Dobro veče
Re: Dobro veče
Svako ima svoje rezonovanje, ne mozemo svi biti isti.
Ja sam izneo svoje stavove, ti mozes da ih smatras pogresnim, ali to je to.
Meni jednostavno smeta da me ljudi "masiraju" politickim temama.
Naravno da imam svoj stav i misljenje, ali to sto trenutno ne vidim nikoga kome bi dao svoj glas samo je jedna od legitimnih opcija.
Inace je moje interesovanje i delovanje mnogo vise usmereno na mikrookruzenje. Znam ja da visoka politika direktno utice na sve zivo pa i na to mikro okruzenje, ali visoka politika nije nesto cime bi se toliko opterecivao kao sto se opterecuje vecina stanovnistva. Ono cime se ja "opterecujem" i sto zanima i na cega delujem... jeste moje okruzenje u kojem funkcionisem.
Da pokusam da objasnim direktno.
Mene jako zanima situacija u gradu u kojem zivim, ulici gde stanujem, zgradi u kojoj stanujem... i tu pokusavam da delujem i direktno svojim zalaganjem uticem da to okruzenje meni bude prijatnije. Cak je i nivo grada presirok pojam za mene.
A sta se desava u drugim gradovima, pa iskreno nisam ni zainteresovan.
Isto tako, mene zanima moj posao (npr. turizam u CG, gradjevina, rentiranje nekretnina, trgovina...) i sve ono sto utice na njega, a sta se desava u sektorima koji nisu predmet mog poslovanja (IT sektor, poljoprivreda, stocarstvo...) iskreno ne interesuje me.
Zanima me obrazovanje, ali samo u sferi odabira sto bolje opcije za moju decu, a to znaci ako sutra budu studirali u inostranstvu da me nece mnogo interesovati kakvi su nam fakulteti u zemlji.
Zanima me putna mreza, ali samo putni pravci koje najcesce koristim, a to sto tamo neko mesto na jugu srbije nema asvaltiran put, pa iskreno ne cu se oko toga nervirati ni najmanje.
Isto tako je za koju god temu da se uhvatis. Jednostavno zivim svoj zivot i gledam da ga uredim sto bolje mogu sa sebe i svoje najuze okruzenje.
A sto se tice te visoke politike. Pa svi mi smo imali prilike da ispastamo zbog nje, ali ja ih ni tada nisam pominjao. Sta imam od toga sto cu da kukam i pljujem po politicarima, sto cu forsirati tu temu u svakodnevnim razgovorima...?
Evo ja sam imao situaciju pre par godina da mi jedan od poslova bude direktno ugrozen zbog politike. Konkretno.
CG vlas je donela one sramne odluke o uvodjenju viza Rusiji (najbitnije trziste), u isto vreme je poceo rat u Ukrajini (drugo trziste po prioritetu), ista ta vlast je zagovnala sa Srbijom koja je itekako mogla da bude znacajan partner, a alternativa bukvalno ne postoji.
I sta sam mogao da radim? Da kukam na pliticare, da rusim vlast...?
Ma kakvi, moj zadatak je da se prilagodim novim uslovima i nista vise. Mene politika ne zanima, moj posao je da sto brze naucim da plivam u novim okolnostima, ko zna sta nas i sutra ceka, jedino sto znam jeste da cu se truditi da se sto bolje snalazim kakva god politicka situacija bila.
I eto, rezultat je bio da su oni koji su kukali, "smenjivali vlas", pljuvali... imali relativno losu godinu, ja sam cutao i "kopao" na sve strane i odradio sezonu bez ikakvih gubitaka u odnosu na predhodne.
Poenta price je da trebamo vise da delujemo lokalno i da se borimo za sebe i na ono na cega zaista mozemo direktno da uticemo, nego da se toliko opterecujemo i zamlacujemo visokom politikom.
OK, treba izaci i na izbore ako imas svog favorita, ali brate mili to masiranje sa politickim temama mi je skroz bezveze.
Ja sam izneo svoje stavove, ti mozes da ih smatras pogresnim, ali to je to.
Meni jednostavno smeta da me ljudi "masiraju" politickim temama.
Naravno da imam svoj stav i misljenje, ali to sto trenutno ne vidim nikoga kome bi dao svoj glas samo je jedna od legitimnih opcija.
Inace je moje interesovanje i delovanje mnogo vise usmereno na mikrookruzenje. Znam ja da visoka politika direktno utice na sve zivo pa i na to mikro okruzenje, ali visoka politika nije nesto cime bi se toliko opterecivao kao sto se opterecuje vecina stanovnistva. Ono cime se ja "opterecujem" i sto zanima i na cega delujem... jeste moje okruzenje u kojem funkcionisem.
