Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Monako je skup zbog poreske politike. Imaš u mestima u FR, koja su gradskim autobusima povezani sa Monte Karlom, stanove koji su mnogo jeftiniji.
Kapiram zašto je skup i London ali za Budvu mi nije jasno.
Kapiram zašto je skup i London ali za Budvu mi nije jasno.
Ne znam ni ja, ta Budva je bas banana mesto.
Za Monako se slazem da je to razlog. Imamo naseg nacionalnog heroja koji je tu zbog toga otisao.
Za Monako se slazem da je to razlog. Imamo naseg nacionalnog heroja koji je tu zbog toga otisao.
Daleko od toga da je živi iskljucivo u MC zbog poreskih olaksica, ali je svakako našem narodu omiljeno da kudi i siri one priče "a sto ne placa porez kad je SRB drzavljanin..." itd.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Poreski sistem je razlog što su nekretnine preskupe. Na 10 minuta vožnje od Monaka imaš super stanove za 10x manje love.
Iskreno ne znam i ne zanima me njegov motiv da se odseli u Monako ali poreski sistem i sigurnost (postoje i banana države koje ne oporezuju ili simbolično oporezuju prihode ali...) jeste ono što najviše privlači bogate iz celog sveta tamo.
Iskreno ne znam i ne zanima me njegov motiv da se odseli u Monako ali poreski sistem i sigurnost (postoje i banana države koje ne oporezuju ili simbolično oporezuju prihode ali...) jeste ono što najviše privlači bogate iz celog sveta tamo.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Rusi su 'izgradili' Azurnu obalu
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Pa slična stvar je i u Budvi. Lokalna ,,aristokratija'' ti za povljno mali procenat obezbedjuje sigurnost za svu imovinu i sredstva koja si doneo i to bez pitanja oko porekla 

Vw, ne moramo da rusimo temu, nisam trebao mozda pomenuti Novaka. Jeste super sportista ali je i zalosno sto su samo sportisti odavde vaspitani za tako nesto, u top 20 tenisera samo on i neki Hrvat zive van drzave.
Ovo sam izneo samo kao cinjenicu koju sam procitao, ne bih da idem dalje zaista.
U monaku si cene 90% zbog toga.
Ovo sam izneo samo kao cinjenicu koju sam procitao, ne bih da idem dalje zaista.
U monaku si cene 90% zbog toga.
Više njih živi van države. Francuzi žive u CH, Berdych je u Monaku itd.
Priča je o teniserima.
Vrati se pa pogledaj o cemu je prica.
Prica je o SPORTISTIMA, a tenis je naveden kao primer.
Takve generaluzacije su suvisne, ali tako to ide...nista novo.
Zavrsavam ovu propalu raspravu.
Prica je o SPORTISTIMA, a tenis je naveden kao primer.
Takve generaluzacije su suvisne, ali tako to ide...nista novo.
Zavrsavam ovu propalu raspravu.
Dobra sisa zlata vredi.
Ja sam odgovorio Aci na ovu izjavu.

Komentar na kraju posta ti jeAcaKayak napisao:u top 20 tenisera samo on i neki Hrvat zive van drzave.

Ocigledno da je na pocetku karijere uzeo prebivaliste u monaku zbog izbegavanja poreza, to sto mu se u medjuvremenu tamo svidelo ne menja cinjenicu sta je bio prvi razlog. Ako je zaradio 100m na turnirima i jos bar toliko od sponzora racunajte kolko je ustedeo sto nije platio tih 10-15% kolko je trebalo.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nije platio porez, ali daje donacije, to je korisnije nego da plati drzavi koja ce te pare upucati u dzepove politicara i tajkuna...
Brzine idu u H-a !!!

15% na 200m je 30 miliona, kolko je donacija dao do sad? jel dao 10% od toga?