Ljubitelji satova?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Ljubitelji satova?

Post od AcaKayak »

A i realno je ružan sat.

Ja sam danas ovaj video kod jednog prijatelja i baš mi se sviđa, ali je ipak više nego što bih dao na sat.

http://www.jomashop.com/iwc-watch-iwc3768-03.html
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

:doubleup:

Slika
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Lep sat
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Bas lep :sesir:
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Bullhead legenda :klanjamse: .

Aviator, koji je ovo sat i koliko košta?
Racing strap mu je legao za medalju :bravo: .
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

dragvorl napisao::doubleup:

Slika
6138 se retko pojavi, a u stanju maaalo boljem od ovog idu po 500-600 eura. Neretko dobri primerci prebacuju 1000e. Sat iz sedamdesetih.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Bullhead? To beše riba neka... som?
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Som je catfish ja mislim.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

u pravu je metne, donekle :) cverglan je bullhead a som je catfish
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

goblin napisao:Ja planiram krajem leta da uzmem Daytonu.
Za sad skupljam ponude sa nekoliko strana i uporedjujem sve varijante. Problem je sto su satovi u poslednje vreme ponovo skocili i sada ne mogu da je nadjem ispod 9.000eur za najosnovniji model i to kad bi odradio povracaj poreza.
Model je jako popularan i na njega ne davaju nikakve popuste bas nigde. Trazim ga bas preko nekoliko "veza" (Srbija, BiH, Nemacka, Svajcarska, imam neku kombinaciju i za nabavku iz Hong Konga mada se toga malo plasim).

Pored mog PK deluje "jeftinije", u principu sto i jeste i to skoro duplo. Medjutim kod PK mi smeta sto ima koznu narukvicu i za njega definitivno ne postoji druga varijanta narukvice (limited serija koja se daje samo u ovoj varijanti i ne moze da se uglavi nista drugo). A pored toga i samo kuciste je dosta osetljivo i sat prakticno nije za svakodnevno nosenje a pogotovo ne za leto.

Dok je Daytona nesto sto mi odgovara iz bas mnogo razloga. Kao prvo jednostavno mi se svidja, sat je bas jako lep. Svidja mi se i njegova prica (da ne davim o tome ali odgovara mom karakteru i interesovanjima), ima dobar mehanizam, dobar brend, prepoznatljiv i dokazan model... Sat koji je izuzetno trazen na trzistu pa je lako moguce naci i kupca za njega bez velikog gubitka vrednosti.
Ono sto mi se jos svidja jesta da je pogodan za sve zivo, moze da se nosi u apsolutn osvakoj prilici, pa cak je i uniseks. Dosta je malih dimenzija tako da mogu da ga nose i zene, pa bi ga sigurno nekada nosila i moja zena (cak mozda i kupovina bude tako usmerena).

Slika

Slika
ladno nosis Pierre Kunz :doubleup: A sto se tice daytone, kao sto kazes, popuste maletene ne daju. Moj neki skromni savet je da kontaktiras Von hofen u studkartu, cale je prosle godine dugo trazio gde mu je najjeftinije da uzme GMT II (celik zlato), i oni su mu dali za 7500e, a kataloska je bila tada 10500 (sad je vec preko 11000), tako da vidi sa njima jer to je tada bilo bukvalno najjeftinjie u celoj evropi sto moze da se kupi. Tih 7500 izadje bez povracaja poreza na koji nemas pravo, vec to oni sami nekako regulisu (nzm kako, znaci ti njima 7500 i nosis sat, nemas pravo povrat PDV)

Kad sam vec prvi put na temi da predstavim mog, na zalost bivseg, ljubimca (ukrali su mi ga pre god ipo dana), a lepo smo se druzili od 2009 godine i moje male mature (sto kaze goblin lepo je kupiti sat nekom lepom prilikom). U pitanju je, cesto omrazena marka na ovim prostorima, breitling chrono cockpit

Slika

dok sada, u nedostatku neceg kvalitetnijeg, nosim tissot-a

Slika
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

milospinkfloyd napisao: ladno nosis Pierre Kunz :doubleup:

Kad sam vec prvi put na temi da predstavim mog, na zalost bivseg, ljubimca (ukrali su mi ga pre god ipo dana), a lepo smo se druzili od 2009 godine i moje male mature (sto kaze goblin lepo je kupiti sat nekom lepom prilikom). U pitanju je, cesto omrazena marka na ovim prostorima, breitling chrono cockpit
Zasto je Brajtling omrazen? Nisam primetio.
Ja ga obozavam, imao sam Chronomat i prodao sam ga zajedno sa jos nekim satovima koje sam kupovao polovne, ali imam nameru ponovo da ga nabavim iako su mi stariji modeli (kakav sam imao) bili lepsi nego aktuelni.
Sada sam odlucio da satove kupujem iskljucivo nove, posto svakako nemam nameru nikada da ih prodajem, onda uzmem novo i ostaje kod mene i sutra kod sina...

Sto se tice Kunz-a, iskrenu uzeo sam ga sasvim slucajno. Trazio sam satove, svasta razlgledao (favorit je bio Rolex Yacht Master II celik) i onda mi je naletela dobra ponuda za ovaj Kunz. Iskreno nisam imao pojma ni kakav je to brend, ni koji je mehanizam, ni koja mu je bila vrednost, apsllutno nista.
Jedino sto sam znao jeste da mi se jako svideo na prvi pogled ali sam se malo iznenadio sa cenom (mislio sam da je mnogo jeftiniji). Posle sam se malo raspitiao, izucavao... i odlucio se za kupovinu i bas sam zadovoljan sa njim. Sad mi cak i prija to sto vecina ljudi pojma nema ni koji je to brend ni njegovu vrednost, niti ga mozes videti na ruci kod nekoga (mozes ali jako retko)...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

starac vujadin napisao:Ideja nije prešla cenzus..
Pa kada je na forumu postala moderna prica o satovima od pet, dvaes pet i sto i pet iljada evra. To su oni za svaki dan, da ne bude zabune, dok su oni za posebne prilike nesto skuplji, ali ipak pristupacni.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

goblin napisao:
milospinkfloyd napisao: ladno nosis Pierre Kunz :doubleup:

Zasto je Brajtling omrazen? Nisam primetio.
Ja ga obozavam, imao sam Chronomat i prodao sam ga zajedno sa jos nekim satovima koje sam kupovao polovne, ali imam nameru ponovo da ga nabavim iako su mi stariji modeli (kakav sam imao) bili lepsi nego aktuelni.
Sada sam odlucio da satove kupujem iskljucivo nove, posto svakako nemam nameru nikada da ih prodajem, onda uzmem novo i ostaje kod mene i sutra kod sina...

Sto se tice Kunz-a, iskrenu uzeo sam ga sasvim slucajno. Trazio sam satove, svasta razlgledao (favorit je bio Rolex Yacht Master II celik) i onda mi je naletela dobra ponuda za ovaj Kunz. Iskreno nisam imao pojma ni kakav je to brend, ni koji je mehanizam, ni koja mu je bila vrednost, apsllutno nista.
Jedino sto sam znao jeste da mi se jako svideo na prvi pogled ali sam se malo iznenadio sa cenom (mislio sam da je mnogo jeftiniji). Posle sam se malo raspitiao, izucavao... i odlucio se za kupovinu i bas sam zadovoljan sa njim. Sad mi cak i prija to sto vecina ljudi pojma nema ni koji je to brend ni njegovu vrednost, niti ga mozes videti na ruci kod nekoga (mozes ali jako retko)...
ima mnogo pametnjakovica koji ne vole brajtling jer je "seljacka isfurana marka", to je najcesci izgovor pri objasnjavanju obojnosti prema ovom brendu. Ja kazem koliko god da je isfuran i bilo sta, modeli poput chronomata i navitimera su toliko lepi satovi da me nista ne zanima. Slazem se da je stari chronomat lepsi (moj sat je identican kao chronomat al u malom kucistu 39mm a chronomat je 43,7mm), ali novi chronomati imaju in house B1 breitling mehanizam zbog cega bi u globalu prednost dao novim modelima jer smatram da je mehanizam ipak najvaznija stvar iako ETA 7750 koji su isli u stare chronomate i moj chrono cockpit nisu ni malo losi. A pierre kunz je ipak visa klasa sata, i spada u egzotiku. Ni nije za ocekivati da su ljudi sa ovih prostora culi za bilo sta pored breitlinga rolexa omege paneraia i u zadnje vreme veoma popularnih hublota i audemara
Odgovori