Da pokusam da objasnim direktno.
Mene jako zanima situacija u gradu u kojem zivim, ulici gde stanujem, zgradi u kojoj stanujem... i tu pokusavam da delujem i direktno svojim zalaganjem uticem da to okruzenje meni bude prijatnije. Cak je i nivo grada presirok pojam za mene.
A sta se desava u drugim gradovima, pa iskreno nisam ni zainteresovan.
Isto tako, mene zanima moj posao (npr. turizam u CG, gradjevina, rentiranje nekretnina, trgovina...) i sve ono sto utice na njega, a sta se desava u sektorima koji nisu predmet mog poslovanja (IT sektor, poljoprivreda, stocarstvo...) iskreno ne interesuje me.
Zanima me obrazovanje, ali samo u sferi odabira sto bolje opcije za moju decu, a to znaci ako sutra budu studirali u inostranstvu da me nece mnogo interesovati kakvi su nam fakulteti u zemlji.
Zanima me putna mreza, ali samo putni pravci koje najcesce koristim, a to sto tamo neko mesto na jugu srbije nema asvaltiran put, pa iskreno ne cu se oko toga nervirati ni najmanje.
Isto tako je za koju god temu da se uhvatis. Jednostavno zivim svoj zivot i gledam da ga uredim sto bolje mogu sa sebe i svoje najuze okruzenje.
A sto se tice te visoke politike. Pa svi mi smo imali prilike da ispastamo zbog nje, ali ja ih ni tada nisam pominjao. Sta imam od toga sto cu da kukam i pljujem po politicarima, sto cu forsirati tu temu u svakodnevnim razgovorima...?
Evo ja sam imao situaciju pre par godina da mi jedan od poslova bude direktno ugrozen zbog politike. Konkretno.
CG vlas je donela one sramne odluke o uvodjenju viza Rusiji (najbitnije trziste), u isto vreme je poceo rat u Ukrajini (drugo trziste po prioritetu), ista ta vlast je zagovnala sa Srbijom koja je itekako mogla da bude znacajan partner, a alternativa bukvalno ne postoji.
I sta sam mogao da radim? Da kukam na pliticare, da rusim vlast...?
Ma kakvi, moj zadatak je da se prilagodim novim uslovima i nista vise. Mene politika ne zanima, moj posao je da sto brze naucim da plivam u novim okolnostima, ko zna sta nas i sutra ceka, jedino sto znam jeste da cu se truditi da se sto bolje snalazim kakva god politicka situacija bila.
I eto, rezultat je bio da su oni koji su kukali, "smenjivali vlas", pljuvali... imali relativno losu godinu, ja sam cutao i "kopao" na sve strane i odradio sezonu bez ikakvih gubitaka u odnosu na predhodne.
Poenta price je da trebamo vise da delujemo lokalno i da se borimo za sebe i na ono na cega zaista mozemo direktno da uticemo, nego da se toliko opterecujemo i zamlacujemo visokom politikom.
OK, treba izaci i na izbore ako imas svog favorita, ali brate mili to masiranje sa politickim temama mi je skroz bezveze.
Zato treba da postoji zakon, kao u Grčkoj, ko ne izađe na izbore, ne može da produži pasoš, ili nesto u tom fazonu.
Tapatalk
Tapatalk
A pazi sad ovo, na lokalu pobedi opoziciona opcija koja je meni ok ali na republickom pobedi recimo sns. Naravno da pare za lokal dolaze iz republicke kase i naravno da ce da prcaju ove na lokalu i sta bude opet lose
tako su prcali djindjica kada je postao gradonacelnik beograda.
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Time pravis najvecu gresku - time u stvari glasas za najvece zlo.goblin napisao:Znaci, ostaje iskljucivo opcija biranja najmanjeg zla, ali to isto znaci da bi nekom "zlu" dao svoj glas a to ne zelim. Kao sto ne zelim da se zbog bilo kojeg "zla" uopste maltretiram i da idem do birackog mesta, jednostavno nisu vredni toga.
Tako da biram opciju indiferentnosti kao trenutno "najmanje zlo".
Ali kao sto rekoh - razumem da te savrseno zabole.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa OK, onda bi izasao i ponistio svoj glasacki list (ako ne bi imao za koga da glasam) i ispunio zakonsku obavezu da izadjem.nidza napisao:Zato treba da postoji zakon, kao u Grčkoj, ko ne izađe na izbore, ne može da produži pasoš, ili nesto u tom fazonu.
Tapatalk
Ovako kod nas imam zakonsko pravo da ne izlazim na izbore i legitimno ga koristim.
