NAVAK Track Day

Formula 1, WRC, Moto GP i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
veljabandit
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC

Re: NAVAK Track Day

Post od veljabandit »

@Mladen -- Mora da si prilicno omasio pritisak u gumama ako se bas toliko sjebala zadnja jer je asfalt na Navaku dobar u smislu da ne jede gume preterano..... najlakse se vidi posle voznje da li je pritisak odgovarajuci po "namackanosti" gume, kako mi volimo da zovemo potrosenost gume :) mora biti ravnomerna po celoj gumi.
------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

schonenk napisao:
nidza napisao:Leti pug kroz krivine. Vrhunska zabava, ovo je 100x bolje nego sa Alfom.

Rekoste slikovi?
To je ono, trenutak kada prestanes da vodis racuna o masi vozila, vec sta ces sa masom svog tela :) Karting je tu tek pravi izazov za telo. Prvo prestanes da previse stisces volan, pa kako ucis stazu shvatas da je tvoje telo i kondicija najveci problem za brz krug.

Mislim da tek kad drugi, treci put posetis neku stazu pocnes stvarno da otkrivas prave putanje i nacine kako da budes brz.

Ko ima rental pristup poseti kao sto sam imao ja, otkrice na prvom mestu sve slabe tacke svog vozila, pa tek onda svoje :) Ko zna znanje, pripremice auto i sebe i uzivace. To je ovaj dasa u pug-u.

Naravno, ovde iskljucujem ova supersonicna prevozna sredstva poput Golfa 7r, z4, m3, ktm...

ZA karting si u pravu. Recimo kad se trkam sa drugarima, a svi po 20-30 kg laksi od mene. Ja lepo sa mojih 90kg prolazim kroz krivine punim gasom, a oni ili se okrenu ili izlete ili puste gas. Zato kad dodjemo na pravac stomak dodje do izrazaja :mrgreen: :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

schonenk napisao: Naravno, ovde iskljucujem ova supersonicna prevozna sredstva poput Golfa 7r, z4, m3, ktm...
Ako izuzmem KTM, najbolja zabava je verovatno bila u ovom Pugu ili Andrejevom jugiću.

Baš kao što je za red veličine još bolja zabava vožnja kartinga na Huji - koji BTW do dan danas nismo organizovali. Pogotovo što za ligu pritegnu malo sajle gasa, tako da se ide 80km/h po GPS-u na popriličnom delu staze.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

@вељабандит- јесте ,омашио сам притисак добрано-за остало што кажеш то је то.
Него поента мог поста је била да се после стазе свакако очекују неки додатни трошкови.

ТТ
Korisnikov avatar
veljabandit
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC

Post od veljabandit »

@nidza -- ako cemo da se lazemo onda je bolje jugicem na stazu nego recimo meganom RS ili Z 4M...

@mladen7 -- tako je, posle voznje na stazi ili imas neki direktan trosak ili sam napravis trosak jer zelis bolje gume, kocnice.... :D
------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Koliko kostaju slikovi? Neki dobar value for money, verujem da je ogroman raspon, ali neke ok gume?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

veljabandit napisao:@nidza -- ako cemo da se lazemo onda je bolje jugicem na stazu nego recimo meganom RS ili Z 4M...
Nisam ni napisao da je bolje, nego da je bolja zabava. U principu individualna stvar i ne moramo da se složimo. Nema govora o nekom laganju ovde, kako god ti to video.

Što je auto komforniji i indirektniji, to si dalje od asfalta, bez obzira na to koliko si u stvari brz. Ono što je subjektivno je to što ih razdvaja, a sad, razni ljudi vole razne stvari. Nekome je dovoljno da je brz, pa kako god, makar auto sam korigovao sve njegove akcije, dok neko uživa u vožnji, svim tim zvukovima, vibracijama i bori se sa volanom i manuelnim menjačem.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Jel se zna kad je sledeci put TD?
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Izgleda kad se neko ponudi da organizuje i pozove ljude, posto to navak ne zeli vise sam da radi. Ja verujem da I Garaza moze isto da uradi jednako uspesno, ako su cifre vec ovako povoljne.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Jok.

Nema ustaljene prakse, a i ovo je zakupio bud3 sajt.

http://www.navak.rs/track-day/sledeci-track-day.html
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Pa ja ne verujem da su oni ulagali novac, ne vidim sponzore, oni su bili samo organizatori. Raspitaj se kod skolskog kako to ide :)
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa sta tu ima da se ulozi? Imas 400 EUR da das, i da posle 2 nedelje te iste pare podignes sa racuna.
Ljudi imaju portal koji se bavi automobilima, vole kola, i znaci sigurno i njima da se vode kao organizatori.
Tako se gradi ime, sta znam, bar ja tako mislim. Evo ako ce Garaza da organizuje ja cu da platim termin, pa kad svi uplate uzcu pare nazad, nije mi problem.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ali bukvalno. Trazis 2400 dinara od 20 ljudi koji na kola minumum toliko dnevno daju :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Jes, jos da zaradis :)
Ali generalno dobra ideja da Garaza organizuje.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa tesko, bio bih u malom minusu jer za 2400 din ne mogu nigde da kupim 20 EUR. :D
Odgovori