Obuća i odeća
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Re: Novi Sad
I jos jedna stvar, u Bigu ne mosh da ostavis kola kad ides na beer fest ili Cecin cert na usče.
Generalno meni je Usce najbolje organizovano, wc pristupacan, cak imaju i terasu, sve je logicno i ulazak i snalazenje na parkingu. Dok mi je DC onako, malo krivuda.
Poslato sa Lumia 925
Generalno meni je Usce najbolje organizovano, wc pristupacan, cak imaju i terasu, sve je logicno i ulazak i snalazenje na parkingu. Dok mi je DC onako, malo krivuda.
Poslato sa Lumia 925
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Napisao sam pre samo stranu ili dve, toliko o argumentovanom raspravljanjuLaki021 napisao:Vlado za pocetak, sta ti znaci "profesionalniji".
Sto se mene tice BIG je smejurija naspram TC usce, nema to veze samo sa lokacijom, velicinom grada i sl, vec prosto sa planiranjem, konfiguracijom, osvetljenjem... I jeste ceo BIG deluje jeftino, naravno da je jedan od razloga H&M koji im je kako rekoste glavna radnja.
Da li ima BIG veliku samoposlugu/supermarket?

Evo čisto da se baci pogled kako ta "smejurija" radi na drugim lokacijama po svetu: http://www.bigcenters.com/Vladapetr napisao:...
Kada za nekog sportistu kažeš da je najveći profesionalac u ekipi, to ne znači da je najbolji, najjači, fizički najspremniji itd... Nego da se najviše od svih pridržava pisanih i nepisanih zakona u tom sportu i životu jednog sportiste.
...
Big vode najveći profesionalci jer se radi o ubedljivo najboljoj firmi od svih koje se trenutno u Srbiji bave tržnim centrima (uglavnom izraelci). Zato je svaki segment poslovanja pokriven do tančina, sve bitno za posao se zna barem par meseci unapred, ne obaraju kriterijume potrebne da bi im neko bio zakupac čak ni kada su u buli, prate tržište bolje od drugih i marketing im je ubedljivo najobuhvatniji. Nemaju srbijansku varijantu "lako ćemo", biznis plan se menja kao produkt opsežnih i detaljnih analiza a nikako kao posledica urgencija ili natezanja, drže se dogovorenog do bukvalno zadnjeg slova itd... Ekipa koja vodi Ušće jeste dobra i od domaćih bez sumnje najbolja, ali ovima još uvek nisu dorasli
Za osvetljenje sam ti već rekao da se samo radi o tvojoj ličnoj proceni tj utisku, osvetljenje Biga je rađeno sa potpuno drugačijom idejom nego ovi očigledno zatvoreni tržni centri. Pošto se ide velikim i visokim holom kojem plafon nije uočljiv, zamisao je bila da se imitira dnevno osvetljenje što se i uspelo jer kad po danu uđeš spolja ne primetiš veliku razliku u osvetljenju. Da li se to nekome sviđa ili ne druga je stvar, kao i to na šta je ko navikao, ali nije nikakva nauka staviti X jačih led svetiljki umesto ovih koje su sad tamo i napraviti svetlo identično onom u npr Delti i Ušću.
H&M vuče dosta ali nije glavni generator posete Biga. Em je H&M počeo sa radom kasnije nego sam centar em dosta povlače i C&A, NEw Yorker i ostali zakupci od kojih je dosta njih van zatvorenog dela Biga i rade godinu ili dve duže nego ovi u zatvorenom delu.
Big ima supermarket, sad dobija i bioskop.
Osnovni problem je što ovde, osim par izuzetaka, većina priča o nekim ličnim projekcijama i konstrukcijama, kako šta kome izgleda i liči. Moja argumentacija su validni i konkretni podaci o posećenosti i prometu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- branja
Evo samo jedan podatak. Posto poznajemo coveka koji je gradio Usce, Mpc, a znam i momka koji je jedan od glavnih ljudi tamo.
Kazu da ima slican tc u Belgiji, nasima su pokretne stepenice pre koji mesec remontovane, u Belgiji kao prvog dana rade. Ovde udje 10 puta vise ljudi nego tamo, a proda se 80% manje robe.
Skidam kapu ljudima koji mogu izdrzati najmove u tim tc jer su cene bas paprene.
Poslato sa Lumia 925
Kazu da ima slican tc u Belgiji, nasima su pokretne stepenice pre koji mesec remontovane, u Belgiji kao prvog dana rade. Ovde udje 10 puta vise ljudi nego tamo, a proda se 80% manje robe.
Skidam kapu ljudima koji mogu izdrzati najmove u tim tc jer su cene bas paprene.
Poslato sa Lumia 925
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Juce su se klinci (citav copor) vozili pokretnim stepenicama, od-do Cineplexx-a, non-stop, cekajuci film...
Zato sada MPC gradi ove Šopi centre, prizemne
Zato sada MPC gradi ove Šopi centre, prizemne

- branja
Iskreno koji ce nam moj toliko centara. Pola ljudi bez posla, dobar deon na crno i mininalcu. Mpc gradi u Borci, ovi na Karaburmi, Aviv na Zvezdari prazan, vidim i da je onaj Zemun park prazan. Jedini puni su DC i Usce.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
- Vladapetr
Pa tako se vodi biznis u Srbiji. Umesto da gledaš šta nedostaje i gde možeš sam da napraviš pare, vidiš šta radi neko ko je uspešan i onda otvoriš to isto, samo budeš jeftiniji 

Apsolutno je besmisleno otvaranje svih tih silnih trznih centara, a kako se jedan otvori drugi se zatvori.
Ja kazem da je OK napraviti jedan zaista dobar u NS, jer do sada svi su nesto polovicni, ni jedan ne mozes da kaze e to je to, svi nesto idu do pola, zato svi bezveze i rade. Jasno, jedan dobar bi pobio sve ostale, ali sta nas briga, bar bi posle toga prestalo svima da pada na pamet da pravi nove TC.
Ja kazem da je OK napraviti jedan zaista dobar u NS, jer do sada svi su nesto polovicni, ni jedan ne mozes da kaze e to je to, svi nesto idu do pola, zato svi bezveze i rade. Jasno, jedan dobar bi pobio sve ostale, ali sta nas briga, bar bi posle toga prestalo svima da pada na pamet da pravi nove TC.
U svetu postoji višak keša koji se negde mora investirati. Zato se grade nekretnine sada kod nas. Pogledajte samo ovo kod Spensa koliko košta. A mozgovi u BG dali džabe zemlju Arapima.
TT
TT
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Lokacija i koncept su drugaciji.branja napisao: Jedini puni su DC i Usce.
Aviv, Zemun Park, Šopi - sve je to na otvorenom, većinom. Doduše, Aviv Zvezdara ima i zatvoreni parking/garažu i lokale unutra.
DC i Ušće imaju garažu, dobar bioskop, food court, kafee, igraonice, slotove i naravno razne lokale, u zatvorenom, bez potrebe da se izlazi napolje. Odnosno, unutra se može provesti neko vreme, da ne kažem dan. Lokacija je samo veliki dodatni plus.
Ukoliko se realizuje Delta Planet, to ce biti osetan udarac za ova dva.
Isto tako, i onaj na Karaburmi ce biti jaka konkurencija, ali je lokacija malo upitna. Ipak, Mirijevski bul je dobra veza tog dela grada, kao i cinjenica da ce biti najblizi i najbolji centar te vrste za stanovnike leve obale Dunava, pa i Panceva/Banata. Prvi immaju Aviv, drugi ce imati Šopi, treći imau Aviv u PA, ali to jednostavno nije isto.
Elem, da li je neko bio u bioskopu Aviv Pancevo?
I kada ce ovo biti prebaceno u svoju temu?