I sta ti tu mozes da uradis? Jesi li opozicioni politicar na opstinskom nivou pa se brines zbog takvog scenarija?mića napisao:A pazi sad ovo, na lokalu pobedi opoziciona opcija koja je meni ok ali na republickom pobedi recimo sns. Naravno da pare za lokal dolaze iz republicke kase i naravno da ce da prcaju ove na lokalu i sta bude opet losetako su prcali djindjica kada je postao gradonacelnik beograda.
A to sto je tebi najvece zlo mozda je nekom drugom najbolja opcija. Ne mozes u politici tako generalizovati, to je samo tvoj stav (koji usput delim sa tobom).Delija napisao:Time pravis najvecu gresku - time u stvari glasas za najvece zlo.goblin napisao:Znaci, ostaje iskljucivo opcija biranja najmanjeg zla, ali to isto znaci da bi nekom "zlu" dao svoj glas a to ne zelim. Kao sto ne zelim da se zbog bilo kojeg "zla" uopste maltretiram i da idem do birackog mesta, jednostavno nisu vredni toga.
Tako da biram opciju indiferentnosti kao trenutno "najmanje zlo".
Ali kao sto rekoh - razumem da te savrseno zabole.
Ali opet ne mogu zaokruziti ni nesto u sta ne verujem, za sta smatram da je isto lose, za ljude za koje smatram da su sljam....
Zato jednostavno ne izlazim, a i kakvi ce rezultati biti savrseno me ne zanima, posto kakvi god da budu ne vidim nikakvu mogucnost za prosperitet. Zato i dalje nastavljam po svom, gledam svoje dvoriste i borim se da sto bolje plivam kakvo god okruzenje doslo, to je moja misija a ne da biram vlasti.
Evo otkucam solidna tri pasusa, ali jednostavno skapiram da nije vredno uopste pisati.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
@goblin, nisam opozicioni politicar na opstinskom nivou, ali brinem zbog takvog scenarija.
@Dusane, pa ako mislis da ce iko menjati svoj stav, onda diskusija stvarno nema poente. Ali zasto bi to morao biti cilj diskusije?
Ja jednostavno iznesem svoj stavi i obrazlozim ga. Neko se nece sloziti, neko mozda nece ni razumeti razloge, neko ce osudjivati, neko ce se sloziti i razumeti.... ali tu smo upravo zbog toga da prodiskutujemo na odredjenu temu iz razlicitih uglova, ni ne moramo na kraju da se slozimo.
Ja jednostavno iznesem svoj stavi i obrazlozim ga. Neko se nece sloziti, neko mozda nece ni razumeti razloge, neko ce osudjivati, neko ce se sloziti i razumeti.... ali tu smo upravo zbog toga da prodiskutujemo na odredjenu temu iz razlicitih uglova, ni ne moramo na kraju da se slozimo.
Nema svrhe trositi vreme kada ti ili neces ili ne mozes da razumes da je tvoj ''stav'' potpuno pogresan. Svako ima pravo na svoj stav, ali stavovi su u korelaciji sa cinjenicnim stanjem.
Moj je stav da se sve planete vrte oko Zemlje i imam pravo na njega.
Moj je stav da se sve planete vrte oko Zemlje i imam pravo na njega.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
U Sapcu nisu naprednjaci na vlasti i grad sjajno napreduje, definitivno bolje od ostatka Srbije.
Ovo sjajno se i odnosi za srpske standarde.
Ovo sjajno se i odnosi za srpske standarde.
Možda Šabac dobije novog lidera...
https://youtu.be/-7EnIc_Nn-s
https://youtu.be/-7EnIc_Nn-s
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
U NS jesu i mislim da nikada nije bilo gore i da nikada nije manje uradjeno. Obilaznica i to je to , za 4 godine , mislim da je malo ..
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Nece sns pobediti u Sapcu, ne bi trebalo. Dobra je ekipa na vlasti 

Verujem da neće ali zanimljiv im je ovaj kandidat 

Moja naselje Stanovo ima 20000 stanovnika i može imati status opštine. I imalo je jedno kratko vreme. Tadasnji gradonacelnik VS iz gej17 mu je oduzeo status kako bi ubirao pare za gradsku kasu. Imao je dugo apsolutnu većinu u savetu gradjana ili nekad preko 90%. Kada je 2009. došao sns i osvojio je 14/15 mesta u savetu gradjana, Tada je VS rekao dok je sns na čelu u Stanovo jedan bager neće ući. Tako je i bilo 3.5 godine.mića napisao:A pazi sad ovo, na lokalu pobedi opoziciona opcija koja je meni ok ali na republickom pobedi recimo sns. Naravno da pare za lokal dolaze iz republicke kase i naravno da ce da prcaju ove na lokalu i sta bude opet losetako su prcali djindjica kada je postao gradonacelnik beograda.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk