Kočione pločice
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Kočione pločice
Procitaj link ili ukucaj u google.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Nisam stigao da izguglam, ali mi se cini da se desava bas ono iz linka. Iance primetio sam da se to desilo samo kada je preko dana bilo izuzetno vlazno, a nocu padalo na -10. Zadnja dva dana ne osecam nikakve promene, standardno dobro radi ali nema vlaznosti vazuha...
Ps: Hvala mnogo na informaciji mnogo si mi pomogao...
Ps1: Kao sto rekoh funkcionalnost nije bila narusena, samo je kocnica bila tvrdja, dovoljno da osetim promenu, i da izazove nelagodnost...
Ps: Hvala mnogo na informaciji mnogo si mi pomogao...
Ps1: Kao sto rekoh funkcionalnost nije bila narusena, samo je kocnica bila tvrdja, dovoljno da osetim promenu, i da izazove nelagodnost...
Jel ima neko iskustva sa Galfer diskovima i pločicama?
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Prosle nedelje je oca poceo da zeza Fiat Seicento tako sto mu se zaustavljao u drugoj brzini, kao da ga nesto gusi, ne moze da ide. Nakon toga je pocelo i kada ide u rikverc. Autic se ne vozi previse, gradska voznja, a pomenuti problem se javljao posle izvesnog perioda voznje. Posto nisam bio tu, culi smo se i razmisljali da li je spustio rucnu pre svega (jeste), da nije neko lose gorivo, dizne, bobina, struja, onako laicki...Konacno, uzeo je nas majstor auto i posle 10 min. voznje isto doziveo, da mu na semaforu stane auto i da ne ide. Izasao, prepipao felne, zadnje OK, ali prednje vrele...
Epilog- zalepile su prednje kocnice, a uzrok su bila losa kociona creva (deformisana iznutra), kao i glavni kocioni cilindar. Zbog svega ovoga se ulje nije vracalo nakon kocenja, a samim tim i paknovi na prednjim tockovima se nisu vracali. Plocice nisu bile potrosene skroz, ali su zbog ovakvog trenja povrsine postale hrapave, grube. Zamenjena su ta creva (2 komada), glavni kocioni cilindar (ne znam da li sve ili deo), plocice za prednje tockove i doliveno ulje. Sve u svemu, delovi su izasli oko 4.000 din. + ruke.
Epilog- zalepile su prednje kocnice, a uzrok su bila losa kociona creva (deformisana iznutra), kao i glavni kocioni cilindar. Zbog svega ovoga se ulje nije vracalo nakon kocenja, a samim tim i paknovi na prednjim tockovima se nisu vracali. Plocice nisu bile potrosene skroz, ali su zbog ovakvog trenja povrsine postale hrapave, grube. Zamenjena su ta creva (2 komada), glavni kocioni cilindar (ne znam da li sve ili deo), plocice za prednje tockove i doliveno ulje. Sve u svemu, delovi su izasli oko 4.000 din. + ruke.
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Treba da radim komplet kocnice na Laguni (dakle napred i nazad).
Posle dugo razmisljanja i prelamanja odlucio sam se da stavim sve Textar.
Nabavio sam prednje diskove i plocice napred i nazad, treba jos samo da iskopam zadnje diskove s obzirom na to da od prodavnice do prodavnice cena im varira po par hiljada dinara.
Posle dugo razmisljanja i prelamanja odlucio sam se da stavim sve Textar.
Nabavio sam prednje diskove i plocice napred i nazad, treba jos samo da iskopam zadnje diskove s obzirom na to da od prodavnice do prodavnice cena im varira po par hiljada dinara.

Ja stavio pozadi Galfer i zadovoljan sam, tako da ako ne nadjes textar vidi koliko su ove
- WlayCo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:10
- Garaža: Hyundai i30 facelift 1.4, 16v, 109KS (2011g)
Kočione pločice
Evo navrsilo se 5god i koji mesec preko od kada sam ja kupio moj i30. Za to vreme presao 76.000km i sad je doslo vreme za zamenu plocica (nisu menjane do sada). Zadnje mogu jo smalo ali verovatno cemo sve da menjamo. Elem, auto je jos uvek u garanciji a ovlasceni servis trazi brdo para za zamenu. Pitanje je mozda glupo ali, mogu li da ih zamenim u nekom drugom servisu koji nije ovlasneci? Da li gubim garanciju u tom slucaju (ako provale uopste)? Da li imate neki za preporuku i za delove i za servis?
Who's your daddy?
Re: Hyundai i30 by Ogi
Definisi brdo para molim te.
Trebalo bi da su prednje oko 7000 din ako me dobro pamćenje služi
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- WlayCo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:10
- Garaža: Hyundai i30 facelift 1.4, 16v, 109KS (2011g)
Pa kad me tako lepo molis...evo:Laki021 napisao:Definisi brdo para molim te.

Servis:
prednje plocice - 9136.51 din.
zadnje plocice - 5415.71 din.
zamena 3.000 za sve 4.
Ukupno: ~17.500 din.
Radnje po beogradu:
Cena prednjih kočionih pločica je 2.500,00 din. Korejski proizvođač, nivo kvaliteta prva ugradnja.
Cena zadnjih kočionih pločica je: 2.500,00 din - Koreja, prva ugradnja.
2.000,00 din - Koreja, zamenske
Zamena u nekom servisu (za Hyundai) je 2000-2500
Ukupno: ~7.500 din.
Who's your daddy?
I onda posle dodje neko i kaze kako odrzavanje za Hy nije dranje a ta produzena garancija nije prevara.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Kakve su to plocice za 2500 din? 
Kakve uopste mogu da budu za tu cifru?

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ima ih. Mogu da se proberu. Baci pogled na http://www.rexbo.eu npr
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja za Punta platio 1.700, još tražio najbolje koje imaju (dali mi TRW). 
Vlajko, promeni ih sam, jednostavan poslić.

Vlajko, promeni ih sam, jednostavan poslić.

Poslednja izmena od Saša u 29 Sep 2016, 15:00, izmenjeno 1 put ukupno.
I kako može neko uopšte da poveruje da su pločice istog kvaliteta kao original...Delija napisao:Kakve su to plocice za 2500 din?