Dobro veče
Re: Dobro veče
Meni isto nisu jasni ljudi koji ne izadju na izbore. Ubedljivo najgluplja i najneodgovornija opcija.
Pritom, ja kao neko ko ima sasvim dovoljno novca smatram da nije poenta da samo meni bude lepo, vec i okruzenju jer je to onda jedna pozitivna energija.
U razvijenim zemljama su ljudi mnogo bezbrizniji i prijatniji za razgovor, pozitivniji i to takodje znaci dosta.
Pritom, ja kao neko ko ima sasvim dovoljno novca smatram da nije poenta da samo meni bude lepo, vec i okruzenju jer je to onda jedna pozitivna energija.
U razvijenim zemljama su ljudi mnogo bezbrizniji i prijatniji za razgovor, pozitivniji i to takodje znaci dosta.
A za koga treba da glasa neko ko prati politicku scenu (iako ne voli o tome da diskutuje), i ko ne vidi bukvalno ni jednu opciju za koji ima i tracak pozitivnog stava prema njima. Kada ne vidis bukvalno ni jednu stranku, ni jednog politicara, ni jedan realan program u praksi... u koji verujes.
Sta je pametno uraditi po tebi?
Sta je pametno uraditi po tebi?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Nemoguce je da ne mozes da napravis granulaciju i da su ti bas svi isti.
Cak i metoda "najmanjeg zla" je bolja od indiferentnosti.
Cak i metoda "najmanjeg zla" je bolja od indiferentnosti.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Naravno da mi nisu svi isti, ali problem upravo u tome sto mi bukvalno nijedna opcija/program/stranka/politicar ne ulivaju poverenje i pozitivan stav.
Nisu svima iste zamerke, kod jednih zameram jedno, dok drugih drugo, neki su mi ekstremno losi, drugi su mi manje losi... ali opet niko mi nije dobar, niko mi ne ostavlja taj pozitivan utisak i zelju da glasam za njega/opciju/stranku/program.
Naravno da ni ne ocekujem da neka opcija/stranka/program/politicar/lista bude bas 100% po mom ukusu i da se poklapa sa mojim stavovima i potrebama.
Ali problem je sto trenuto nema niko za koga smatram da je uopste dostojan da bi mu dao svoj glas.
Znaci, ostaje iskljucivo opcija biranja najmanjeg zla, ali to isto znaci da bi nekom "zlu" dao svoj glas a to ne zelim. Kao sto ne zelim da se zbog bilo kojeg "zla" uopste maltretiram i da idem do birackog mesta, jednostavno nisu vredni toga.
Tako da biram opciju indiferentnosti kao trenutno "najmanje zlo".
Ali nikada necu tvrditi da je to dobro, da tako treba, da preporucim drugima... ni slucajno.
To je moja stvar, moja odluka, moj izbor... moguce i da sam u zabludi, da gresim al boze moj, imam prava i na to. Mozda mnogo vise gresi onaj koji glasa za nekog zlotvora nego ja koji sam indiferentan.
Nisu svima iste zamerke, kod jednih zameram jedno, dok drugih drugo, neki su mi ekstremno losi, drugi su mi manje losi... ali opet niko mi nije dobar, niko mi ne ostavlja taj pozitivan utisak i zelju da glasam za njega/opciju/stranku/program.
Naravno da ni ne ocekujem da neka opcija/stranka/program/politicar/lista bude bas 100% po mom ukusu i da se poklapa sa mojim stavovima i potrebama.
Ali problem je sto trenuto nema niko za koga smatram da je uopste dostojan da bi mu dao svoj glas.
Znaci, ostaje iskljucivo opcija biranja najmanjeg zla, ali to isto znaci da bi nekom "zlu" dao svoj glas a to ne zelim. Kao sto ne zelim da se zbog bilo kojeg "zla" uopste maltretiram i da idem do birackog mesta, jednostavno nisu vredni toga.
Tako da biram opciju indiferentnosti kao trenutno "najmanje zlo".
Ali nikada necu tvrditi da je to dobro, da tako treba, da preporucim drugima... ni slucajno.
To je moja stvar, moja odluka, moj izbor... moguce i da sam u zabludi, da gresim al boze moj, imam prava i na to. Mozda mnogo vise gresi onaj koji glasa za nekog zlotvora nego ja koji sam indiferentan.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja sam jednom izasao da glasam i glasao sam za Betmena.
Sent from my LG-H500 using Tapatalk
Ne zovu ga Betmen nego Slina 

- H4wkeye

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ovaj tvoj stav, a i mnogi drugi koje ti licno imas su razlog zasto je Srbija tu gde jeste. Jedan od razloga zasto nam je politicka scena toliko jadna je zato sto veliki procenat ljudi razmislja u ovom smeru kao ti.goblin napisao:Vidis ja se ne slazem sa tobom.Dusan napisao: O politici se mora pricati, jer je sastavni deo zivota. Ne kao glavna tema na ovakvom forumu, ali kritika i diskusija moraju uvek biti prisutni. Nema nista gore nego kada cujem nekoga da kaze politika me ne zanima. Da smo pametni u skolama bi pored toliko gluposti koje se uce mogli i da ucimo decu kako ucestvovati u politickom zivotu, to bi nam daleko vise pomoglo nego gomila glupih predmeta.
