Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od goblin »

AcaKayak napisao:Pa 200e na 40.000e i nije nesto pohvalno, mada s obzirom na ostatak nekretnina u Srbiji nije ni lose.
To je realnost. Racunam na u ovu nekretninu moze da boravi 4 studenta, i tu je realnost 200-250eur.
U principu nekretnina i ne moze da se racuna kao dobra poslovna investicija (u Srbiji).
Jedino sto je ovde dobro jeste sto u principu ima siguran pasivni prihod i ulog na koji realno ne moze da izgubi.
Ogi napisao:Nisam siguran koliko je pametno da stalno insistiras na forumu na svom finansijskom stanju, evo sada si napisao da ti se nagomilalo nekretnina, kao da pricas o krompiru. Pre si isto svasta pisao. Ovo ti govorim iz najbolje namere, prijateljski.
Pa nisam pisao da mi se nagomilalo love, vec nekretnina, a to bas i nije dobro sa ekonomske strane u danasnje vreme na nasem trzistu. ;)
Napisao sam je iz prostog razloga, ako vec pisem za neku ponudu da je ekstra povoljna (sto smatram za ovu nekretninu), uvek neko moze da mi napise "Pa ako je tako ekstra sto je sam ne uzmes", pa sam odmah obrazlozio situaciju.

Svakako hvala na dobronamernoj sugestiji.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Proveri u katastru. Vidi šta piše u vlasničkom listiću.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

U katastru pise to sto kaze oko idealnih delova (pravo pitanje je - kog objekta?), ali tu nista ne vidim da je cisto.

Objekat nema upotrebnu dozvolu sigurno (mozda ni gradjevinsku), posto u katastru stoji da se tu nalaze dve kuce (porodicne stambene zgrade) povrsina 110 i 82 m2.
Stoji da je "objekat preuzet iz zemljisne knjige". Uz to ima i teret - zabranu otudjenja ili opterecenja nepokretnosti. Ni na nebu ni na zemlji.

A u te garancije ne verujem ni malo - prosle godine za malo da uletim u neku sumnjivu pricu uz "garancije" da ce se sve resiti za 6 meseci - evo proslo je tacno godinu dana i bukvalno se nista ni za mm nije pomerilo, a ne verujem da iste "garancije" nisu obecavane i drugima :ccc: I dalje verujem da nije problem do investitora, ali to meni ni malo ne pomaze.

Sto se tice nekretnina - iskljucivo papiri cisti kao suza i nista drugo.

Link ce raditi samo kratko:
http://katastar.rgz.gov.rs/KnWebPublic/ ... 8KeUQAiQ==
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Garancija je to da kupac ne daje nikakvu lovu dok ne dobije kompletnu dokumentaciju 1/1 bez tereta i ogranicenja, a moze odmah da udje u posed, sa zagrantovanim rokom resavanja dokumentacije. ;)

Inace, nekretnina jeste "specificna" ali zato je i cena specificna. :mrgreen:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Samo čitam ovo i razmišljam koji je nonsens moj problem da mi je bukvalno neophodna saglasnost vlasnika susedne parcele da mogu da izgradim terasu na visini od oko 3m a primaknutu na 60-80cm od granice parcele, naravno na parceli u mom posedu, uz sve ostale papire na mestu. A ovde ne postoji stvar koja može biti zamršenija i nelegalnija i neko ti garantuje u fazonu "a viđi, to ti je završeno"...

Sent from my D5503 using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Jesi ti procitao predhodni post? Jesi procitao sta je garancija?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Fer je to za garanciju, ali sta mi vredi garancija ako ja utucem 15-20k evra u opremanje - da bacim posle sve to?
Druga varijanta je da sedim u praznom stanu sa krevetom na naduvavanje i cekam da se srede papiri sto moze da potraje poprilicno.

Mozda malo "karikiram", ali ako je nekom potreban stan da se useli u isti - to mu dodje na to :)
Poslednja izmena od Delija u 17 Apr 2016, 23:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Opet ne citate postove. :glavomuzid:
Stan je kompletno opremljen za tu cifru!!!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

OK, u tom slucaju moze da se saceka sa sredjivanjem dok ne "pobele" papiri.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Stan jeste "specifican".
Gradjevinski zbog toga sto se radi o dvorisnoj zgradi bez pristupa kolima, ulazi se pravo iz dvorista u stan, prizemni dupleks...
Papiroloski zbog toga sto se jos uvek vodi kao idealni deo i sto bi kupac morao da saceka 1-2 meseca da se dokumentacija u potpunosti sredi posto je u postupku.

Ali i pored tih specificnosti, OPREMLJEN stan u NS uzeti za 550e/m2 mislim da je odlicna ponuda.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Svetski ekonomski forum kaze da je London najskuplji grad na svetu:

https://www.weforum.org/agenda/2016/03/ ... ign=buffer
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Drugar ima gradjevinsku firmu u Londonu a pritom je bas mnogo putovao, cesto i zajedno putujemo... i on kaze da nije boravio u skupljem gradu od Londona.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Uzas :(
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Novak sve i da hoće ne može da plaća porez u Srbiji jer po našim zakonima postoji neki minimum godišnjeg boravka u državi da bi uopšte bio obveznik poreza. Neko ko je na turnirima 10 meseci godišnje bi bio lud da se vraća u BG samo da bi ispunio taj zahtev.

TT
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nema veze. Ima da plati

:kezo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori