Letnje gume
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Letnje gume
Uf posle Primacy 3 novih Tigar Prima. Ja ih ni za dzabe ne bih vozio, a cena je niska.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Lepa je šara, ali deluje kao potencijalno veoma glasna guma kad se malo potroši. Baš me zanimaju utisci kad malo legnu.
Viđam na službenim vozilima Syneris, deluje mi očajno.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Bas me zanima kakve su, ali za laganu voznju ne vidim potrebu za boljim gumama, pogotovo sto kupujes nove revnosno.
Koliko si presao sa miselinkama i koliko su stare, meni sve jos u glavi da ti je nov novcat auto
Послато са GT-N7100
Koliko si presao sa miselinkama i koliko su stare, meni sve jos u glavi da ti je nov novcat auto

Послато са GT-N7100
- dag81
- Kontakt:
Hoces da ti ih jabavimo u 215 55 16 za superb 45e. Xe xe
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Za sad su bas tihe. Necujne kao i winter.Ivan napisao:Bas me zanima kakve su, ali za laganu voznju ne vidim potrebu za boljim gumama, pogotovo sto kupujes nove revnosno.
Послато са GT-N7100
Sa miselinkama sam prosle godine presao 11k km i za to vreme su se prednje gume potrosile 2mm, pa mi je delovalo kao ok da ih sad prodam, jer da sam ih vozio jos ovo leto pale bi jos za 2mm pa za polovne ne bih mogao mnogo dobiti. Za pare od njih sam dobio ove tigarke (proizvodnja februar ili mart 2016, miselinke su bile druga polovina 2014)
Tigar su me izasle 175e komplet (bez pdv jer se posle odbija posto je na firmu)
Opet kazem za grad nema sanse da osetis razliku u gumama, cak je dobro sto je auto za nijansu udobniji, guma je sira pa stiti felnu od ivicnjaka i auto je dobio malo visi klirens. drugo su ekstremni uslovi, recimo ona primacy3 je lezala u krivini samo tako.. verovatno na autoputu na kisi ili u slicnim situacijama bi bolja guma dominirala u odnosu na tigar. Ali u ns gde je sve ravno, ulice pod 90 stepeni i vozi se laganim ritmom sa tigrom nema greske..
Ja tigar koristim na sluzbenim vozilima vec 15 i vise godina, bar desetak novi setova sam kupio do sada i nikada problem, ali voze se u uslovima koje sam naveo (grad i 1 2 3 4 brzina).
Na superbu imam letnje continental sportcontact i zimske miselin alpin, jos uvek su oba seta ok, nema potrebe za novim do sledece godine.
Verujem da tigar dosta zaostaje za zapadnim gumama, ali opet mislim da se malo preteruje, nekad smo isli jugicima na more sa tigarkama 155/r13 i to onim starim 635 ili ako se zvala ta guma pa smo stizali zivi i zdravi, a sad stavis tigarku 215/r17 noviji model i ispada da ako malo jace stisnes kocnicu ili padne kisica da ces odmah da izletis sa puta.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Delija napisao:Kolika kilometraza se grubo moze ocekivati od Bridgestone Potenza S001 run-flat? 225/45 R18 napred, 255/40 R18 nazad.
dag81 napisao:Zadnje tipa 15.000(da budu na oko 3mm),prednje svaki drugi put kad menjas zadnje. A cena za te zadnje je
Naravno ovo zavisi od stila voznje, a ako si uzeo 328 da ga milujes onda..
Delija napisao:Rekao bih da si propustio detalj da je xDrive u pitanju, tako da mislim da nece biti taj odnos.
ftj napisao:i x-drive je po defaultu vecinski zadnji pogon, ne znam koji je odnos al bar 70-30.
Sad sam konacno i izmerio saru i trenutno je nekih ~5,5 mm napred i oko ~6,5 mm nazad iliti ipak vise trosi prednje gume sa xDrive-om.Delija napisao:Nije u tome poenta. Iskustva ljudi na forumima kazu da prednje gume mozda i vise stradaju - zbog ugla tockova spoljasnje ivice prednjih guma trpe vece habanje i trose se neravnomerno, a bocni zidovi / ivice su i inace rak rana RFT guma.
Iliti - ne kazem da ce zadnje duze trajati od onoga sto dag81 kaze (mada u principu hoce, jer nisu lose, a sigurno su vec prosle toliko), vec ne verujem da ce ih prednje duplo nadziveti.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- dag81
- Kontakt:
Delija ima jedna caka, ta nova Tigar je pravljena na nepunih 6.5mm a Michelin i bolji brendovi se prave 7.5+ letnje. Da si stavio zadnje napred taman bi bio sledece sezone na novom Tigru. A o kocenju, upravljivosti i sigurnosti kao novi Captur i Reno 19 je razlika.
Ali tvoja odluka, ako mislis da je dobra i tebi odgovara tvoja stvar.
Ali tvoja odluka, ako mislis da je dobra i tebi odgovara tvoja stvar.
- Delija
- Kontakt:
Rekao bih da si pisao Darku, a ne menidag81 napisao:Delija ima jedna caka...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- dag81
- Kontakt:
Jasta
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ivancho, Kakav je to novi brend Kelly?
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Zamenio je dosadasnji Goodyearov brend Debica. Od ove godine je krenuo sa plasmanom na trziste i jako lepo izgleda guma. Em na oko , em pod rukom. Cenovno je pozicioniran kao Tigar, ali je daleko bolji od njega.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Koliko su kod nas prisutni kineski brendovi? Sve cesce cujem da ljudi pominju Nankang i slicne brendove, kupuje li to iko?
Za mene to nije opcija ali sam znatizeljan
Za mene to nije opcija ali sam znatizeljan

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ne ulazeci u temu kvaliteta.
Tigrica zaista ima prelepu saru

Tigrica zaista ima prelepu saru

- Delija
- Kontakt:
Sta tu ima da bude lepo ili ruzno kod sare?