O kafama...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: O kafama...
Kad si vec pomenuo, sva ta sradstva za ciscenje su na bazi limunske kiseline te koristi obican limuntus za te radnje, visestruko jeftiniji a podjenako efikasan.
TT post
TT post
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Oko 50 dinara je kesica, nije strašno jednom u dva meseca.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
to je ok, vidjao sam takva sredstva koja kostaju dosta vise
Da li ste znali da macchiato znaci "fleka od mleka"?

Nisam znao
Jeste li primetili da su pre par nedelja Nescafe Classic konzerve od 250 g "skraćene" i sada imaju 200 g? Cena je naravno ostala ista!
U pitanju je isti proizvođač, "Podravka", HR.
Inače, zna li neko šta je bilo sa pričom da će Nestle otvoriti fabriku i u Srbiji? Reč je bila o čokoladama, ali sam se nadao da će posao biti proširen i na kafu. Na kraju ne dobismo ni jedno ni drugo.

Inače, zna li neko šta je bilo sa pričom da će Nestle otvoriti fabriku i u Srbiji? Reč je bila o čokoladama, ali sam se nadao da će posao biti proširen i na kafu. Na kraju ne dobismo ni jedno ni drugo.
Ђенерал Јанковић
ne znam to, ali sam primetio da je jedno vreme bila jako dobra kafa iz brazila
nescafe forte, na pijacama, ali je ubrzo nestala.
bila je jaca i intezivnijeg ukusa nego obicna . Cak je imala i neki dobar smek jaci od golda...
e sad toga vishe nema, mada ni ne upraznjavam revishe nes. moda tri puta godisnje u zadnje vreme...
tursku i espresso komzumiram
nescafe forte, na pijacama, ali je ubrzo nestala.
bila je jaca i intezivnijeg ukusa nego obicna . Cak je imala i neki dobar smek jaci od golda...
e sad toga vishe nema, mada ni ne upraznjavam revishe nes. moda tri puta godisnje u zadnje vreme...
tursku i espresso komzumiram

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Nekad sam se ložio, ova kafa, ona kafa, sa ovim sa onim, drž' mu glavu ... sada .... prvo pijem samo jednu kafu dnevno, ranije xx. Sada je to Nescafe Classic/Gold samo prelivena ključalom vodom bez šećera. Seljački jednostavo, ali to je.
Tursku ne pijem, osim kad odem kod nekoga, kada negde izađem espreso.

U hipermarketu gde kupujem ima i dalje od 250g, cena te od 200 je manja. Provereno. Za fabriku ne znam da li će raditi liniju za instant kafu, zavisi od procene isplativosti. Radi i proširuje se linija za supe.snork napisao:Jeste li primetili da su pre par nedelja Nescafe Classic konzerve od 250 g "skraćene" i sada imaju 200 g? Cena je naravno ostala ista!U pitanju je isti proizvođač, "Podravka", HR.
Širim haos!
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
U Turskoj naravno nikada nisu čili za "tursku" kafu, iako je to sinonim svugde, lično sam se uverio. Crna je već ok. 

A ko u Grčkoj traži "tursku kafu" može da dobije i batine.
Tamo se to zove "grčka kafa".
Ni u Crnoj Gori ne vole "tursku", pa je bolje tražiti "kuvanu". Što se Bosne & Hercegovine tiče, zavisi od dela. 
U suštini su Arapi otkrili kafu, a Turci su je preuzeli od njih. Mada sam se iznenadio da Arapi danas retko kuvaju ovu kafu, a piju uglavnom instant ili filter.

U suštini su Arapi otkrili kafu, a Turci su je preuzeli od njih. Mada sam se iznenadio da Arapi danas retko kuvaju ovu kafu, a piju uglavnom instant ili filter.
Poslednja izmena od snork u 08 Jul 2012, 11:33, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ђенерал Јанковић
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
U pitanju je Saicaf. Unutra se sastojci (mislim da je kombinacija espresa, vode, mleka, leda...) konstantno mesajupedja napisao:Ovde u hotelu imaju neki aparat koji nonstop vrti/muti espresso. Pravi se neka pena, naravno hladna, i svi kazu da je fenomenalno i osvezavajuce. Mraka kafe je neka poznata, ali sada ne mogu da se setim, pogledacu/uslikati kasnije.

Pravi se ledena kafa i ljudi su prilicno odusevljeni.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
U kafani samo produzeni espreso bez mleka u maloj šolji, sa ili bez šećera, u zavisnosti od trenutka. Kod kuće tursku klot, ili nes bez mleka sa malo šećera, samo ladnom vodom prelijem, to je za ove vruće dane. One 3u1 2u1 su mi gadne, tj. tu ne osećam kafu. Jedno vreme sam pio i filter, opet klot, to je kul, ali nam je crko aparat pa nikako da kupimo novi.
Baš volim i Jacobs Monarch i Nescafe Gold, to su mi top kućne kafe, a može i Classic.
A kada sam počinjao da pijem kafu pio sam, što neko reče, sve sem kafe, samo šlagove, mleka i pene
Edit: One kafe u limenkama mi se ne dopadaju jer se osećaju na mast mnogo, malo mi je gadan taj "šmek".
Baš volim i Jacobs Monarch i Nescafe Gold, to su mi top kućne kafe, a može i Classic.
A kada sam počinjao da pijem kafu pio sam, što neko reče, sve sem kafe, samo šlagove, mleka i pene

Edit: One kafe u limenkama mi se ne dopadaju jer se osećaju na mast mnogo, malo mi je gadan taj "šmek".
danas sam probao na ovaj nacin sto je zuzanu napisao, i nije loshe, nekako je blazi ukus
evo i filmic
http://www.youtube.com/watch?v=gVQBeRMBOAE
a evo i grcka kafa kako se pravi, u grckoj je kafa braon nije bas crna kad sam kupovao u haniotju
http://www.youtube.com/watch?v=TleH2q86 ... re=related

evo i filmic
http://www.youtube.com/watch?v=gVQBeRMBOAE
a evo i grcka kafa kako se pravi, u grckoj je kafa braon nije bas crna kad sam kupovao u haniotju

http://www.youtube.com/watch?v=TleH2q86 ... re=related
Takođe! Jacobs Monarch (ili Kronung, kako se zove na nekim tržištima) mi je top instant kafa. Odličan je i neki Jacobs Intense (tamno crvena, umesto zelene etikete, malo jeftiniji). Približno te klase i arome je i Nescafe Gold.Uroš S. napisao: Baš volim i Jacobs Monarch i Nescafe Gold, to su mi top kućne kafe, a može i Classic.
Ne volim kafe sa više izraženom, specifičnom aromom (ja ih zovem "mirišljave"). Takva je, od skupih, Jacobs Kronat Gold. Od jeftinih, bukvalno sve imaju aromu koja mi ne odgovara, osim Nescafe Classic, koja je jedina neutralna i koju često kupujem.
Ђенерал Јанковић
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Volim espresso na sve moguće načine
najviše mi prija sa toplim mlekom,ali može i čist... Domaću (tursku) ne pijem jer imam problema sa želudcem posle nje...
Lavazza je OK, Hausdbrant takođe... u firmi imam Jura profi aparat i Vergnano kafu, popijem dupli i miran sam

Lavazza je OK, Hausdbrant takođe... u firmi imam Jura profi aparat i Vergnano kafu, popijem dupli i miran sam