Posao i zaposlenje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Posao i zaposlenje

Post od Laki021 »

Slika
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Baš mi zao kad vidim kako se skolovani ljudi muce, rade svakakve poslove samo da prežive. A s druge strane, njihovo funkcionalno znanje je tanko i položeni ispiti nemaju nikakvu korist u realnosti. sve se vrti u krug. Ogradjujem se na tehničke fakultete.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Tako je, u firmi cesto zaposljavam trgovce/trgovkinje na mesto prodavca u prodavnicama. I zaista se na oglas sve cesce javljaju ljudi sa fakultetima, tipa: profesori srpskog, visoka poslovna skola, ekonomski fax, visa tehicka.. itd itd.. Iako za njih na trzistu rada verovatno nema realnih mesta, vidi se da su ljudi bistri, skolovani.. :oops:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Zalosno...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Standard je nizak, prosek je loš, a to su sve prosečni ljudi koji su završili fakultete i onda čekaju da im nešto padne sa kruške. Verujem da ni napolju nije drugačija situacija, niti stav prosečnih ljudi, nego je standard daleko viši i svako nađe svoju neku kockicu u kojoj će da raducka nešto i lepo živi.

Kod nas ako tako raduckaš po malo kao običan mediokritet, živiš loše. Ko ima sreće živi malo bolje, jer ga je talas naneo u neku dobru firmu, gde ima finu platu da nit' smrdi nit' miriše, sa sve fakultetom ili bez. One koje plima nigde nije nanela, rade posao za koji su na papiru prekvalifikovani, nažalost. Neki drugi ne rade ništa.

Generalno su sve to vredni resursi koje nedostatak adekvatnog sistema traći. To je sve živa lova i država ako bi ih uposlila imala bi samo benefit.

Ostatak, sposoban da se probije i izbori za nešto više, ili dosta više, uglavnom proporcionalno svom benefitu ne donosi proprocinalno benefit i standardu, jer je takvih premalo.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

U globalu se slažem sa Nidžom, sramota je samo što je toliki procenat radno sposobnog stanovništva prinudjen da radi poslove toliko ispod svog nivoa obrazovanja. Faktički rade nešto za šta ni srednja škola nije preduslov.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ja sam u Londonu dva dana i jos uvek nisam usao u prodavnicu u kojoj radi neko drugi do Indijac ili neki Azijat koji jedva nabada engleski.

Nije nesto bitan podatak, ali govori svakako da za taj posao ne moras ni da znas da pricas kako treba.

Ovde inace racunam male prodavnice kiosk fazona, u vecim ipak rade englezi mada ima i dosta crnaca.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

nidza napisao: To je sve živa lova i država ako bi ih uposlila imala bi samo benefit.
Drzava treba da radi nesto drugo a ne da uposljava. Vec smo imali to vreme kad je drzava uposljavala.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Aco, u Engleskoj ima bas dosta crnaca i vecinom su Englezi.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Naravno da ih ima, ima i crnaca u odelima i na visokim pozicijama koliko hoces, nego sam mislio na crnce koji su nedavno dosli kao sto sam pomenuo Indijce i ostale koji rade te poslove.

Tako gledano, ima i Indijaca kiji su ovde generacijama, ali oni obicno imaju vec neke svoje poslove.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Kao i u svim bivšim kolonijalnim silama. Tako je i u FR, BE i NL.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ftj napisao:
nidza napisao: To je sve živa lova i država ako bi ih uposlila imala bi samo benefit.
Drzava treba da radi nesto drugo a ne da uposljava. Vec smo imali to vreme kad je drzava uposljavala.
Podrazumeva se valjda danas da država ne upošljava direktno. Nisam na taj vid benefita mislio.

Tapatalk
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Slušam pre neki dan o dualnom sistemu obrazovanja. Mislim da je to za zemlju sa ekonomijom kao nasom, pun pogodak.

Prvo, skolujemo i previse ljudi na fakultetima-mnogo vise sto drzavi treba. Mislim da je doslo vreme da se na obrazovanje mora paziti, i deca usmeravati od malih nogu na onu stranu gde se vidi da im lezi.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

A gde će ta deca da idu na praksu?

Pozadina cele priče je da je to ideja neke nekompetentne žene koja je našla način da stuče pare iz EU donacija u "projekat".

Ne pitajte kako znam :-)

TT
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

I opet ce se na papiru zadovoljiti forma a ne sustina. Kako ce oni znati da procene ko je pogodan za sta i da ga usmeravaju u tom pravcu. Debilizam.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Odgovori