Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Re: Dobro veče

Post od !GOR »

Ok ocigledno, i sta sad?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Možeš da testiraš nečije strpljenje ili da batališ.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

!GOR napisao:Ok ocigledno, i sta sad?
Nista. Ako skapiras da se to ne radi, bravo za tebe, ako ne, jbg.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

snork napisao:Od večeras ne radi web sajt pokreta "Dosta je bilo". Prijavljuje HTTP grešku 500 (Internal Server Error): http://dostajebilo.rs
Radi DJB ali su ugašeni sajtovi CESIDa i IPSOSa
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

IPSOS mi je radio danas, a radi i sada.
Ne radi onaj deo sa rezultatima izbora.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Sacekaj, moraju se detaljno obraditi. :D
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

grujicd napisao:Dok sam se šetao sinoć u Budimpešti startovalo me nekoliko riba, te za upaljač, te gde je ova ulica. Pošto ne verujem da sam se nešto prolepšao i podmladio, pretpostavljam da su to one fore gde krenete da pričate, ti se primiš, predložiš piće, ona te povede u kafić sa kojim ima dil i tamo naruči koktel od 100€. Budimpešta je poznata po tome.
Ja sam rekao burazeru da se pazi toga u Pragu posto u utorak ide na exqrziju. U najgorim je godinama :kezo:

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ne znam sa kim ide na ekskurziju, srednjoškolske uglavnom nemaju večernje šetnje po Pragu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ko sto ni mi nismo imali pa smo se razmileli po gradu :kezo:

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Loša organizacija. Modena uglavnom smešta u Top hotel koji je 10km od centra grada ;)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

A srednjoskolci ne znaju da se snadju...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Daj malo više informacija, barem stranu i po gusto kucanog teksta, siguran sam da znaš mnogo o tome. Ja sam eto tri puta vodio ekskurziju u Prag, došao pre 20 dana sa iste, ali volim da čujem mišljenje iskusnijih.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Sad bez zezanja (podjebavanja).
Mnogo znaci ko vodi ekskurziju.

Nazalost, imam iskustva sa ekskurzijama. Dogodilo mi se da mi jedna agencija uplati grupni aranzman i to za dve grupe (jedna za drugom).
Bila je pred sezona (cak i pre prave predsezone), jos uvek nigde nikoga, i dobijem upit za smestaj 2 x 80 osoba na po 7 dana. Dao sam im dobru cenu posto svakako nema nikoga i mi se dogovorimo.
Tek kad je stigao autobus ja vidim sta sam napravio, pun autobus srednjoskolaca. :glavomuzid:

To sta smo preziveli sa njima tih 10 dana mogao bi da pisem do sutra. Od pokusaja silovanja, devojke koja je drogirana/pijana pala sa 2 sprata, nekoliko tuca, problema sa komsilukom, kradje, policija je intervenisala nekoliko puta... ma horor zivi. Medjutim, ono sto sam zapazio jeste da ta deca nisu imali pravog autoriteta medju profesorima.
Na kraju je ispao ozbiljan problem i oko naplate stete koju su pricinili (bilo je oko 3.000eur realne stete).....
Medjutim, dolazi druga grupa, ja se vec naostrio kako da ih dovedemo u red i nekako prezivimo, ali totalno drugi profesori, drugi nastup, autoritet... Taj profesor je bio toliko autoritativan da deca nisu smela da preskacu obroke, svakome je gledao u tanjir, uvece ih je licno obilazio po sobama za spavanje i ostajao budan na recepciji da reaguje cim cuje i najmanji sum... Ista su to deca, isto godiste, isti grad ali nismo imali ni jedan problem sa njima, ni najmanju stetu, nikakvu prituzbu. Mnogo znaci kvalitetan vodic/profesor koji zna svoj posao i ima autoritet.

Ali onda kad se setim sta smo mi radili na ekskurzijama, joj....
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Ne secam se tacno kako je bilo kada sam isao na ekskurziju, ali mislim da smo davali neki depozit. Lepo uzmes 80*50e, to ti je 4000 i miran si. Onda skroz drugo ponasanje.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ja nisam uzeo depozit, ali sam imao dokumenta od punoletnih clanova ekskurzije (profesori) i jednostavno im nisam vratio dokumenta bez kojih ne mogu da napuste drzavu. A posto urednost stoji kucni red sa sve cenovnikom stete, onda je napravljen zapisnik koji su oni podpisali, i imali su opciju da zovem policiju, pa bi tek onda imali problem...
Ovako su se profesori orgnizovali pa su skupljali lovu od dece u kojim sobama je bilo stete, pa kad nisu skupili dovoljno onda je morala agencija da reaguje pa su oni preuzeli na sebe da isplate kompletnu stetu a da se oni posle ganjaju sa roditeljima ucenika...

U principu hotel nikada nije na steti kad nastanu havarije posto su ti cenovnici po pravilu u svim hotelima naduvani. A jos na sve to postoji i osiguranje koje bi sve pokrilo.
Ali eto samo primer sta se sve desava sa neprofesionalnim vodjenjem ekskurzije.

Hvala bogu pa mi je to jedino iskustvo. Sada kod svih upita imam obavezno podpitanje da li se radi o ekskurziji koje nikako ne primam.
A najvecu "frku" sam imao kada se igrala utakmica CG-Ukraina i kad je dosao pun hotel navijaca. Kad sam ih video pao mi mrak. Ali eto, i pored toga sto je bilo mnogo pijanih, povremeno malo veca buka... nikakvih ozbiljnijih problema nisu pravili, nikakva steta, i jos su ispali skroz korektni i kul gosti.
Svega ima....
Odgovori