Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Ratna tehnika

Post od BAJKER »

Svega po malo, sve se desava slucajno ili namerno.

RUSKI SISTEM Stiže "S-500" i zatvara nebo na 600 KILOMETARA

Slika

Odbrambeni ruski sistem "S-500" nadmašiće sve do sada poznate raketne štitove, računajući ruski "S-400" i američki "Patriot advansed kapabiliti 3", i sasvim zatvoriti nebo na udaljenosti do 600 kilometara.
Protivvazdušni raketni sistem dalekog dometa "S-500" moći će da presreće ne samo aerodinamične ciljeve (avione, helikoptere), već i balističke i krstareće projektile.
Ruski vojni izvori navode da će "S-500", koji je u fazi dovršavanja, u naredne dve godine dobiti nove nečujne radio stanice.
Radio stanice prethodnih generacija radile su na ranije određenim frekvencijama, čime se povećavala verovatnost praćenja i presretanja informacija, dok kod novih sistema takve situacije neće biti moguće.
Za prenos podataka najvažniji su radarska nevidljivost i neosetljivost na smetnje, kako neprijatelj ne bi mogao ništa da čuje. "S-500" - raketni sistem nove generacije klase "zemlja-vazduh" koncerna "Almaz-Antej" jeste univerzalni kompleks dalekog dometa i presretanja na velikim visinama sa povećanim potencijalom protivraketne odbrane.
Sistem će osetno nadmašiti trenutno najnapredniji kompleks "S-400 trijumf", koji se istakao u operaciji Vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji, pokrivši celu teritoriju te zemlje (radijus delovanja od 400 kilometara), čime ga je učinio "zonom zabrane leta".
U odnosu na tražene sisteme "S-300" i "S-400", koje su kupili Iran i Kina, "S-500" može da prepoznaje ciljeve na visinama do 50 kilometara i pri njihovoj i najminimalnijoj visini od 50 do 100 metara.

"S-500" može da otkrije i istovremeno gađa do deset balističkih nadzvučnih ciljeva, kao i da gađa bojeve glave nadzvučnih projektila.
https://www.youtube.com/watch?v=anpTiQMpOcY

Kako se je moglo videti na sajtu Ministarstva odbrane izdvajam sledece:
Prvo zasedanje srpsko-ruske Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju
U Sektoru za materijalne resurse Ministarstva odbrane danas je započelo dvodnevno zasedanje srpsko-ruske Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju.

Zasedanje su, u svojstvu kopredsedavajućih ove komisije, otvorili ministar odbrane Zoran Đorđević i prvi zamenik direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Ruske Federacije Andrej Arturovič Bojcov.

Otvaranju zasedanja prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Vasiljevič Čepurin, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i privrednih društava Odbrambene industrije Srbije, te predstavnici Federalne službe za vojnotehničku saradnju Ruske Federacije, Ministarstva odbrane i drugih ministarstava Ruske Federacije, kao i predstavnici vojno-industrijskih preduzeća i banaka iz Ruske Federacije.

Tokom zasedanja Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju razgovaraće se o unapređenju vojnotehničke saradnje dve zemlje kroz nastavak započetih aktivnosti vezanih za opremanje Vojske Srbije, unapređenje kapaciteta za održavanje vazduhoplovnih platformi, formiranje Servisnog centra za helikoptere u Republici Srbiji, unapređenje sistema PVO ruskog porekla u Republici Srbiji, kao i o unapređenju saradnje preduzeća odbrambene industrije dve zemlje.
Predviđeno je da predstavnici ruske delegacije obiđu naučno-istraživačke i remontne ustanove Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i deo preduzeća Odbrambene industrije Srbije.
Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Heineken napisao:Prve slike helikoptera Mi-17V5 za vojsku Srbije

Slika

Slika
Ovo dobijamo (kupujemo) u KLOT varijanti. Nema cak ni GPS, nego ce morati da se stavlja onaj sto ga koriste inace. Samo analogni instrumenti sa bazicnom navigacionom opremom (iz sedamdesetih) plus nema nikakve opreme.

