Ja planiram krajem leta da uzmem Daytonu.
Za sad skupljam ponude sa nekoliko strana i uporedjujem sve varijante. Problem je sto su satovi u poslednje vreme ponovo skocili i sada ne mogu da je nadjem ispod 9.000eur za najosnovniji model i to kad bi odradio povracaj poreza.
Model je jako popularan i na njega ne davaju nikakve popuste bas nigde. Trazim ga bas preko nekoliko "veza" (Srbija, BiH, Nemacka, Svajcarska, imam neku kombinaciju i za nabavku iz Hong Konga mada se toga malo plasim).
Pored mog PK deluje "jeftinije", u principu sto i jeste i to skoro duplo. Medjutim kod PK mi smeta sto ima koznu narukvicu i za njega definitivno ne postoji druga varijanta narukvice (limited serija koja se daje samo u ovoj varijanti i ne moze da se uglavi nista drugo). A pored toga i samo kuciste je dosta osetljivo i sat prakticno nije za svakodnevno nosenje a pogotovo ne za leto.
Dok je Daytona nesto sto mi odgovara iz bas mnogo razloga. Kao prvo jednostavno mi se svidja, sat je bas jako lep. Svidja mi se i njegova prica (da ne davim o tome ali odgovara mom karakteru i interesovanjima), ima dobar mehanizam, dobar brend, prepoznatljiv i dokazan model... Sat koji je izuzetno trazen na trzistu pa je lako moguce naci i kupca za njega bez velikog gubitka vrednosti.
Ono sto mi se jos svidja jesta da je pogodan za sve zivo, moze da se nosi u apsolutn osvakoj prilici, pa cak je i uniseks. Dosta je malih dimenzija tako da mogu da ga nose i zene, pa bi ga sigurno nekada nosila i moja zena (cak mozda i kupovina bude tako usmerena).