Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Tvoj princip gledam samo da meni bude bolje, gledam ko moze da mi zavrsi nesto i dao bih glas onome ko ce mi srediti nesto je sramotan. Tebi mozda ne izgleda kao da jeste, ali zato te i pitam. Nista nisi bolji od SNS bota koji glasa i slika listic jer se nada da ce svoje nesposobno dupe uvaliti u neki drzavni posao.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- veljabandit
- Banned
- Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
- Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC
... upravo si odgovorio na pitanje iz naslova teme ! Sve je manje sramote, uspeli su da većini okače cenu na čelo.Dusan napisao:Tvoj princip gledam samo da meni bude bolje, gledam ko moze da mi zavrsi nesto i dao bih glas onome ko ce mi srediti nesto je sramotan. Tebi mozda ne izgleda kao da jeste, ali zato te i pitam. Nista nisi bolji od SNS bota koji glasa i slika listic jer se nada da ce svoje nesposobno dupe uvaliti u neki drzavni posao.
------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
Cekaj, a ti ne gledas na prvom mestu da bude bolje tebi i nekom tvom najuzem okruzenju, ti ne razmisljas tako?Dusan napisao:Tvoj princip gledam samo da meni bude bolje, gledam ko moze da mi zavrsi nesto i dao bih glas onome ko ce mi srediti nesto je sramotan. Tebi mozda ne izgleda kao da jeste, ali zato te i pitam. Nista nisi bolji od SNS bota koji glasa i slika listic jer se nada da ce svoje nesposobno dupe uvaliti u neki drzavni posao.
Koliko vidim odselio si se u inostranstvo da zivis, zbog cega? Pa valjda da bi ti bilo bolje, da bi obezbedio bolje uslove zivota tvom najuzem okruzenju (skinuo se roditeljima sa grbace, svojoj deci omogucio perspektivniju buducnost, bolji standard za porodicu... nebitno)
Tamo negde napolju si se snasao, nekome si se dokazao kao dobar strucknjak, posten radnik, zadovoljni su sa tobom... drustveno si se uklopio i svi imaju koristi od toga sto si njihov gradjanin.
Mozemo slobodno zakljuciti da si persona koja ima kvalitete iznad prosecnog gradjanina Srbije.
E zasto si onda otisao? Zasto nisi omogucio Srbiji da ima takvog gradjanina, zasto se nisi potrudio na svoju stetu da podignes prosek gradjanima Srbije, zasto nisi ostao i potrudio se da u Srbiji bude bolje, da uradis nesto opste dobro za sve oko sebe ali koji ne spadaju u tvoje uze okruzenje....?
Nego si otisao napolje i naravno gledao da na prvom mestu sredis svoj zivot i svoje najuze okruzenje (po meni skroz logicno).
Nebitno i ako nisi otisao nego si tamo rodjen, ista stvar, ostajes iz istih razloga i ne vracas se iz istih razloga.
I sto si onda ti razlicit?
OK, ti ne bi dao glas SNS-u (eto nisam ni ja) posto imas neki drugi put i nacin da isplivas, otisao si preko, snalazis se, svaka cast... ali sve to radis samo za licno dobro i time definitivno ostecujes drzavu Srbiju posto si svojim odlaskom bukvalno ostetio drzavu za gubitak jednog nadprosecnog pojedinca u svakom pogledu.
Neko drugi nema takvu opciju pa se vadi na drugi nacin, al onda nemas pravo da ga kritikujes. Svako ima svoje razloge...
I da, ja gledam na prvom mestu svoje najuze okruzenje i to mi je daleko najbitnije i proritetno. To ne krijem i time se vodim.
Poslednja izmena od goblin u 25 Apr 2016, 16:27, izmenjeno 1 put ukupno.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Razlika je velika da li nešto uspeš zato što si sposoban i vredan, ili zato što ti je teča predsednik opštine pa ti završi nešto. Ovo drugo vodi u niži kvalitet usluga, standarda i svega za sve druge sem za onog ko se okoristi. Naročito kad nije pojedinačan slučaj već opšte prihvaćen princip.
Ili kako bi se tebi svidelo da te neki slepac izbacuje iz posla samo zbog veza, a ne zato što bolje radi?
