Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Delija »

Jeftino sve ono sto ima manje-vise istu cenu u svim drzavama.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Njihove nekretnine su neverovatno jeftine. Doduse ima i tu svacega kad se malo zagrebe ispod povrsine, pa ako trazis neko bas vrhunsko turisticko mesto, kvalitetniju gradnju, vrhunsku lokaciju.... onda i cena dolazi na realnost. Ali svakako je jako povoljno.
Onda i ne cude njihove cene rentiranja koje su neverovatno niske.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Da li ima neko da moze da preporuci neku od agencija za prodaju nekretnina?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

To je isto kao kad pitaš da li neko može da ti preporuči plac sa polovnjacima. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Kod nas su agencije (u 90% slucajeva) go kurac! Da prostite...

U skorije vreme sam u NS-u pokusavao da prodam nekretninu (jos uvek pokusavam), a u Bg-u sam trazio da iznajmim poslovni prostor. Majko moja sa kakvim retardima iz agencija sam se susretao. Agent izgleda moze da bude svako, a da pritom nema blage veze sa zivotom. Bitno je samo da zna da te pozove, pita da li moze da preuzme tvoj oglas, postavi ga na net i tu se zavrsava njegov angazman u prodaji nekretnine. Proviziju znaju da traze, a da se malo potrude oko svog posla, to im bas ne ide.

U Bg-u su me razni duduci vodali u razgledanje, a da ne znaju ni najosnovnije informacije o prostoru koji pokazuju. A da ne pricam kako preko telefona izdeklamuju jedno, a kada se nadjete na licu mesta, situacija bude skroz deseta. Ma...

Otisao pritisak pri samoj pomisli na te idiote...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Da, većina ljudi iz branše su neviđeni glupaci. Ja sam mnogo upoznao jureći gajbu. Neopisivo nesposobni ljudi.

Međutim nisu svi takvi. Ako ti treba kvalitetna agencija javi mi se na PP. Videćeš da ima ljudi koji odlično znaju i rade svoj posao.

Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

U NS jedan covek drzi apsolutni monopol sto se tice agencij la za nekretnine. Mogu slobodno da kazem da je u njegovom vlasnistvu oko 80% agencija. Kupci nisu ni svesni kad krenu da uporedjuju ponude i da se setaju po agencijama da ustvari retko izlaze iz jedne firme.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Mislis na NS group?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Kako bese, Aca Ja...
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

nidza napisao:Da, većina ljudi iz branše su neviđeni glupaci. Ja sam mnogo upoznao jureći gajbu. Neopisivo nesposobni ljudi.

Međutim nisu svi takvi. Ako ti treba kvalitetna agencija javi mi se na PP. Videćeš da ima ljudi koji odlično znaju i rade svoj posao.

Tapatalk

Hvala ti, ali sam za sada rešio. :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Risto napisao:Mislis na NS group?
Ne znam kako mu se zove maticna firma ako je uopste i ima u tom obliku. Samo sam imao prilike da upoznam coveka, sasvim slucajno sam bili na jednom poslovnom rucu u istom drustvu pa sam tu i saznao cime se bavi i na koji nacin, da drzi monopol u gradu sto se tice agencija za nekretnine, da mu cak vecina tih agencija sluzi iskljucivo kao marketing (odkupio firmu samo da ne bi imao konkurenciju a tokom poslovanja koristi samo njihovo ime, a prakticno se sve ponude i potraznje slivaju u istu bazu)...

Mada mislim da i pored monopola nije bas sjajna situacija u tom poslu. Sada vecina investitora ima takvu trzisnu slobodu da samostalno rade prodaju, jednostavno svako ulaze u svoju promociju i sve rade direktnu prodaju, a i kupci mnogo vise vole da trguju direktno od investitora.
Za "stare" nekretnine tu su razne vrste oglasa koje kupci obavezno prate ako su zainteresovani za kupovinu... tako da agencije nemaju bas mnogo prostora za poslovanje.

Evo ja sam nekada bas dosta trgovao sa nekretninama u NS (dok je bilo prostora za posao, sada je sve to svedeno na niske grane i time se vise ni ne bavim) i bukvalno nikada nijednu nekretninu nisam oglasio preko agencija niti sam ijednu prodaju odradio preko njih.
Sve nekretnine sam kupovao direktno od investitora preko kombinacija koje sam imao sa njima, a prodavao uglavnom poznanicima i na preporuku (nikad u zivotu nisam dao ponudu agenciji ili postavio oglas).
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ja ne kontam zasto ljudi daju agencijama stanove da im prodaju, danas (kada postoji internet) su potpuno nepotrebni u sistemu.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ima investitora koji ne žele da se bave prodajom nego daju jednoj ili više agencija da se bave time.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Al najjace je kada ti das oglas, javi se agencija i posle im dodjes za uslugu... Al jbg tako je

Sent from my HTC One using Tapatalk
Odgovori