Inace rec ''idiot'' je u staroj Grckoj oznacavala apoliticnu osobu. Danas je poprimila neko drugo znacenje, ali nije lose znati sta je prvobitna namena.
Evo ja sam apoliticna osoba, gotovo nikada ne ucestvujem u politickim diskusijama, cak ne volim ni da budem prisutan kada se pokrenu takve teme u drustvu. Kad dodjem u neko drustvo gde je pokrece tema politike ili celo vreme cutim (eventualno iznesem neku kritiku aktuelne vlasti - ko god bio na vlasti) ili pokusavam da promenim temu ili se trudim da uopste ni ne dolazim u takvo okruzenje.
Pritom nikada u zivotu nisam izasao na glasanje niti planiram, niti sam bio simpatizer ili clan bilo koje opcije ili politicara.
U mojoj porodici se bukvalno nikada ne pominje politika, cak ni u najuzem krugu prijatelja niko ne spominje tu temu....
Naravno da imam neki svoj stav i misljenje, ali zasto bi ja nekoga gnjavio sa tim, a izacicu na glasanje onda kada vidim da uopste postoji neko za koga smatram da bi trebao da dobije moj glas. A ako imam misljenje da trenutno apsolutno niko nije dobar, onda ne zelim ni da biram najmanje zlo.
Isto tako se slazem da je nemoguce funkcionisati ako se bavis bilo kakvim ozbiljnijim poslom a da nema politickih uticaja, pa se covek neminovno uvlaci u politiku hteo on to ili ne. Ali ja na to gledam samo kao na deo posla, dotaknem se politike samo ako moram i ako nam se negde putevi ukrstaju i to iskljucivo u sferi biznisa.
Mislim da smo mi kao narod previse optereceni politikom. Ne znam sta je uzrok, da li los zivotni standard za koji ljudi najvise krive politicare pa im je to ujedno i najveci trn u oku pa onda uzivaju da ispiraju usta sa tom temom, da li visak vremena, dokolica... ne znam, ali to je moj utisak.
Eto putovao sam po inostranstvu, i boravio na duzi period napolju, a ima i drugih clanova koji zive po raznim zemljama.
Moj utisak je da se napolju ljudi uopste ne opterecuju toliko radi politike. I tamo ljudi imaju neke svoje simpatizere ili stranke/opcije kojima su verni, ali se politika kao tema u svakodnevnom zivotu "obicnih gradjana" mnogo manje spominje, sto mi je skroz pozitivno i mnogo normalnije.
Kazes ljudi su previse optereceni politikom, a izlaznost na poslednje izbore jedva preko 50%, dok je u razvijenim zemljama standardno preko 85-90%. Takodje problem je to sto smo kao nacija slabo obrazovani. Sa nasih 6% visokoobrazovanih daleko ispod nekog evropskog proseka od 30-35%. To sto nismo obrazovani u toj meri i ne bi bio toliki problem da smo politicki pismeni, tj. da razumemo i da ucestvujemo u politickom procesu.
Sve dok ti ne skapiras da je tvoj glas vazan bicemo u ovakvoj situaciji, gde se ne zna ko je gora opcija na izborima.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Više i visoko obrazovanje ima oko 10,5 % građana Srb, po meni je mnogo veći problem oko 7,7% bez osnovne škole i oko 3,5% nepismenih.
E jbg sad sam jos ja krivac za stanje u drzavi.
Shvatam ja koliko je vazan glas, a da li si ti procitao moje obrazlozenje zasto ne izlazim na glasanje?
Da imam za koga da glasam ja bi izasao, ovako ne zelim da dajem glas nekome na silu samo zato sto je najmanje zlo.
Pominjes izlaznost u zemlji oko 50% a u inostranstvu 90%.
A kako onda objasnjavas da u inostranstvu izlazi 90% na glasanje ali nema ni priblizne "euforije" kod obicnih gradjana kao kod nas? Pa ovde pred izbore kad sednes u kafanu za vecinu stolova se vodi diskusija o politici, odes kod prijatelja u posedu i opet se prica o politici, odes na poslovni sastanak i obavezno neko mora da pokrene pricu o politici, odes na utakmicu i tamo se prica o politici.... jel mislis da je to normalno?
To je ono sto meni smeta, nemam ja nista protiv velike izlaznosti, ali brate mili oladite malo sa politikom (ne mislim konkretno na tebe, forum, vec na opsti ambijent medju ljudima pred izbore). Narodu su glavne teme politika, rijaliti i kladionica (a ja ih namerno svrstavam u isti kos), gadim se svega pomenutog.
Hvala bogu pa se nalazim u okruzenju gde se politika stvarno retko pominje.
Jednom sam se zatekao u Americi pred njihove izbore, boravio sam duzi period kod rodbine u Cikagu.
Ja sam preko interneta bio obavesten o njihovim izborima i nekim osnvnim stvarima. Rodbina se inace lepo snasla tamo (brat ima svoju advokatsku firmu, branio srbe u hagu, zena lekar, cerka isto zavrsila pravo kao najbolji student.....).
Dok sam boravio kod njih, kretao sam se u krugu njihovih prijatelja, izlazili smo.... ja nisam imao prilike da cujem ni jedan jedini komentar sto se tice izbora i politike, to jednostavno niko nikada nije ni spomenuo. Svi su oni imali zgradjen svoj politicki stav, svi su izlazili na glasanje... ali brate mili niko te ne gnjavi sa tim temama u svkodnevnom zivotu.
E o tome sam ja pisao.
Shvatam ja koliko je vazan glas, a da li si ti procitao moje obrazlozenje zasto ne izlazim na glasanje?
Da imam za koga da glasam ja bi izasao, ovako ne zelim da dajem glas nekome na silu samo zato sto je najmanje zlo.
Pominjes izlaznost u zemlji oko 50% a u inostranstvu 90%.
A kako onda objasnjavas da u inostranstvu izlazi 90% na glasanje ali nema ni priblizne "euforije" kod obicnih gradjana kao kod nas? Pa ovde pred izbore kad sednes u kafanu za vecinu stolova se vodi diskusija o politici, odes kod prijatelja u posedu i opet se prica o politici, odes na poslovni sastanak i obavezno neko mora da pokrene pricu o politici, odes na utakmicu i tamo se prica o politici.... jel mislis da je to normalno?
To je ono sto meni smeta, nemam ja nista protiv velike izlaznosti, ali brate mili oladite malo sa politikom (ne mislim konkretno na tebe, forum, vec na opsti ambijent medju ljudima pred izbore). Narodu su glavne teme politika, rijaliti i kladionica (a ja ih namerno svrstavam u isti kos), gadim se svega pomenutog.
Hvala bogu pa se nalazim u okruzenju gde se politika stvarno retko pominje.
Jednom sam se zatekao u Americi pred njihove izbore, boravio sam duzi period kod rodbine u Cikagu.
Ja sam preko interneta bio obavesten o njihovim izborima i nekim osnvnim stvarima. Rodbina se inace lepo snasla tamo (brat ima svoju advokatsku firmu, branio srbe u hagu, zena lekar, cerka isto zavrsila pravo kao najbolji student.....).
Dok sam boravio kod njih, kretao sam se u krugu njihovih prijatelja, izlazili smo.... ja nisam imao prilike da cujem ni jedan jedini komentar sto se tice izbora i politike, to jednostavno niko nikada nije ni spomenuo. Svi su oni imali zgradjen svoj politicki stav, svi su izlazili na glasanje... ali brate mili niko te ne gnjavi sa tim temama u svkodnevnom zivotu.
E o tome sam ja pisao.
Poslednja izmena od goblin u 13 Apr 2016, 21:43, izmenjeno 1 put ukupno.
- H4wkeye
Aaa, pojma nemam mislio sam da ce vi da znate to.methane.master napisao:Kakvo će biti posluženje?
Sent using Tapatalk

@goblin
U inostranstvu se itekako prica o politici i politika igra znacajnu ulogu u zivotu ljudi. Amerika ti i nije neki primer jer je to verovatno najgori moguci oblik demokratije u razvijenom svetu.
Razlog zasto nemas za koga da glasas je zato sto ne izlazis na izbore. Kazes znas da je tvoj glas vredan, a nikada nisi iskoristio svoje glasacko pravo.
Nedostatak ucestvovanja i razumevanja politickog sistema kod ljudi(tebe), dovodi do toga da ne posotji nikakva dinamika u politickoj sredini, sto znaci da jenemoguce je za nove ljude i ideje da se probiju i kao posledica je ono cuveno uvek se ''isti ljudi'' smenjuju.
Da li ti shvatas da vladajuca stranka ima apsolutnu vlast sa znacajno ispod 20% podrske birackog tela?
U inostranstvu se itekako prica o politici i politika igra znacajnu ulogu u zivotu ljudi. Amerika ti i nije neki primer jer je to verovatno najgori moguci oblik demokratije u razvijenom svetu.
Razlog zasto nemas za koga da glasas je zato sto ne izlazis na izbore. Kazes znas da je tvoj glas vredan, a nikada nisi iskoristio svoje glasacko pravo.

Nedostatak ucestvovanja i razumevanja politickog sistema kod ljudi(tebe), dovodi do toga da ne posotji nikakva dinamika u politickoj sredini, sto znaci da jenemoguce je za nove ljude i ideje da se probiju i kao posledica je ono cuveno uvek se ''isti ljudi'' smenjuju.
Da li ti shvatas da vladajuca stranka ima apsolutnu vlast sa znacajno ispod 20% podrske birackog tela?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Drugar radi u Vodovodu, ladno spakovali ih u firmi prošlog petka i u NS na miting. Varijanta čik probaj da odbiješ. Jbt dokle to ide.
t
t
A u nekim zemljama u inostranstvu je kaznjivo ne izaci na izbore i ne glasati za neku od ponudjenih opcija. Svaki ponisten nevazeci listic ili apstinent je glas za sadasnju vladajucu strukturu.
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока