Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Ne osetim ja nikakve varijacije ili nisam obracao paznju. Bas cu da obratim paznju kada padne kisa sledeci put 

Pazi, nisu to ne neke ne znam ni ja kakve varijacije, ali oseti se.
Zapravo, pre bih rekao kako sam uvek primetio kako mi auto na 15-20 stepeni sa suvim relativno vazduhom stepeni prosto leti... Proto tad ti je milina i da budes napolju i da vozis auto, prija i vozacu, prija i autu
Zapravo, pre bih rekao kako sam uvek primetio kako mi auto na 15-20 stepeni sa suvim relativno vazduhom stepeni prosto leti... Proto tad ti je milina i da budes napolju i da vozis auto, prija i vozacu, prija i autu

klima.
A klima na 40 stepeni je posebna prica
A klima na 40 stepeni je posebna prica

nikaragva napisao:OK, sta vise gusi po vama, klima ili 40 stepeni?
Zavisi od auta, na slabijim kolima klima, na jacim vremenski uslovi

- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Одг: Koliko troši?
Pa klima i 40 c obicno idu zajednonikaragva napisao:OK, sta vise gusi po vama, klima ili 40 stepeni?
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
To treba kompenzovati, da vazduh za motor leti ne hladi interkuler samo nego i klima 

+1Laki021 napisao:@Heroj,
Sigurno se gasi kompresor (jedino moguce da na max podesavanju ne gasi, mada sumnjam jer bi mogao i komrpresor ostetiti ako pretera), ja u principu nikad ne koristim auto opciju na klimi, uvek drzim na manuelnom podesavanju. Nervira me kad mi auto svaki cas drnda podesavanja, pogotovo kad upalim auto a on na auto pocne da duva iz sve snage da bi sto pre postigao zadatu temperaturu. U pricipu potpuno ista stvar kao i sa klimom u kuci, znate i svi da kompresor ne radi svo vreme...
video je methane kod mene, na turazi se gasi kompresor...
i to kad auto nije u brzini, tako da ne verujem da se proizvodjaci brinu toliko o rezervi snage pri preticanju koliko o tome da se ne razleti na 7500rpm recimo...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
I logicno je da se gasi, to su fizicka opterecenja koja ni najizdrzljiviji kompresori u rashladnoj tehnici uopste ne bi mogli da izdrze.
Zbog slozenosti rashladnih sistema, svaki kvar kompresora povlaci mnogo komplikacija u samom sistemu koje je nezgodno sanirati te zbog istih, postoji mogucnost ostecenja zamenjenih komponenti u buducnosti.
Danas se uglavnom koriste varijabilni- scroll kompresori koji funkcionisu slicno principu varijabilnih turbina ili inverter kucnih klima sto znaci da su fakticki stalno u pogonu sa elektronski kontrolisanom snagom
TT post
Zbog slozenosti rashladnih sistema, svaki kvar kompresora povlaci mnogo komplikacija u samom sistemu koje je nezgodno sanirati te zbog istih, postoji mogucnost ostecenja zamenjenih komponenti u buducnosti.
Danas se uglavnom koriste varijabilni- scroll kompresori koji funkcionisu slicno principu varijabilnih turbina ili inverter kucnih klima sto znaci da su fakticki stalno u pogonu sa elektronski kontrolisanom snagom
TT post
Cekaj, kazes da je logicno da se gase, a onda posle kazes da su stalno u pogonu?
Da li to znaci da se vrte na "prazno", kada se "ugase"?
Na koji princip se gase prilikom velikih obrtaja i koji su to veliki obrtaji za klimu?
Da li to znaci da se vrte na "prazno", kada se "ugase"?
Na koji princip se gase prilikom velikih obrtaja i koji su to veliki obrtaji za klimu?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Gase se is sigurnosnih razloga prilikom potapanja gasa e sad, da li je to tako kod svih proizvodjaca i na koliko je to tacno obrtaja, ne bih znao.
U normalnom rezimu rada, prilikom odrzavanja temperature ne gase se, bar na novijim kolima (ima izuzetaka), kompresori sa promenjivom geometrijom rade umanjenom snagom u odnosu na broj obrtaja na radilici sto pre nije bio slucaj.
TT post
U normalnom rezimu rada, prilikom odrzavanja temperature ne gase se, bar na novijim kolima (ima izuzetaka), kompresori sa promenjivom geometrijom rade umanjenom snagom u odnosu na broj obrtaja na radilici sto pre nije bio slucaj.
TT post
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Reče čovek negde na 5000, ne sećam se više.dragan napisao: video je methane kod mene, na turazi se gasi kompresor...
i to kad auto nije u brzini, tako da ne verujem da se proizvodjaci brinu toliko o rezervi snage pri preticanju koliko o tome da se ne razleti na 7500rpm recimo...
Poslednja izmena od methane.master u 09 Jul 2012, 22:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
tako nesto....ne cuje se u kabini, to ste vi napolju bolje culi ( ako ste mogli od auspuha
)...

Astra Classic III 1.6 115KS, nova - prvih 1000 km, po slobodnoj proceni (nema board kompjuter) sa 80% gradske voznje, 11.7l/100km sa klimom koja je bila stalno ukljucena.
Imajuci u vidu prethodnog dizelasa C4 sa oko 6.00l/100km, ovo je prilicna razlika.
Pozdrav
Imajuci u vidu prethodnog dizelasa C4 sa oko 6.00l/100km, ovo je prilicna razlika.
Pozdrav
potrosnja bi trebalo da osetno padne kad se auto razradi, ne brini. prilicno je visoka za taj auto, cini mi se. ima ovde njih koji voze opele pa ce ti napisati...