Poslednja izmena od pedja u 24 Apr 2016, 12:09, izmenjeno 1 put ukupno.
- Vladapetr
Potpuno pogrešna logika. Da ne davimo sad sa ciljnim grupama određenih tržnih centara, ovo što si napisao je u rangu sa: da neko napravi dobar model automobila pobio bi prodaju svih ostalih ali šta nas briga, barem ne bi svima palo na pamet da prave automobileLaki021 napisao:Apsolutno je besmisleno otvaranje svih tih silnih trznih centara, a kako se jedan otvori drugi se zatvori.

Vlado, ko tebi radi u BIG-u ili ga vodi pa si toliko zapanio.
Kakva je uprava i koliko su profesionalni ili sta god sumnjam da malo koga od nas i kupaca zanima. Ono sto ljude zanima je kako TC izgleda i sta nudi a to niko normalan ne moze osporiti da je Usce daleko bolji TC od BIG-a pa taman da ga najveci svetski strucnjaci vode.
Kakva je uprava i koliko su profesionalni ili sta god sumnjam da malo koga od nas i kupaca zanima. Ono sto ljude zanima je kako TC izgleda i sta nudi a to niko normalan ne moze osporiti da je Usce daleko bolji TC od BIG-a pa taman da ga najveci svetski strucnjaci vode.
- Vladapetr
Re: Obuća i odeća
Projekcija: pripisivanje svojih neprihvatljivih osobina i frustracija drugima, u pokušaju da se na taj način učine manje lošim ili nepoželjnim.
Ja nigde nisam komentarisao razliku u kvalitetu između konkretno Ušća i Biga. Rekao sam samo da je ekipa koja vodi Big najprofesionalnija na ovim prostorima, i da je tvrdnja kako Big loše radi teška glupost. Ti i Heinz imate potrebu da nešto dokazujete ili kako to obrazovano nazivaš "zapenite", jer ste u mojim tvrdnjama videli nešto što se kosi sa onim kako vi u svoje slobodno vreme zamišljate poslovanje jednog tržnog centra.
Ja nigde nisam komentarisao razliku u kvalitetu između konkretno Ušća i Biga. Rekao sam samo da je ekipa koja vodi Big najprofesionalnija na ovim prostorima, i da je tvrdnja kako Big loše radi teška glupost. Ti i Heinz imate potrebu da nešto dokazujete ili kako to obrazovano nazivaš "zapenite", jer ste u mojim tvrdnjama videli nešto što se kosi sa onim kako vi u svoje slobodno vreme zamišljate poslovanje jednog tržnog centra.
Ko bre sta zamislja, rekoh ti da me apsolutno ne zanima ko ga i kako vodi, ono sto vidim kao korisnik je krajnji rezultat a to je da je Usce neuporedivo boljli TC od Biga... i to je sve sto me zanima i sto iznosim, kako ko posluje me apsolutno ne zanima.
- Vladapetr
Da si samo to mislio i rekao, ne bi imao potrebu da komentarišeš moje postove jer nijedan nije u suprotnosti sa time što sad pišeš. Ali je teško obuzdati web filozofiju, pa si prešao i na pitanje organizacije prostora, osvetljenja, isplativosti i kako bi se koji novi centar odrazio na poslovanje postojećih.
Ne sutor ultra crepidam, stara je mudrost
Ne sutor ultra crepidam, stara je mudrost

Pa naravno da bi ga jedan dobar TC u centru grada napravljen kako treba oduvao... ne znam sto to ne bih izneo kad sam 100% siguran da bi tako bilo i cini mi se da je to svima jasno samo ti teras konstru iz ne znam kojih razloga (tj ne kontam zasto si emotivno vezan za BIG, mislim da je to ceo problem jer si jako subjektivan iz nekog razloga)