Sa jajima uglavnom, posto jedini jedem mozak u kuci pa ga spremam 3-4 puta godisnje. I ovaj put je bilo sa jajima ali sam definitivno odlucio da sledeci put probam da ga ispohujem.
za mozak, retko se cuje da ga neko jede. Ja sam ga par puta probao kao mali jer ga je moj otac jeo. Zaboravio sam kako ga je spremao, mislim sa jajima. Sad bih bas voleo da ga ponovo probam jer se i ne secam bas kakvog je ukusa.
U jbt 'ladno mi nije palo na pamet da ga ima u pecenom prasetu ja mu prvo usi pojedem
A pihtije mi ne spominji, ajvar, kiseli kupus... Mogu da ih pojedem kad god hoces.
Sad mi pade na pamet... Suva crvena paprika, punjena...
kad se posne punjene paprike dobro spreme bolje su od mrsnih
zato posne sarme nema šanse da budu bolje od mrsnih, ne vredi. jednostavno pojam sarmi je neodvojiv od mesa.
žena juče prvi put spremala čorbu sa zeljem. zelje, šargarepa, krompir, luk i začini...sjajno je ispalo. mora malo da se zaljuti jer je zelje gorko kad se kuva.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Ja sam izuzetno radikalan sto se tice mesa, mora ga biti u 99% jela i nebih okacio ove paprike da mi se nisu jaako svidele
Zaboravio sam da dodam. Posto je napravila nadeva za armiju, sutra je u taj nadev dodala sitno seckane bukovace i paradajz pire i sve ponovo izdinstala pa tom smesom napunila kiflice (standardno testo plus dosta putera u njemu), takodje vrhunska stvar. Mozda mislite kako riza u kiflice, ali verujte da se nije ni osetila, bukovace i paradajz skoro sve preuzele