Ili kako bi se tebi svidelo da te neki slepac izbacuje iz posla samo zbog veza, a ne zato što bolje radi?
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Manjina, tako to ide. Suljo i muftija bi voleli takodje da se uvale ali jbg. ovaj se pre namestio, mada ni njima nije loše biće poneki mandat u skupštini.
Goblinov komentar me podseti na Munje i Cvijanovića. Ili ides preko, ili ostajes pa vežbaš otimanje ahhaha.
Goblinov komentar me podseti na Munje i Cvijanovića. Ili ides preko, ili ostajes pa vežbaš otimanje ahhaha.
@goblin Razlika izmedju nas je ta sto bi mene bilo sramota da prodam svoj glas, dok se ti time ponosis. Mozda ces ti dobiti nesto time sto ces glasati ili lobirati za neku stranku, ali taj tvoj dobitak proizilazi iz necijeg gubitka. Znaci kada kazes ''plivam'', to znaci da to sto ce ti vladajuca stranka ''zavrsiti'' neki posao jer si se prodao, ide direktno na stetu nekom drugom. Takodje verovatno si dovoljno inteligentan da shvatis da na duze staze svi gube i najsiromasniji ljudi i oni koji su se ''snasli''.
A ako vec spominjes moj izbor, recicu ti da cu sigurno biti korisniji svojoj zemlji odavde nego da sam ostao u Srbiji.
A ako vec spominjes moj izbor, recicu ti da cu sigurno biti korisniji svojoj zemlji odavde nego da sam ostao u Srbiji.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
To su neprijatne scene al sta imas od nerivrnja?grujicd napisao: Ili kako bi se tebi svidelo da te neki slepac izbacuje iz posla samo zbog veza, a ne zato što bolje radi?
Pa i meni se desavalo da mi propadaju neke kombinacije samo zato sto je neko imao bolje veze od mene, ili da dodje do sukoba interesa sa uticajnijim pojedincem sa kojim ne mozes da se izboris, ili gde nisam imao snage da izguram svoju pricu zbog "uticajnijih" pojedinaca koji cak nisu imali ni koristi od toga sto me blokiraju u nekom poslu...
Ali ja na sve to gledam kao na sastavni deo zivota, posla, borbe... Verovatno jeste neposteno ali sta imam od kukanja?
Jednostavno plivas i boris se za sto bolju poziciju i svoje mesto.
Nije valjda da iko ovde veruje da uopste postoji politicka opcija ili pojedinac koji bi to sprecili, promenili...?
Sto se toga tice svi su isti, motivi za vladavinu im se vrlo malo razlikuju sto se tice licnih interesa i sto se tice ljudi koji ih okruzuju.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Gobline, jel postoji išta na ovom svetu što bi te bilo sramota da uradiš, nebitno koliko bi novca ili privilegija time osvojio?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Goblin, ne znam koliko je neophodno da trpas prst u oko običnim ljudima koji zive kako-tako normalno od svog rada? Nekad bolje nesto i ne napisati 

Svaka ti čast ako te je ubilo 4 rečenice po 15 karaktera. Brate imam druga posla, treba da pozavršavam uplate i prikupim papire za LBS, kucam samo dok nemam šta drugo da radim ili čekam da se nešto završi. Uradiću proračun, to je 4 minuta posla, nije više od 7-8 ljudi napisalo šta misli.Dusan napisao:
@Acakayak, gde je ta analiza ubili smo se od prognoziranja, a sad nista.
Kako se bre ponosim kad nisam glasao, i ne bi glasao!Dusan napisao:@goblin Razlika izmedju nas je ta sto bi mene bilo sramota da prodam svoj glas, dok se ti time ponosis. Mozda ces ti dobiti nesto time sto ces glasati ili lobirati za neku stranku, ali taj tvoj dobitak proizilazi iz necijeg gubitka. Znaci kada kazes ''plivam'', to znaci da to sto ce ti vladajuca stranka ''zavrsiti'' neki posao jer si se prodao, ide direktno na stetu nekom drugom. Takodje verovatno si dovoljno inteligentan da shvatis da na duze staze svi gube i najsiromasniji ljudi i oni koji su se ''snasli''.
