Obuća i odeća

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Obuća i odeća

Post od starac vujadin »

Klasika nikad ne izlazi iz mode :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Novi Sad

Post od Heinz »

Vladapetr napisao:Rekao sam to jer vrlo dobro znam kako posluju svi tržni centri u NS i BG-u. Tvoja argumentacija je?
Argumentacija je da Ušće ima milion poseta mesečno, koliko ima BIG?
Ima i red zakupaca koji čekaju da uđu u Ušće, u koje menadžment namerno neće da pusti H&M, koji postoji u BIG. Razmisli zašto.

Inače, tek sad vidim da je ona parcela u NS plaćena 3.7 mlrd din + 0.7 mlrd za opremanje.
Južnoafrički kapital caruje, jedni su kupili Deltu, drugi su ušli u Ušće, treći zidaju u NS.
http://www.novisadinfo.info/2016/04/kom ... asnik.html
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Argumentacija ti je sačuvaj Bože...
Kada za nekog sportistu kažeš da je najveći profesionalac u ekipi, to ne znači da je najbolji, najjači, fizički najspremniji itd... Nego da se najviše od svih pridržava pisanih i nepisanih zakona u tom sportu i životu jednog sportiste.

Posećenost Ušća nije direktan produkt rada menadžmenta, nego je najviše posledica fenomenalne lokacije. Da dovedeš najveće svetske magove za marketing i vodjenje tržnih centara, ne mogu da naprave da npr Stadion ima trajno veću posećenost od Ušća. Naprosto lokacija to ne dozvoljava, jedino ta autokomanda možda jednom uspe da se pokaže kao bolja pozicija nego ova gde je Ušće.

Ovo za H&M si se nešto gadno istripovao ili su te slagali, a kad se misao završi sa "razmisli zašto je tako" odmah znaš da je malo šuplja ;) Pošto znam o čemu se tu radi (blizak rodjak mi radi u menadžmentu), živ nisam da čujem tvoje objašnjenje o tome zašto menadžment Ušća ne želi H&M u svom objektu!? To ih valjda čini jedinima na svetu ;)

Big vode najveći profesionalci jer se radi o ubedljivo najboljoj firmi od svih koje se trenutno u Srbiji bave tržnim centrima (uglavnom izraelci). Zato je svaki segment poslovanja pokriven do tančina, sve bitno za posao se zna barem par meseci unapred, ne obaraju kriterijume potrebne da bi im neko bio zakupac čak ni kada su u buli, prate tržište bolje od drugih i marketing im je ubedljivo najobuhvatniji. Nemaju srbijansku varijantu "lako ćemo", biznis plan se menja kao produkt opsežnih i detaljnih analiza a nikako kao posledica urgencija ili natezanja, drže se dogovorenog do bukvalno zadnjeg slova itd... Ekipa koja vodi Ušće jeste dobra i od domaćih bez sumnje najbolja, ali ovima još uvek nisu dorasli ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ima neko i iznad menadžmenta Ušća ko donosi odluke, ne bih išao dalje u detalje.

Kako komentarišeš otvaranje Shopi u SU i ovaj novi Shopi u Borči? Jel BIG otvara još nešto možda?

Svakako kriterijumi nisu baš jasni pa odustajem od dalje diskusije na tu temu ko je bolji.

TT
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ti i dalje ne razumeš šta znači biti najprofesionalniji i da to nije nužno povezano ni sa obimom posla ni sa njegovim proširenjem / smanjenjem.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ušće i Shopi=Meryl Lynch

Tesla 6.1
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Gde piti kafu, kafić ne fensi, ekipa ne seljaci i klinci :sesir: ?
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Karma u aleksandar centru na bulevaru oslobodjenja. Ja pre neki dan bio prvi put i mnogo lepo mesto i basta. Vrhunski sredjen kafic. Savetujem da se probaju brusketi sa paradajzom. Ili sufle od slatkisa.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja sam cesto u Prici na Somborskom. Dutchman je isto dobar lokal ako vec trazi Bulevar.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

http://rs.n1info.com/a154457/Biznis/Nov ... pensa.html

Inače, neće to baš tako brzo. 3-4 godine je procena.
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

Heinz napisao:Ima neko i iznad menadžmenta Ušća ko donosi odluke, ne bih išao dalje u detalje.
TT
Управо тако, а то је банка, пошто је тц Ушће под хипотеком. Банка се пита за све па и о закупцима, а менаџмент Ушћа само спроводи одлуке.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Zašto ljudi vole da pričaju o stvarima o kojima nisu baš informisani i da sklapaju teorije zavere i ostalo, nikada mi neće biti jasno.
Kad banka uzme hipoteku nad nekim stanom, jel bira i koji ćeš nameštaj u tom stanu da staviš?
Kad je automehaničarski servis pod hipotekom, jel bira majstoru mušterije?

Hipoteka je banci garant da će biti obeštećena, poslovanje vodi vlasnik i banka se u to ne meša sve dok se rate redovno uplaćuju. Ako ni zbog čega drugog onda i zato što ne ume, kakve veze i koje iskustvo ima jedna banka oko rentiranja lokala, rasporeda zakupaca itd...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Da li ti stanodavac prati nivo prihoda?
Da li te stanodavac izbaci iz stana kad počne da ti se smanjuje prihod?
Da li stanodavca brine kad se u komšiluk doseli neko sa manjim/većim prihodima?
Da li stanodavac izdaje stan za % ili fixnu rentu?
Da li stanodvac oprema stan stanaru?
itd...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Au, ovo ko skrivena kamera :mrgreen:

Banka nije "stanodavac" nego ima hipoteku. Da li je dogovor napravljen na fiksne rate ili na procenat ne znam, ali znam da su gotovo svi (kažem gotovo jer nemam info za bukvalno sve, za one za koje imam znam da je tako) tržni centri pod ugovorom tj hipotekom neke banke. Banke se ne mešaju u konkretno poslovanje i rešavanje pojedinačnih zakupaca i kirija, naprosto zato što im to nije delatnost i ne umeju to da rade. Verovali ili ne, u svetu profesionalaca se ljudi ne bave stvarima za koje nisu sigurni da ih dovoljno dobro poznaju ;)

Pišete komplet nebuloze samo da bi kompletirali neku nakaradnu logiku, hajde i da uzmemo kao istinitu činjenicu da banka tržnom centru (ovde konkretno Ušću) određuje zakupce i ostalo: može li pomoć da razumem zašto bi banka odbila H&M kao zakupca (možda i najbolju budžet robnu marku) u momentu kada taj H&M otvara lokal u glavnom konkurentu (Delta City)? Logike bez.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Evo slažem se sa tobom.
Ovde se ne radi o upravljanju jednim TC, već o real estate biznisu.
Odgovori