Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od branja »

Danas u Unicreditu pricaju ove devojke, menjaju uslove za kredite, pogotovo za refinansiranje. Kazu moras uzeti 20% veci kredit od onoga koji zelis da refinansiras. Inace sam poludeo, razvukla mi se procedura za kredu na mesec dana. Raspad zivi. A tek koje je zelenasenje kad se uzme na firmu. Pa ono nije normalno.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Bolje od goblina da uzmes. :kezo:

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Slika
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ja sam samo nacuo kako to funkcionise ;)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:pivo:

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

goblin napisao:Ja sam samo nacuo kako to funkcionise ;)
Kakvo ti je to drustvo ako zaradjujete jedni na drugima, pa bilo to i 1% ?
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Vrlo dobro i dokazano drustvo.

Treba razgraniciti neke stvari, ovde se ne radi o sitnim pozajmicama da se nesto premosti 2-3-5-10.000eur., vec se radi iskljucivo o ozbiljnim sumama koje se koriste iskljucivo za investicije. Znaci, onaj koji uzima lovu na pozajmicu, on uzima da bi sa tom lovom zaradio mnogo vise. A ako vec nekome dajes lovu koju ce on okrenuti u poslu i od toga lepo zaraditi, onda je logicno da te sleduje deo dobiti.
Ipak i onaj koji daje tu lovu, isto je mogao u nesto drugo da investira, moze mu tokom tog perioda dok mu je lova zarobljena na pozajmici da iskoci neka vrhunska kombinacija koju ne moze da zgrabi posto mu je lova zarobljena.... tako da je logicno da onoga ko daje lovu sleduje neka nadoknada.
Opet ponavljam, ne radi se sitnim pozajmicama, licnim potrebama... vec iskljucivo o biznisu gde svako ima neki svoj interes, a lova je uvek najskuplja "roba". A ovaj princip cirkulisanja odgovara svima.

Naravno, kao sto sam vec i napisao. Kada neko zapadne u krizu (sto se desavalo), kada mu lova nije potrebna za investicije vec za cupanje... onda nema govora o nikakvoj kamati niti rokovima, a bilo je situacija gde se davala lova i bespovratno samo da pojedinac iz ekipe stane na noge.
Takodje za sitne pozajmice isto niko ne obracunava nikakve kamate, to je nesto sto cirkulise izmedju nas na dnevnom nivou i stalno se vrti...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Gobline, okupite se ti i društvo ako hoćete, imate za 11 miliona magacin kod Dobanovaca koji se rentira za 90.000 evra mesečno. Mi smo ga razmatrali ali smo odustali. Ako imate novca i ne ulaže vam se u nešto s bržim obrtom, nije loša priča.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Dug je zao drug.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

AcaKayak napisao:Gobline, okupite se ti i društvo ako hoćete, imate za 11 miliona magacin kod Dobanovaca koji se rentira za 90.000 evra mesečno. Mi smo ga razmatrali ali smo odustali. Ako imate novca i ne ulaže vam se u nešto s bržim obrtom, nije loša priča.
Pa to zvuci vise nego primamljivo ako je stvarno tako.
U danasnje vreme na nasem trzistu imati investiciju na duzi period bez praznog hoda, koja se sama od sebe isplacuje za 10 godina, to zvuci stvarno fantasticno.
Ali boze moj, i cifra je takva da nije dostupno bas svakome. Dobre kombinacije su uvek i bile rezervisane za odabrane i zestoko likvidne.

Iskreno, meni jeste jedna od sfera interesovanja bas ulaganje u nepokretnosti koje pretvaram u pasivni prihod, ali je cifra daleko iznad mojih domasaja a ne ulazim u partnerske poslove.
ftj napisao:Dug je zao drug.
Naravno, ali nazalost cesto je nemoguce resiti neke krucijalne stvari ili napredovati bez takvih faza kada si duzan.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Intesa je uvela i treci kurs EURa.
Pored dosadasnjeg redovnog, te HIT kursa (za vlasnike HIT racuna), uveden je i NET kurs, po kojem se online moze raditi konverzija.

Primer:
Danasnji prodajni je 123,15 RSD za 1€, sto je za jednu banku odlicno, koliko mi se cini.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

To je kul mada, više bih voleo da uvedu treću šaltersku radnicu umesto ovoga
ben roj
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2014, 09:24

Post od ben roj »

pedja napisao:Intesa je uvela i treci kurs EURa.
Pored dosadasnjeg redovnog, te HIT kursa (za vlasnike HIT racuna), uveden je i NET kurs, po kojem se online moze raditi konverzija.

Primer:
Danasnji prodajni je 123,15 RSD za 1€, sto je za jednu banku odlicno, koliko mi se cini.
Tacno. Za banku je odlican, a ja sam uporedjivao malo i primetio sam da je prodajni kurs u nekom proseku menjacnica, ali
je nesto nepovoljniji od najpovoljnijih menjacnica, odprilike za 0,1 dinar za evro.

Inace ovaj on line kurs vazi samo za euro i druge valute ga nemaju.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Da li je neko skoro uzimao stambeni kredit, ili znate nekoga ko je uporedjivao ponude banaka?
Tu ne mislim samo koja banka daje najnizu kamatu, najnize troskove otplate, vec i ostale elemente - kakvi su uslovi tekuceg racuna (recimo, neke banke naplacuju provizije za online bankarstvo), koje kartice nude (KomBank i Intesa terminali su u vecini prodavnica i svuda moze na rate bez kamate karticama), da li daju druge pogodnosti kada se prebaci racun i uzme kredit itd itd...

Dakle, da li je neko ovu muku mucio i koji je rezultat?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Non-stop nesto menjaju, tako da ono sto je bilo aktuelno pre mesec dana verovatno vise nije.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

To znam, ali je dosta toga i slicno, a svako iskustvo je dobrodoslo.
Nece se na osnovu toga uzimati kredit, ali mozda postoji nesto interesantno, kao pomoc u odabiru.
Odgovori