Svasta je meni obavezno u datom trenutku, pa se misljenje promeni, a u ovoj diskusiji, gde poredimo automobile je na kraju postalo i najnebitnije sta bih ja pazario

Moj auto ide 8s, a mozda i ispod u idealnim uslovima, jer je provereno brzi od C220 cdi do 120 km/h, a i od E250 cdi u medjuubrzanjima(jurio me lik sa E 250 cdi od 60-150 na autoputu vise puta, ali je malcice ostajao svaki put).
Ja kada kazem moj auto, ne mislim na pre 7 godina, nego u protekle 2,3, kada je na tim performansama i od kada sam imao prilike par puta da vozim Milosevog R-a.
Nema tu price o slicnosti, cak i kada bi moj auto isao brze od Milosevog do 100 ili 150.
Acin 335i je isao isto tako, pa mi je bio smor kada sam ga cepao od 0-150, vise me napalila BobRock-ova Lancia integrale od 180ks.
Zato i kazem, to ubrzanje je najmanje bitan podatak u poredjenju tih automobila, sve je drugacije, temperament, ponasanje, preciznost, odziv, prenos informacija, osecaj, apsolutno svaki aspekt voznje je drugaciji izmedju R-a i C klase, a Focus to jos pojacava, plus ima snage da sprinta kao pravi sportski automobili.
Dodatno, ako tako pricamo, Focus se za 10k eura digne na preko 400 pouzdanih ks, a na nepouzdanih 400ks se dize verovatno i za 2,3 k eura.
Plus zaboravljas 4x4 pogon i everyday prakticnost.
Nije to tako kako ti banalizujes, samo u jurenju sekundi na stazi i od semafora, do semafora.
Tako bi moglo da se banalizuje i da se kaze da je C bolja samo zbog kvalitetnijeg enterijera, a to prosto nije istina, ima zasto C kupe kosta koliko kosta, ali ne trazi svako te prednosti i ne vrede svakome isto.
Ja da imam 60k eura za auto, 90% bi to trenutno bio napucani A45 AMG.
Ali cisto sumnjam da bih vise od 2 puta kupio takav automobil.