Samo sam naveo primer gde mislim da je SNS nasao svoje glasove kada je vec nemoguce naci njihove simpatizere medju ljudima a imaju toliko glasova.
A ako neko vec nema simpatizera i sve stranke su mu apsolutno iste (o svima misli lose), sta mu moze biti motiv da nekome ipak da glasa osim 2 opcije:
1. Biranje najmanjeg zla od svih losih
2. Licni interes
Sto se tice boldovanog dela - najlakse je tako reci...
Evo i ja cu biti korisniji za drzavu ako mi odobre neke projekte...

Sve dok se ekonomija jedne drzave zasniva na politici nece u ovoj drzavi biti bolje.
Nije mi neki trip da sam pun ko brod i da se saplicem o beskucnike koji vire iz kontejnera. Kada i najbednija plata bude dovoljna za pristojan i normalan zivot nemam razloga ni najmanje da se brinem za sebe.
Konkretan primer, ja sam direktan uvoznik i distributer za neke vrlo jake kozmeticke brendove. Sta ja imam od toga kada recimo neko ko ima platu 25000 din ne moze da udje u radnju i izdvoji 10-15 000 za recimo parfem. Tada se stvara crno trziste i siva ekonomija itd itd
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Nije mi neki trip da sam pun ko brod i da se saplicem o beskucnike koji vire iz kontejnera. Kada i najbednija plata bude dovoljna za pristojan i normalan zivot nemam razloga ni najmanje da se brinem za sebe.
Konkretan primer, ja sam direktan uvoznik i distributer za neke vrlo jake kozmeticke brendove. Sta ja imam od toga kada recimo neko ko ima platu 25000 din ne moze da udje u radnju i izdvoji 10-15 000 za recimo parfem. Tada se stvara crno trziste i siva ekonomija itd itd
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Mislim da sam izneo skroz realnu procenu odakle su dolazili glasovi za SNS.member napisao:Goblin, ne znam koliko je neophodno da trpas prst u oko običnim ljudima koji zive kako-tako normalno od svog rada? Nekad bolje nesto i ne napisati
Gde god se okrenem samo ih pljuju, a izborni rezultati razvalili, kako je to moguce?
Nebitan sam ja kao pojedinac, kao sto sam napisao, niti sam glasa, niti bi glasao, nisam u zemlji...
Postoji, da budem u istom drustvu sa tobom.Vladapetr napisao:Gobline, jel postoji išta na ovom svetu što bi te bilo sramota da uradiš, nebitno koliko bi novca ili privilegija time osvojio?
To bi me bilo stvarno sramota i to sebi nikada ne bi dozvolio.

Ja se izvinjavam, ali realno gledano-ko bilo kome daje svoj glas-ako nije zbog licnih interesa?
Jako malo ljudi je sposobno da svoj izbor zasniva na nekim globalnim ciljevima. Na kraju krajeva, obicnog smrtnika to i ne treba toliko da interesuje.
Možemo mi koliko god hoćemo da se pravimo naivni, goblin je samo realan, i to surovo. U njegovom slučaju to mnogo više dolazi do izražaja, jer mnogo više može da završi preko nekih ''svojih'' ljudi.
Što se meni tiče, ni najmanju sumnju nemam da ishod izbora u SRB nema nikakve veze sa voljom građana.
To je samo čin, kojim se stvara privid demokratije. Kod nas toga nema, niti je narod spreman za tako nešto.
Jako malo ljudi je sposobno da svoj izbor zasniva na nekim globalnim ciljevima. Na kraju krajeva, obicnog smrtnika to i ne treba toliko da interesuje.
Možemo mi koliko god hoćemo da se pravimo naivni, goblin je samo realan, i to surovo. U njegovom slučaju to mnogo više dolazi do izražaja, jer mnogo više može da završi preko nekih ''svojih'' ljudi.
Što se meni tiče, ni najmanju sumnju nemam da ishod izbora u SRB nema nikakve veze sa voljom građana.
To je samo čin, kojim se stvara privid demokratije. Kod nas toga nema, niti je narod spreman za tako nešto.
Poslednja izmena od superboss u 25 Apr 2016, 16:57, izmenjeno 1 put ukupno.
What i do for the livin'? I live for the livin'.