Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Dobro veče

Post od starac vujadin »

O tome i pričam. No, Švajcarcima se može i "oprostiti" takav stav prema politici jer je to zemlja sa specifičnim položajem u svetu, pa joj se i može. Aktivnost o lokalnim temama je ok dok je sve u globalu ok. Kada globalno stvari nisu ok, onda je to samo znak da se beži od problema i da je sistem otuđen od realnosti. Kada je sistem otuđen i njega predstavlja Hilari Klinton, onda se dobijaju kao reakcija kandidati kao što su Sanders i Tramp, npr. Kažem, Švajcarska je izuzetak, ona je uvek bila izolovana po tom pitanju.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Floyd napisao:Političari su ubedili narod da ćuti i trpi. Parola "zabole me za politiku" je ništa drugo nego strah.
Ne slazem se.
Evo ja imam vrlo slican stav kao parola koji su naveo, sa razlikom sto ja ipak pratim politicku situaciju da bi bio u toku zbog svog licnog balansiranja ali "zabole me" u smislu da lomim glavu oko politike, vodim diskusije sa bilo kime, opterecujem se izborima.....
Ali sa druge strane takav moj stav apsolutno nije produkt bilo kakvog straha, vec mojeg pojimanja zivota.

Isto tako, uopste nije iskljucena mogucnost da cu se sutra aktivno baviti bas politikom. Ako do toga dodje onda ce mi to biti i posao i obaveza da diskutujem o tome svakodnevno i lomim glavu oko politickih tema i problema. Do tada mi ne pada na pamet da se opterecujem pored daleko znacajnijih stvari u zivotu.
Floyd napisao:Švajcarci su malo specifični. Njima je recimo globalna politika zadnja rupa na svirali osim u onom delu gde se tiče lično njih (konkretno, odnosi sa EU i izbeglička kriza) ali su veoma aktivni kad su u pitanju lokalne teme.
Meni je taj sistem daleko blizi mojim shvatanjima. I meni je mnogo znacajnije (vise me znima, vise se aktiviram...) politicko pitanje na lakalnim nivoima nego na drzavnom ili cak globalnom.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

goblin napisao:uopste nije iskljucena mogucnost da cu se sutra aktivno baviti bas politikom
Srbija kaput :pop: .
Hvala ti što si me motivisao da postanem gastos što pre.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odakle znas da sam mislio na Srbiju ;)
Mada sam mogao vec u ovom mandatu da se aktiviram politicki, bilo je interesantnih ponuda... ali definitivno to jos uvek nije za mene. Samo eto pisem realno, nikad ne znas gde ce te zivot/posao odvuci, ko zna cime se mozes baviti za 10 godina....
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

A čuj, megatrendovac si, nemaš radnog staža, nisi odavle,
imaš sve potrebne reference za stolovanje u BGu, realno.
Čudi me da nisi direktor neke agencije za nešto, do sada.

Odoh da prionem na pisanje CVa, hvala Prestiž, puno si mi pomogao :pivo: .
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Uf koliko gresaka.

1. Trenutno imam 14 godina radnog staza.
2. Jesam "odavLe" - rodjen, odrastao, skolovao se, porodica, posao... sve u Srbiji. Isto tako sa stalnim prebivalistem i drzavljanstvom Srbije, i dalje prioritentno nastanjen u Srbiji....
3. Stolovanje u BG me nikada nije iteresovalo ikao sam jedan period izveo u BG
4. Budzetske i politicke funkcije me do sada nisu zanimale, ali niko ne zna sta nosi sutra... ;)
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

starac vujadin napisao:O tome i pričam. No, Švajcarcima se može i "oprostiti" takav stav prema politici jer je to zemlja sa specifičnim položajem u svetu, pa joj se i može. Aktivnost o lokalnim temama je ok dok je sve u globalu ok. Kada globalno stvari nisu ok, onda je to samo znak da se beži od problema i da je sistem otuđen od realnosti. Kada je sistem otuđen i njega predstavlja Hilari Klinton, onda se dobijaju kao reakcija kandidati kao što su Sanders i Tramp, npr. Kažem, Švajcarska je izuzetak, ona je uvek bila izolovana po tom pitanju.
Starce, kako ocenjujes Trumpa i Sandersa? :) Bilo bi neprocenjivo kada bi Hillary opet izgubila nominaciju kao 2008. Zivim za takav scenario.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

goblin napisao:Uf koliko gresaka.
Jedina greška je što smo mi dozvolili da sve ispadne ovako :thumbup: .
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Eto tu se slazemo.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

BIZARNO Na otvaranju Sajma pogrebne opreme isečena torta u obliku MRTVAČKOG KOVČEGA http://www.blic.rs/20jcht6

I komentar: "Zasto Nikolic nije bio na otvaranju? :(" :kezo:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Đenka predstavio novi krematorijum :D
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Dusan napisao:
starac vujadin napisao:O tome i pričam. No, Švajcarcima se može i "oprostiti" takav stav prema politici jer je to zemlja sa specifičnim položajem u svetu, pa joj se i može. Aktivnost o lokalnim temama je ok dok je sve u globalu ok. Kada globalno stvari nisu ok, onda je to samo znak da se beži od problema i da je sistem otuđen od realnosti. Kada je sistem otuđen i njega predstavlja Hilari Klinton, onda se dobijaju kao reakcija kandidati kao što su Sanders i Tramp, npr. Kažem, Švajcarska je izuzetak, ona je uvek bila izolovana po tom pitanju.
Starce, kako ocenjujes Trumpa i Sandersa? :) Bilo bi neprocenjivo kada bi Hillary opet izgubila nominaciju kao 2008. Zivim za takav scenario.
Obojica su bolji od nje, a više bih voleo Sandersa negi Trampa, mada je i Tramp ok...obojica imaju svoje slabe tačke. Hilari je težak kreten, ne bi valjalo globalno da ona pobedi.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

http://www.youtube.com/watch?v=2wJaeDVTo5Y

bilo bi fora da neko izbroji koliko puta je ovde slagao, po meni izmedju 30 i 40 puta, otprilike jedna laz u minuti.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

starac vujadin napisao:Obojica su bolji od nje, a više bih voleo Sandersa negi Trampa, mada je i Tramp ok...obojica imaju svoje slabe tačke. Hilari je težak kreten, ne bi valjalo globalno da ona pobedi.
Mislim da je ogromna razlika izmedju Trumpa i Sandersa, a Hillary i takva kakva je opet je bolja od Trumpa. Trump je totalno lud i potpuno ne predvidiv. Ko zna na sta je sve spreman. Sa Hillary barem znamo sta da ocekujemo, mislim mi, kao ostatak sveta.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Mislim da trampa ciljano demonizuju po mas medijima :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori