Gubitak vrednosti vozila

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Porsche Macan

Post od goblin »

Nema stari model CLS-a, sve su poredjeni aktuelni modeli. To sto su i CLS i A7 i Panamera u medjuvremenu restilizovani i obnovljeni, pa svi su prosli kroz to osim BMW-a?
I proveri jos jednom kilometraze, svi primeri osim BMW-a su presli mnogo, uglavnom +200.000km. Poredjenje je bilo skroz realno.

Pritom sam ja gledao iskljucivo dizelase i uzeo sam godiste upravo koje si ti postavio za prvi parametar kada si poredio 6GC i Panameru.

Ali evo ako uzmem za parametre dizelase oko 250KS od 2015g do 30.000km (za sve modele ne uzimam u obzir prvih 2-3 oglasa koji su u 99% slucajeva prevara, cak i vise njih, pa to svima malo podigne cenu, mada nista znacajno al da ne bude zabune)
A7 - 48.000eur.
CLS - 47.000eur.
6GC - 59.000eur.
Panamera - 72.000eur.

Procentuali pad vrednosti:
A7 - 23%
CLS - 30%
6GC - 30%
Panamera - 16% ;)

Pritom, pravi pad vrednosti se vidi upravo na duzi vremenski period a ne na ovaj tvoj predlog da se gledaju samo godisnjaci.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ali malopre si uzeo za CLS cenu prvog oglasa, sa 272.000km, a sada kazes da ne uzimas.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Moguce da sam u brzini pogresio, iskreno sam se potrudio da napravim realno poredjenje.
Al evo vidim da je razlika samo u 1.000-1.500eur i vec na oko 160.000km predjenih, sto opet u procentu ne menja apsolutno nista bitno.
Moguce da sam i kod nekog drugog isto stavio prvi model u ponudi ali samo u brzini, bitno da nikome sigurno nisam podizao cenu iznad ponudjenih, tako da su procenti koje sam izneo u 1-2% sigurno realni pravi pokazatelji.

Definitivno da Panamera (i to kao model na zalasku) fantasticno drzi cenu, bolje od Audija i Mercedesa.
BMW je tu napravio zbrku sa 6GC koji je isto fantastican i bolje drzi cenu od ostalih modela BMW-a.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Osim sto nista od toga nije tacno.

Sent from my Sony
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Xepoj87 napisao:Osim sto nista od toga nije tacno.

Sent from my Sony
Strasan argument :thumbup:
Sta konkretno nije istina?

Evo konkretni linkovi sa cenama polovnjaka i identicnim parametrima pretrage koje sam poredio pa sam izvuci ako mislis da sam nesto pogresio. Kao sto rekoh, moze biti razlike u 1-2% ali nista znacajno sto remeti zakljucak.
Cene novih vozila izvucene kao zvanicni kataloski podatak za osnovne verzije koje poredimo (vec sam ih napisao).

Polovnjaci od 2012g, dizelasi oko 250KS (osim BMW-a koji je jaci u osnovi)
A7 - oko 23-24.000, pad vrednosti preko 60%
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... UNREPAIRED
CLS - oko 28.000, pad vrednosti 59%
6GC - oko 45.000, pad vrednosti 47%
Panamera - oko 44.000, pad vrednosti 49%

Polovnjaci od 2015d, do 30.000km, dizel oko 250KS osim BMW-a (isti parametri kao gore)
A7 - oko 48.000, pad vrednosti 23%
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... AsArray=KW
CLS - oko 47.000eur., pad vrednosti 30%
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... AsArray=PS
6GC - oko 59.000, pad vrednosti 30%
Panamera - oko 70-72.000, pad vrednosti 16-17%

Sta ovde konkretno nije tacno ili ispravno?
Poslednja izmena od goblin u 24 Apr 2016, 18:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

goblin napisao:pa svi su prosli kroz to osim BMW-a?
I on je.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa dobro, al bas je najsveziji i realno ima tu prednost, kao i snazniji motor...
Mada svakako skidam kapu BMW-u kako su hrabro izasli na trziste sa njim i kakvu cenu su mu odredili, ali definitivno da ima prodju. Vidim da mu cena prve godine padne u okvirima normale kao i kod ostalih, ali onda u nastavku mnogo bolje drzi (sto i jeste jedini realan pokazatelj kako drzi cenu, tek nakon nekoliko godina).
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Šta se mučite, sve su to švabe izračunale, samo treba naĆi na netu
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa kao prvo, ne znam odakle si izmislio cifru od 67k za CLS 350d, koji kosta 62.000e?
Dakle, cene:
CLS 350d-62.000e
Bmw 640d-85.000e
Panamera- ajde da uzmemo tih 86.000e, ali je bezveze da pricamo o modelu koji se ne prodaje trenutno, zato sam i stavljao slicne 400-450ks motore.
Na kraju, svakako je bezveze stavljati Panameru od 250ks, CLS od 258 u Bmw od 313ks kao pandam koji treba isto pozeljan da bude i isto cenu da drzi.

