Brisači
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Re: Brisači
Video sam da ima neki boschovi aero za 1200 par u agrohimu, ja koristim te iz metroa za 600din i godinu dana im je neka mera. Naravno auto nije video garazu.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
To se na Civic-ovim isto culo. Ne mogu da se setim da li je od samog pocetka.Uroš S. napisao:...odlično brišu ali mnogo bučni pri promeni pravca, baš se čuje bup o staklo...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
To "bup o staklo" se češće primeti ili počne kod dugačkih brisača.
Zvuk se čuje prilikom promene smera brisanja kad gumica treba da se savije iz jednog položaja u drugi.
Na 308 se to čuje kad brisač dostigne "gornji", otvoren položaj.
Zvuk se čuje prilikom promene smera brisanja kad gumica treba da se savije iz jednog položaja u drugi.
Na 308 se to čuje kad brisač dostigne "gornji", otvoren položaj.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Uzeo sam Bosch Aerotwin za Fiću i vrlo lepo brišu. Imam drugara koji radi u Boschu i baš mu kažem kako sam imao lošija iskustva s Boschom ranije i pohvali mi se kako su baš naši stručnjaci napravili neku inovaciju na tim brisačima i sada mnogo bolje brišu nego ranije. Ako nekoga interesuje mogu da ga pitam da mi detaljno kaže o kakvoj inovaciji se radi.
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Moji aero od 150din/kom se ne čuju, baš su tihi. Čak i na suvo. Al novi su.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa pitaj, sto da ne bude zapisano ovde.starac vujadin napisao:Uzeo sam Bosch Aerotwin za Fiću i vrlo lepo brišu. Imam drugara koji radi u Boschu i baš mu kažem kako sam imao lošija iskustva s Boschom ranije i pohvali mi se kako su baš naši stručnjaci napravili neku inovaciju na tim brisačima i sada mnogo bolje brišu nego ranije. Ako nekoga interesuje mogu da ga pitam da mi detaljno kaže o kakvoj inovaciji se radi.
Juce sam isao do Budimpeste po kisi, isto su se culi ovi Bosch eco pri promeni pravca, ali i dalje ok brisu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
"Boschove lokalne inovacije na polju tehnologije brisača su u dve stvari: jedna je "legura" tj smesa materijala koji se koristi za gumene delove metlica, tako da ne škripe niti se raspadaju posle izloženosti malo ekstremnijim uslovima (led, smrzavanje, prejako sunce itd), a druga je tehnika izrade same metlice (slaganje različitih materijala duž cele metlice) koja uvek obezbeđuje ujednačenu silu pritiska i njenu distribuciju po dužini cele metlice, bez obzira na to kako je fabrički sistem koji nosi brisače napravljen, i kojom se brzinom auto kreće."
Iskidala mi se na nekoliko mesta metlica, izgleda da me ce uskoro primorati na zamenu.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Zašto bi? 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Evo noviji klip:
https://youtu.be/vJkfrY2owb0
https://youtu.be/vJkfrY2owb0
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja sam pre nekoliko meseci, na brzinu i po zimi (hocu reci - suprotno uputstvu), utrljao rain repellent na soferku i levo staklo (vozacevo).
Posle X pranja u (kako obicnoj, tako i u samousluznoj) perionici, te dosta kise i rada brisaca, jos uvek ima efekta. Vreme se prolepsalo, toplije je, pa je vreme da ponovim proces valjano. Ipak ide sezona pokolja buba na putevima, a sa ovim ostavljaju manje tragove i lakse se brisu.
Posle X pranja u (kako obicnoj, tako i u samousluznoj) perionici, te dosta kise i rada brisaca, jos uvek ima efekta. Vreme se prolepsalo, toplije je, pa je vreme da ponovim proces valjano. Ipak ide sezona pokolja buba na putevima, a sa ovim ostavljaju manje tragove i lakse se brisu.
Jel treba veca metlica da bude na vozackoj ili suvozackoj strani? Trebalo bi da menjam skoro jednu metlicu, po defaultu bi trebalo da idu 650-550 ja vec imam 640-555 pa ne znam da li ce mozda da kaci ako stavim 650-555. Fora je sto nema kod mene neke kvalitetne, samo Alca koju sam ubacio na zadnje staklo i uvek uplasi skrcanjem putnike nazad.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To je minimalna razlika, verovatno da ce i ovako biti ok.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money