Super je to. Znam devojku koja je zavrsila faks u Londonu, ali nikako nije mogla da ostane gore posle, jer nije bilo sanse da joj daju radnu dozvolu kao ekonomisti.
Evo nesto za pocetak skolske godine http://www.njuz.net/vlade-kanade-austra ... k-u-skolu/ . I ako je vest sa Njuz-a , nazalost je postala vrlo realna. Postali smo zemlja koja skoluje svoju decu i gde najbolji djaci mogu samo da odu u inostranstvo, jer ih ovde niko ne ceni. U razgovoru sa cerkom sam saznao da ce samo petoro njenih drugara studirati ovde, a ostali su ili vec u inostranstvu ( kao i ona) ili ce otici na studije u inostranstvu. Inace kad su upisali Trecu gimnaziju to je bio razred sa 25 ucenika i svi su bili barem Vukovci, a neka deca i sa gomilom nagrada jos iz osnovne skole.
Meni je sin ove godine krenuo u prvi razred osnovne, pa cemo videti kako ce ici...
Mi smo imali najvecu dilemu da li da ga dajemo u privatnu skolu u skopu kompleksa gde je isao i u vrtic i gde mu ostaju svi drugari... sve ima svoje prednosti i mane ali smo na kraju izvagali da ostane u privatnoj pa cemo videti kakvu smo odluku doneli.
I ako ste se prevarili, ispisujete ga i upisujete (ponovo) u državnu?
Nemoj da si smešan...
Osnovna škola je i dalje osnovna škola, tri časa i dnevni boravak gde odradi sve obaveze.
Popodne zezanje i poneki jači trening
Boringly average, but also perfect for school run mums
Naravno, ako zakljucimo da nismo napravili pravi potez, prebacicemo ga.
Ima i raznih komentara, znamo dosta roditelja i koji su ostavili decu u istoj ustanovi i koji su nakon vrtica prelazili u drzavne skole, ima i prednosti i mana.... vagali smo dosta i trenutno mislim da nismo pogresili ali vreme ce pokazati.
Sta znam, ja bih pre navikavao dete na zivot kakav ce ga ocekuje a ne da ga drzim pod staklenim zvonom. Ajd da smo u engleskoj pa da znas da ti privatna ustanova garantuje neki kvalitet al znajuci da ga ovde u privatnoj skoli ceka drustvo od zla oca i jos gore majke ne vidim ama bas nikakvu prednost privatne osnovne i srednje.