A sada, da uzmemo maltene iste motore, maltene iste snage, CLS 400, 640i i Panameru.

CLS-63000e
Bmw-82.000e
Porsche-83.000e

Morao sam da kucam 2014. jer je tada CLS izasao, pa da bude fer, da ne budu Panamera i Bmw dosta jeftiniji.

http://suchen.mobile.de/auto/search.htm ... AsArray=KW

Da ne racunamo SB verziju CLS-a, kako ti meni objasnjavas to da je CLS ovde skuplji od Panamere i Bmw-a, kilometraza maltene identicna?
Kako to Porsche drzi cenu, a za 20k km i manje od godinu dana izgubio 40k eura vrednosti, s obzirom da se ovde na oglasu Panamera 4, koja kosta 88.000e klot, prodaje za 55k eura, a nije klot, nego da retpostavimo da ima samo 7k eura opreme?
Gledam i dole 640xd, koji kosta 90k eura u klot varijanti, sa siberom, M volanom, braon kozom, nekim skupljim felnama, H&K ozvuzenjem, keyless entry i jos svasta nesto, sto da kazemo izadje sve nekih 10k eura, dakle ceo auto je kostao 100k eura.
A onda se prodaje za 60k eura posle godinu dana i 30k km i to je tebi dobro drzanje cene?

Da uzmemo da je ovaj najjeftiniji CLS 400 od 58.000e, imao 10k eura opreme.
On je izgubio za tih godinu dana i isto tu oko 20k km, ukupno 14k eura.

Uzmi 2014. godiste do 50k km 650, Panameru S i CLS 500 i razlika je 6,7k u odnosu na 6 i 12k u odnosu na Panameru S, a novi kostaju daleko vise, pogotovo Panamera, koja je 22.000e skuplja.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Nisam bio kuci od podneva vidim da sam mnogo propustio :)

Iskomplikovali ste raspravu uzasno. Video sam i statistike da Porsche najbolje drzi cenu sto je ono sto sam i sam rekao, medjutim Macan ce im pokarambasiti statistiku siguran sam.
Pogledajte npr ovo:

http://www.autoscout24.ch/fr/d/porsche- ... 10%26r%3d5

Slazem se ja da je ovo naspram drugih marki skroz OK, medjutim to je upravo jedna od stvari koja je izdvajala Porsche od drugih sto je bolje drzao cenu, zato je i bilo OK preplatiti ga u odnosu na druge, sad ce matematika vec biti drugacija.

U pravu je Goblin i za Cayenne, nenormalno drzi cenu, sad je samo malo nezgodno sto od prosle godine postoji Facelift pa je malo pala cena prethodnim.
Panamera opet, je na samom kraju zivota, u oktobru izlazi nova, bas star model iako i dan danas fenomenalan.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Xepoj87 napisao:Pa kao prvo, ne znam odakle si izmislio cifru od 67k za CLS 350d, koji kosta 62.000e?
Nisi upravu!
Proveri cenovnik Mercedes Benz za 2016g. (upravo sam ga proveravao), skini ga sa ovog linka u PDF-u
http://www.mercedes-benz.rs/content/ser ... elist.html

Mercedes CLS 350d SB - 66.564eur.
Ja cene nisam pisao u euro vec sam ih zaokruzivao, tako da sam napisao dobru cenu za CLS kao i njegov pad vrednosti, kao i celo poredjenje sa ostalim modelima. ;)
Xepoj87 napisao: A sada, da uzmemo maltene iste motore, maltene iste snage, CLS 400, 640i i Panameru.

CLS-63000e

Bmw-82.000e
Porsche-83.000e
Opet gresis cenu za CLS, taj CLS 400 ne kosta 63.000eur, vec 67.452eur. tako da i celo poredjenje dalje gubi smisao i nije realno.
Kao sto ni BMW 540i GC ne kosta 82.000eur vec barem 3.000eur manje (to nisam proveravao ali nije preko 80K).