Inace, regularno se ovaj tip helikoptera isporucuje sa full glass cockpitom, navigacionim sistemom sa moving-mapom, autopilotom i svom mogucom opremom za letenje i spasavanje u slozenim meteo uslovima. Ovaj nas ce biti ogoljen i bez svega toga.

Bolje da su nasli neki polovni Mi17 sa dobrom opremom i kupili vise komada nego ovo.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Хеликоптери су опремљени опремом за трагање и спасавање, противпожарне операције и као и носила за акције медицинског збрињавања. Купљене су кациге за пилоте, уређаји за ноћно летење, а ваздухоплови ће имати и метеорадар. Како најављују из Министарства одбране, хеликоптери ће бити опремљени за ноћно и летење у сложеним метереолошким условима. Капацитет терета летелица је око 4,5 тоне, а имаће и посебну дизалицу за извлачење људи носивости 300 килограма.
http://m.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:600312-Српски-пилоти-испробавају-руске-хеликоптере-ВИДЕО
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

To sto prica Bandic zaboravite, to je za javnost. Znate dobro da imam info iz prve ruke jer mi je jedan od najboljih prijatelja zamenik komandria u 204toj (u sklopu 890te). Prvo, kacige sa night vision sistemom su narucene odavno i koristice se za sve tipove (za Gazelu su vrsili probe vec). Drugo, novi Mi17 ce biti opremljen analognim kokpitom sa ILS/VOR navigacijom. GPS ce staviti njihov koji vec koriste u helikopterima. I onaj tragicni Mi17 je imao potrebnu opremu za spasavanje i let u slozenim meteo uslovima. Jedini dobitak je meteo radar i dizalica.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

^
Bez uvrede ali po tvojim izvorima ako se dobro secam za vreme poplava po Obrenovcu plutala gomila leseva pa na kraju ispostavilo se da to bas i nije istina :)

Videcemo kad stignu...ako je istina da je cena oko 12.5 miliona po komadu onda su klot...opet dok ne.vidim slike kokpita ne verujem nikome nista..
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

A ti verujes izvorima vlasti jel tako :) Samo veruj, nemam nista protiv.

Svasta nesto ne izadje u javnost.

Cena je za klot opremljen helikopter i takav i stize. Sve ostalo se modifikuje u Momi. Jedino ce mislim imati ugradjen meteo radar.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:kezo:
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

cozmo napisao:A ti verujes izvorima vlasti jel tako :) Samo veruj, nemam nista protiv.

Svasta nesto ne izadje u javnost.

Cena je za klot opremljen helikopter i takav i stize. Sve ostalo se modifikuje u Momi. Jedino ce mislim imati ugradjen meteo radar.
Naravno da ne verujem glavonjama :)

zato sam i napisao da ne verujem nikome nista...

Indija svoje Mi-17-V5 placala oko 20-22 miliona po komadu......koliko para toliko muzike
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

Iranci lete na klot Mi-17V5 pa se ne zale. ;)

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Daj šta daš ... samo da se leti :mrgreen:
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Kampanja ili ne u to ne ulazim nit me zanima, ali šta je bitno.

-Cena koju smo dobili je jednostavno odlična, helikopteri će biti dodatno opremljeni u Momi to jeste tačno, većim delom opremom koja stiže iz Rusije, razlog- biće jeftinije na taj način a neće biti klot, vrlo prosto.
-Rusi za prodaju svoje tehnike po pravilu imaju 3 cenovna ranga za identičnu stvar, 1. klasična komercijalna cena, 2. cena prijateljskim zemljama, 3. cena za Rusku armiju, mi smo dobili ovaj 3. paket šta bolje može od toga ja stvarno neznam, pogotovo za samo 2 aparata.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Rusi zezaju Amerikance.

https://www.youtube.com/watch?v=czG_sthRf20
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

HKS napisao:Slika

Slika
https://www.youtube.com/watch?v=vJ4JEFgc0E8
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Opet taj nesrecni Donald Cook i opet Su24 u glavnoj ulozi.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Da ga nije opet iskljucio na dugme? :D
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Odgovori