.
.
Sad par glupih pitanja: da li svi vi vozite preko dana sa kratkim svetlima? Sta kaze zakon, mogu li da se koriste ona na braniku dole, maglenke? Na koja se misli kad se kaze "led svetla za dnevnu voznju"?

Sad par glupih pitanja: da li svi vi vozite preko dana sa kratkim svetlima? Sta kaze zakon, mogu li da se koriste ona na braniku dole, maglenke? Na koja se misli kad se kaze "led svetla za dnevnu voznju"?
Who's your daddy?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Dnevna svetla su npr ovo (LED varijanta):

I dnevna svetla koja nisu LED a izgledaju kao maglenke:

Maglenke kao maglenke ne bi mogao da koristis kao DRL. Ako auto nema fabricki DRL jedino resenje ti je da ugradis:

I dnevna svetla koja nisu LED a izgledaju kao maglenke:

Maglenke kao maglenke ne bi mogao da koristis kao DRL. Ako auto nema fabricki DRL jedino resenje ti je da ugradis:

Brzine idu u H-a !!!

- WlayCo
Kod mene je kao na slici ovde recimo:

Zato sam i bio zbunjen jer je u specifikaciji prilikom kupovine auta jedna stavka glasila i "led svetla za dnevnu voznju".
Znaci, ja u branicima dole imam led svetla
? I njih mogu komotno da koristim preko dana bez da me iko zeza? Tako?

Zato sam i bio zbunjen jer je u specifikaciji prilikom kupovine auta jedna stavka glasila i "led svetla za dnevnu voznju".
Znaci, ja u branicima dole imam led svetla

Who's your daddy?
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Kao što rekoše jeftine i trajale godinu i nešto više dana.mrNitroSleeper napisao:Jel ima neko iskusto sa Wurth sijalicama?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Day Walker
WlayCo gde vidis LED svetla na i30?
LED nije isto sto i DRL (day running lights)
Brzine idu u H-a !!!

- WlayCo
Bas tako! Sta su onda i pisali u specifikaciji koji moj... Zato i jesam zbunjen...Day Walker napisao:WlayCo gde vidis LED svetla na i30?

Znaci, sa onim svetlima koja ja imam u braniku, ako su to DRL onda smem da vozim po danu i niko nece da mi pravi problem zbog toga sto ne koristim kratka, tako?
Who's your daddy?
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Tako ispade 

Pa čekaj, jel imaš ti u kabini na prekidaču za svetla oznaku DRL?
Ja recimo imam, stoji prvo 0 pa DRL pa znak za poziciju i oboreno svetlo.
Pa je recimo meni DRL dnevno svetlo isto što i poziciono, odnosno sa istog
mesta sija samo dosta jače.
Ako imaš tu oznaku uključiš na to i nemaš šta da razmišljaš.
Ja recimo imam, stoji prvo 0 pa DRL pa znak za poziciju i oboreno svetlo.
Pa je recimo meni DRL dnevno svetlo isto što i poziciono, odnosno sa istog
mesta sija samo dosta jače.
Ako imaš tu oznaku uključiš na to i nemaš šta da razmišljaš.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
- Day Walker
Ne mora da znaci da ima DRL na prekidacu, meni je na 0 ukljucen DRL, sledeci stepen je pozicija pa onda oborena svetla.
Wlayco, stavi prekidac na 0 i kad upalis auto ako svetli nesto napred (a pozadi ne) onda imas DRL.
Wlayco, stavi prekidac na 0 i kad upalis auto ako svetli nesto napred (a pozadi ne) onda imas DRL.
Brzine idu u H-a !!!

Zakon kaze da je za DLR potrebno 400lumena (bele svetlosti)... da se nalazi na prednoj strani vozila tu negde gde su farovi precizirano je jedino da je na tom delu vozila, tako da bilo koji svetlosni izvor koji zadovoljava ove parametre moze da prodje ko DLR
Mada mi sad nije nista jasno oko maglenki jer mozes kazat pa to su DLR jer maglenke ne smes paliti u gradu, a DLR sme da se nalazi na njihovom mestu?? (tako da ni nas stari zakon nema smisla vise, osim ako maglnke ne svetle jace, mada ni za DLR ne pise maksimalno osvetljenje)
Ja pokusavam da nabavim sto jace pozicione t10 sijalice za Corsu D (2008 nema fabricki DLR koji se na novijom modelima nalazi gde je smigavac) ali mi je problem taj sto je konektor zaturen i duza led sijalica koja ima vecu snagu nemogu ugurat jer je potrebno sijalicu sa konektorom prvo ugurat u prostor fara iza otvora kako bi mogao pravolinijski da udje u leziste.. sad sam narucio neke malo krace i neke uze da vidim jel mogu ukoso da ih zavucem...
Mada mi sad nije nista jasno oko maglenki jer mozes kazat pa to su DLR jer maglenke ne smes paliti u gradu, a DLR sme da se nalazi na njihovom mestu?? (tako da ni nas stari zakon nema smisla vise, osim ako maglnke ne svetle jace, mada ni za DLR ne pise maksimalno osvetljenje)
Ja pokusavam da nabavim sto jace pozicione t10 sijalice za Corsu D (2008 nema fabricki DLR koji se na novijom modelima nalazi gde je smigavac) ali mi je problem taj sto je konektor zaturen i duza led sijalica koja ima vecu snagu nemogu ugurat jer je potrebno sijalicu sa konektorom prvo ugurat u prostor fara iza otvora kako bi mogao pravolinijski da udje u leziste.. sad sam narucio neke malo krace i neke uze da vidim jel mogu ukoso da ih zavucem...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne pise nigde u zakonu da maglenke ne smes da palis ako nema magle. To sto su maglenke mozda na odgovarajucoj poziciji za DRL ne znaci da su iste upotrebljive kao DRL ako fabrika nije tako predvidela.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja sam popio kaznu jer sam usao u selo sa maglenkama ukljucenim iako je bila slabija magla i noc, rekao je da kad udjes u naseljeno mesto maglenke moras iskljuciti, bilo pre 5 godina po kom zakonu nemam pojma
malo sam kopao izgleda da kazna sledi samo kad je zadnje svetlo za maglu upaljeno?? mada se kod vecine vozila pale zajedno
malo sam kopao izgleda da kazna sledi samo kad je zadnje svetlo za maglu upaljeno?? mada se kod vecine vozila pale zajedno