Procitaj jos jednom poredjenje koje sam napisao gde sam lepo i precizno poredio i polovnjake iz 2012g i polovnjake iz 2015g, gde se bas jasno vidi bas velika procentualna razlika u padu vrednosti.
Ne znam sta pokusavas da dokazes? Jel hoces da kazes ta to nije tako kako sam napisao i podkrepio liknkovima...?

Ne znam zasto pokusavas da osporis nesto sto je generalno poznato u auto industriji?
Nisam to ja izmislio niti ja sprovodio istrazivanja, to su cinjenice koje sam ti sada samo dokazao. Jednostavno Panamera vrhunski drzi cenu, nesto bolje od konkurenata i to je to. Mozda moze tu da se provuku neki izuzetci, specificni slucajevi, kad kome izlaze novi modeli i restajlinzi pa su onda sveziji... ali generalno ovo je cinjenica.
goblin
Banned
Reactions:

Re: Gubitak vrednosti vozila

Post od goblin »

U predhodnom postu sam napravio gresku u kucanju u vezi BMW-a, umesto 640 napisao sam 540 pa da ne dodje do zabune mada mislim da je jasno sta sam hteo da kazem.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

A, pa lepo je to kada gledas cene novih u Srbiji, a cene polovnih poredis u Nemackoj ;)
A sada pogledaj cene u Nemackoj, pa javi sta si saznao, moja prognoza je da ces saznati ono sto sam ja vec napisao.

640i kod nas kosta 81.000e, a u Nemackoj sam vec napisao koliko je, sto je i bitno, s obzirom da gledamo pad cene, a ti automobili se prodaju u Nemackoj, ne u Srbiji.
Je l' ti hoces da kazes da nije istina ono sto sam napisao i sto sam potkrepio linkovima?

Evo i jos jednog linka, za 2012. godiste i 80-100.000km.

http://suchen.mobile.de/auto/search.htm ... AsArray=KW

Sta je problem sa tvojim linkovima?
Najjeftiniji Bmw 640 ima 6700 km na satu, a CLS 24.000km.
Da ne pricamo o prvom linku, gde si prikazao cenu CLS-a 350cdi sa 272.000km, a najjeftiniji Bmw 640d ima 105.000km.
Evo ti gore sa istom kilometrazom cena tih polovnjaka.
Sledeci problem je sto poredis 40d i 350d.
Ti motori nisu uporedivi, 6 se ne nudi sa 30d motorom i zato dizel bolje drzi cenu, jer je 40d dosta jaci, ekskluzivniji i pozeljniji motor.
A onda je problem i godista, sto za 4 godine ti automobili nisu u garanciji i ne znamo potpunu istoriju, te ne znamo ni moguci razlog niske cene, dok sa vozilima do 2 godine vecinom znamo da je sve ok.

Jos jednom, prosecna Panamera je 30-40k eura skuplja od prosecnog CLS-a i normalno je da ima 10-20k visu cenu kao polovnjak.

Takodje, vec duze vreme mi bode oci, pa rekoh da te ispravim, pise se prethodno i potkrepio, to je jednacenje suglasnika po zvucnosti.
Jedini izuzetak je D ispred S, gde se ne menja nista, pa se pise preDSednik, umesto preTSednik. Cisto da znas za ubuduce.
I ja imam brdo pravopisnih gresaka i volim kada me neko ispravi.

@Laki
Da, Porsche najbolje drzi cenu, tu nema sumnje, ali poznati money makers, Panamera i Cayenne jednostavno ne prate trend.
911, Boxter, Cayman, svi super, cak i nenormalno dobro drze cenu, ali Cayenne i Panamera jok, pa nema razloga ni Macan bitno da se razlikuje.
Prosecan Cayenne je takodje minimum 20% skuplji od prosecnog X5 ili GLE-a, pa je i logicno da budu skupi polovnjaci.
Zaboravljas kakav je prosecan profil kupaca Porschea i koliko ne zale pare za kojekakve papazjanije koje kostaju Boga oca.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

To i ja kažem za Kajen. Glupo je očekivati da polovan košta isto kao X5 kad je i nov dosta skuplji. Ovde imaš na lageru Kajen 3.0 dizel za 120k CHF a toliko košta X5 M50d u fulu.

Ful 30d sa kojim se taj Kajen poredi, ne prelazi 100k.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Logika nivo hocu kajen po ceni x5, nema, dakle brutalno drzi cenu :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori