Darko napisao:O radulovicu ne znam nista niti planiram da istrazujem ali ostala dva gosta emisije ukljucujuci i voditeljku su mi bili toliko odvratni i neubedljivi. Olos. Njihova sranja su me ubedila da izadjem na glasanje i da dam glas radulovicu.
Ne znam ni ja ali čovek definitivno priča prave stvari i treba mu dati šansu da se dokaže i u praksi.
goblin napisao:@dusane, kada si u tako visoko pozicioniran u biznisu, apsolutno se normalna stvar da tokom poslovanja pravis i greske i imas citav niz promasenih projekata. To ima apsolutno svaki veliki igrac.
Poenta je da je taj Tramp uspeo da uzdigne izuzetno visoko u biznisu i da se tamo odrzi, a to je samo po sebi itekako pokazatelj njegove sposobnosti.
Ti bukvalno kao da nikada ne procitas ono sto napisem, a odgovor bude samo prosiren predhodni post.
Trump je kao menadzer, srednje zalostan. To ne kazem samo ja vec vecina strucnjaka, a to potvrdjuje da svi poslovi u koje je usao su propali (naveo sam znacajnije primere). Kroz nekretnine je uvecao vec ogroman kapital koji je nasledio, a cene nekretnina u USA su skocile za oko 1000% (hiljadu) od kada je on nasledio kapital.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Darko napisao:O radulovicu ne znam nista niti planiram da istrazujem ali ostala dva gosta emisije ukljucujuci i voditeljku su mi bili toliko odvratni i neubedljivi. Olos. Njihova sranja su me ubedila da izadjem na glasanje i da dam glas radulovicu.
Ne znam ni ja ali čovek definitivno priča prave stvari i treba mu dati šansu da se dokaže i u praksi.
goblin napisao:@dusane, kada si u tako visoko pozicioniran u biznisu, apsolutno se normalna stvar da tokom poslovanja pravis i greske i imas citav niz promasenih projekata. To ima apsolutno svaki veliki igrac.
Poenta je da je taj Tramp uspeo da uzdigne izuzetno visoko u biznisu i da se tamo odrzi, a to je samo po sebi itekako pokazatelj njegove sposobnosti.
Ti bukvalno kao da nikada ne procitas ono sto napisem, a odgovor bude samo prosiren predhodni post.
Trump je kao menadzer, srednje zalostan. To ne kazem samo ja vec vecina strucnjaka, a to potvrdjuje da svi poslovi u koje je usao su propali (naveo sam znacajnije primere). Kroz nekretnine je uvecao vec ogroman kapital koji je nasledio, a cene nekretnina u USA su skocile za oko 1000% (hiljadu) od kada je on nasledio kapital.
Procitam ja dobro tvoj post ali onda ti mene ne shvatis sta zelim da kazem.
Neka je Tramp nasledio nekretnine, i neka su te nekretnine skocile za 1000%, opet ako pogledas do kojeg nivoa u svetu biznisa je dosao i opstaje, to je za svaki respekt. To sto je ulagao i u neke druge sektore u kojima nije bio tako uspesan se desava apsolutno svim uspesnim poslovnim ljudima. Ne postoji taj uspesan biznismen na tako visokom nivou a da nije imao citav niz promasenih investicija....
Ali eto on se najbolje snasao u nekretninama i postigao ogroman uspeh.
Pritom, naravno da nije nasledio sve sto ima, vec je itekako investirao, gradio, sirio se.... a sve to da napravi i odrizi na ovako visokom nivou, jednostavno ne moze nesposoban covek.
goblin napisao:@Floyd, itekako je potrebna i intaligencija i sposobnost da se i u svetu kriminala postigne "uspeh" (ne znam kako drugacije da se izrazim a da neko pogresno ne protumaci). Tu imas apsolutno sve problematike kao i u bilo kojem drugom biznisu, i na sve to dodaj jos citav niz mnogo vecih problema i izaziva sa kojima se svet iz legalnog biznisa ne susrece. Plivati u svemu tome i dostici visoku poziciju ne moze neko ko nije sposoban.
Opet kažem da inteligencija nije potrebna, što ne znači da ne postoje inteligentni ljudi koji se bave kriminalom... posebno visokotehnološkim.
zna se šta je krimos. To je onaj što ima love a ide često u crkvu
Kod nas je to sila manjeg otpora, baviti se kriminalom, korupcijom. Zato i jesmo dno jer su krimosi cenjeni soj društva a vezani su za političare i policiju. Koji dalje sa drocama odaju utisak uspeha u životu. Klincima je to zabavno.
Nama je bio zabavan rokenrol i bunt protiv takvih.
Deca su (svima pa i njima) ogledalo uspeha.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ti si mi najbolji, stvarno. Kao znas "mnogo", ali "nije za forum", a ipak malo-malo pa podbadas.
Onda izdrzi i cuti do kraja ili reci ako nesto imas. Ovako "zvucis" kao parodija teorije zavere...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Dusane, zasto mora da se prica u soframa da bi se razumeo govor?
Ja gotivim Klarksona ali knjige koje je napisao su mi sranje jer se trudi da unosi fensi izraze i reci koje samo smaraju.
Dalje, ako Tramp zna da najvise glasova daju ljudi koji imaju iq ispod 100 i gadja svesno tu populaciju, onda je to veoma pametna odluka.
Trece, to oko novca je uvek neko pametan i ne bi me cudilo da svi ti strucnjaci zajedno imaju manje novca od njega. Uvek nesto vrti i kalkulise, pa tako i Uros kad smo zajedno sedeli za stolom ima info iz prve ruke da 95% Njujorka poseduje jedan covek, smesno.
Ovo sto ti pises je dosta dobra osnova i slazem se da nisam znao sve podatke (recimo tako precizan skok nekretnina) i da stvarno malo baca senku na njega, ali isto tako gledano, svaki od 4 bankrota je izazvao vestacki da bi umanjio sebi dugove i to je biznis gledano super potez, moralno dno dna, ali ipak treba umeti to.
Ono sto je po meni najbitnije je to sto on i ako je glup, ocito ima jako dobar tim oko sebe a to je daleko bitnije od pojedinca.
Kod nas vecito ljudi imaju potrebu sve da se mesaju, takav je bio Tadic, takav je sada Vucic, sve oni najbolje znaju.
Flojd, da bi zaradio milijardu u kriminalu moras biti super inteligentan. Ne pricamo o ljudima koji diluju 5 grama necega i voze auto od 50.000e, pomenut je kriminal u razmeri Tramp bogatstva.
AcaKayak napisao:Dalje, ako Tramp zna da najvise glasova daju ljudi koji imaju iq ispod 100 i gadja svesno tu populaciju, onda je to veoma pametna odluka.
Imamo to i kod nas, ekipu koja jako dobro zna da podiđe masama i da osvaja izbore na retoriku i popularnost, ali im se tu završava domet. Ne poredim Trampa sa našim mazačima i pripovedačima, on je bar radio nešto u životu, a da li bi bilo isto da je samo nasledstvo uložio u akcije to je drugo pitanje.
Ima po Quori dosta tema gde se priča o Trampu, i javljaju se i ljudi koji su radili sa njim. Dosta je tu bilo zavrtanja, neplaćanja, spuštanja cene posle završenog posla u stilu možeš da me tužiš ako hoćeš... Neko to zove sposobnost, meni je teško da poštujem takvog čoveka.