Kao što ima i ink jet za 30e ali ja pričam o malo boljim, bržim uređajima.
Ja sam imao pre par godina BW laser i bacio sam ga čim sam ispraznio toner. Za kućnu upotrebu mi je potpuno nepotreban a prednosti relativno kvalitetnije kolor štampe mogu da posluže.
Jutros izvadim SD karticu iz auto kamere, da skinem par interesantnih snimaka iz poslednja 2-3 dana. Kad ono cvrc, vidim da već više od mesec dana ništa ne snima. Nakon par sati cimanja da vidim o čemu se radi, ustanovio sam sledeće:
- SD kartica je nekako zabagovala. Kamera je vidi ali ne može da pristupi njenom sadržaju, ne može ni da snima na karticu već odmah izbaci poruku "Memory error".
- SD kartici se u računaru pristupi bez problema, čitaš tj gledaš sve klipove sa nje, možeš da ih iskopiraš na memoriju računara... ali ništa na kartici ne možeš da obrišeš niti možeš da je formatiraš!
Standardna Win opcija za formatiranje i EaseUS aplikacija krenu sa formatiranjem i samo napišu "došlo je do greške...". Puštao sam nekoliko testova za proveru stanja memorije i površine diska, svi prolaze bez prijave ikakvih grešaka.
Ima li neko ideju o čemu se radi i šta mi je činiti, nisam do sada čuo za ovakav problem!?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Jeste, riknula.
Postoje načini pomoću kojih bi možda mogao da je oživiš ali je sve to kratkog daha, pitanje momenta kada će da rikne skroz.
Izvuci šta možeš sa nje i traži drugu, moj ti je savet