Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Xepoj87 »

VVWOB, ako mi kazes gde sam ja rekao da je to problem, mozda ti i odgovorim na takvo bespoentno pitanje.
Koliko je ozbiljnih sportista na svetskom nivou izaslo iz nase zemlje, u odnosu na broj stanovnistva, a koliko iz drugih, ekonomski jacih i stabilnijih?
Ta cinjenica govori o tome koliko im je drzava omogucila, a koliko onemogucila i o tome koliko omogucava jedan Monako.
Nesto sto je nekome onemugoceno, ne moze da se desi.

Ako nekoga hvalimo za dobre stvari, red je i da ga kudimo za lose.
Problem Srba je vecita ostrascenost i nemogucnost sagledavanja realnosti bez uplitanja emocija, konstantna potreba da ne vidimo sve lose stvari necega sto nam se svidja.

Da je Novak los covek, sigurno nije, da je neki veliki dobrocinitelj, takodje nije.
Da je veliki talenat, neosporivo jeste.
Da je meni licno gotivan kao lik, jeste.

Ali na kraju, ne treba nesto oterati u fantaziju i od necega prostog, stvarati fantaziju.

Da, shandu, svi smo ljubomorni na Noleta i njega krivimo za nase sportske neuspehe, on nam je kriv sto nemamo stotine miliona eura, te smo jako ljubomorni sto ih on ima.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Da nije veliki dobrocinitelj, ne slazem se sa tobom, koliko je dobrocinitelj ti podatci su dostupni pa svako moze da proceni.

Ali sta je to konkretno sto mu zameras?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ma ustao je na levu nogu :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

gobline, veci dobrocinitelj bi bio da je platio porez i to je cinjenica. Niko nije rekao da je ucinio ista ilegalno ili nenormalno pa cak ni moralno neispravno. Mene konkretno smara to proglasavanje za sveca i velikosrbina a sa druge strane optimizuje se porez na racun svih nas poreskih obveznika, pustite sad price ko bi to kako potrosio.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Znaci to je glavni problem, sto ne placa porez u Srbiji?

Pritom ne mislim da je veci dobrotvor kada bi dao za poreze 30mil. od toga sto je usmereno davao u dobrotvorne svrhe mnogo manji iznos.
Tih 30mil za poreze nisu sredstva koja se trose u dobrotvorne svrhe vec ih drzava (politicari) rasporedjuju, a to nije isto.
Ne treba mesati porez i dobrotvorna davanja.

A to sto ne placa porez u Srbiji, ne vidim prostor da mu bilo ko na tome zamera.
Covek niti zaradjuje lovu u Srbiji, niti mu je drzava Srbija omogucili ili barem pomogla da dodje do stadijuma za zaradjuje tu lovu, potpuno legalo je iskoristivo mogucnost da zastiti svoju posteno stecenu imovinu...
Pritom, ne treba zaboraviti da je ipak nesto investirao i u Srbiju, da ima svoju kompaniju koja posluje u Srbiji, da za sve to placa poreze....
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Nego da se malo vratimo temi. Pazite ponudu.

Stan u NS, 77m2 kompletno opremljen po 550eur/m2 (a mozda moze i nesto da se spusti) ;)
Naravno da postoje i razlozi zasto je tako povoljno ali i pored svega, cena je opet vrhunska.
Iskocila mi je ta ponuda pre neki dan ali posto mi se nagomilalo bas mnogo nekretnina jednostavno mi nije potrebno, ali ako se ne proda u roku od mesec dana ostavicu sebi.

Povrsina: 77m2
Tip nekretnine: dupleks stan (prizemlje + sprat)
Grejanje: plin
Oprmeljen
Novogradnja

O cemu se radi i zasto je takva cena.
1. Radi se o dvorisnoj zgradi. Do ulice se nalazi stara kuca uz koji stoji kapija kroz koju se ulazi u dvoriste, gde je napravljena zgrada u cijem prizemlju se nalazi stan.
2. Stan je upisan kao idealna celina (ko se razume zna o cemu se radi, ko ne zna nek progugla). U principu sve je legalno, bez tereta i ogranicenja.
Ali su predati papiri sa knjizenje 1/1 i dobija se garancija na dobijanje kompletne dokumentacije.
3. U stan se ulazi direktno sa tog dvorisnog prolaza. Nema ulaza u zgradu pa iz hodnika da se ulazi u stan, vec se direktno sa prolaza ulazi u stan, kao u kucu.

Stan jeste specifican ali je i cena jos vise specificna. :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

goblin napisao:Da nije veliki dobrocinitelj, ne slazem se sa tobom, koliko je dobrocinitelj ti podatci su dostupni pa svako moze da proceni.

Ali sta je to konkretno sto mu zameras?
Zasto mislis da mu ista zameram?
Jebiga, cinjenicno stanje je takvo, kakvo je, a ja nemam razlog njemu bilo sta da zameram, nije nikoga nesto mnogo ostetio, nije los covek.
Mogu da zameram Miskovicu i slicnima, pa i vecim govnima, jer direktno uticu na moj zivot i na nasu zemlju, ali Novak nista lose nije nasoj zemlji doneo, cak suprotno, ali treba realno sagledati situaciju.

Dodatno, znas li ti da od "dobrotvornih svrha", samo 10% ide zapravo onima kojima je namenjeno?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Mnogo vise nego od poreza, akciza i slicnih sranja, u svakom slucaju.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa da, valjalo bi o tome malo sad...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ja sam pokusao, evo dadoh i dobru ponudu ;)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

goblin napisao:Nego da se malo vratimo temi. Pazite ponudu.

Stan u NS, 77m2 kompletno opremljen po 550eur/m2 (a mozda moze i nesto da se spusti) ;)
Naravno da postoje i razlozi zasto je tako povoljno ali i pored svega, cena je opet vrhunska.
Iskocila mi je ta ponuda pre neki dan ali posto mi se nagomilalo bas mnogo nekretnina jednostavno mi nije potrebno, ali ako se ne proda u roku od mesec dana ostavicu sebi.

Povrsina: 77m2
Tip nekretnine: dupleks stan (prizemlje + sprat)
Grejanje: plin
Oprmeljen
Novogradnja

O cemu se radi i zasto je takva cena.
1. Radi se o dvorisnoj zgradi. Do ulice se nalazi stara kuca uz koji stoji kapija kroz koju se ulazi u dvoriste, gde je napravljena zgrada u cijem prizemlju se nalazi stan.
2. Stan je upisan kao idealna celina (ko se razume zna o cemu se radi, ko ne zna nek progugla). U principu sve je legalno, bez tereta i ogranicenja.
Ali su predati papiri sa knjizenje 1/1 i dobija se garancija na dobijanje kompletne dokumentacije.
3. U stan se ulazi direktno sa tog dvorisnog prolaza. Nema ulaza u zgradu pa iz hodnika da se ulazi u stan, vec se direktno sa prolaza ulazi u stan, kao u kucu.

Stan jeste specifican ali je i cena jos vise specificna. :mrgreen:
Valjda nije idealna celina :), vec idealni deo i onda ne moze da bude 1/1 u tom slucaju, vec recimo 1/16.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa da, trenutno nije 1/1 vec su predati papiri i nekretnina se prodaje sa garancijom da ce biti uknjizena 1/1.
Ali i kao idealni deo (neko ga naziva i idealna celina - jeste nepravilo al se koristi izraz) moze legalno da se prodaje, nema nikakvih tereta i ogranicenja....

Iskreno, meni se to nudi kao prebijanje nekog duga pa jos uvek nisam prihvatio.
Ostavio sam da se prodaje jedno mesec dana pa ako ne prodje onda cu prihvatiti ali iskreno po jos nizoj ceni. Nisam prihvatio samo iz razloga sto mi se nagomilalo bas dosta nekretnina i jednostavno mi nije potrebno, ali ako ne prodje neka stoji, ubacicu nekoliko studenata i uvek moze da kaplje 200eur kirije... Na tu cenu nema greske i gubitka sigurno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Pa 200e na 40.000e i nije nesto pohvalno, mada s obzirom na ostatak nekretnina u Srbiji nije ni lose.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Nisam siguran koliko je pametno da stalno insistiras na forumu na svom finansijskom stanju, evo sada si napisao da ti se nagomilalo nekretnina, kao da pricas o krompiru. Pre si isto svasta pisao. Ovo ti govorim iz najbolje namere, prijateljski.
Odgovori