Zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Zdravlje

Post od Darko »

Bilo bi dobro da se malo bolje razjasni oko lampe jer je prilicno skupa.

Ne znam nista o tehnici ali sam cuo da je koriste cak i na VMA.

Opet sa druge strane ima gomile zadovoljnih korisnika, mozda je moguce da je sve placebo efekat.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ako misliš da ti nabrajam za koje bolesti i tegobe se koristi, ne znam tačno. Hvala bogu, zdrav sam k' o dren :)
Znam samo da u mom Domu zdravlja ima i da je prepisuje fizijatar specijalista. Ne branim Cepter sektu/mafiju, već samo pitam da li je prevara otišla do najvišeg nivoa, tj univerziteta i ministarstva zdravlja.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Mnogi doktori preporucuju bioptron, a ne verujem da imaju akcije u Zepteru ili sami prodaju bioptron lampe.

Nemam znanja iz tehnike, ali kapiram da unutra nije samo halogena sijalica i filter. Ne bi to tako lako proslo u danasnjem svetu i toliko dugo trajalo kao prevara.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

@Velja, @Darko,

Sasvim sigurno da povredama i zapaljenjima prija malo IC zagrevanja. Samo kažem da se ista stvar može postići običnom sijalicom, za mnogo manje novca.

@Kuzmanovic

Da, koliko sam shvatio ima sijalica i filter, pri čemu filter nije bitan za rad "uređaja".
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Da se razumemo, pod 1. Snork je bio uvek najaktivniji u temama o teoriji zavere i pod dva nas doktor koji mi je i kucni prijatelj, a godinama radi i s olimpijskim timom Srbije, kaze da je lampa dobra i da je lecila dosta ljudi a za sinuse be koristila i njegova cerka i pomoglo joj je.

Naravno, u tehnicku stranu se ne razumem, a mislim da nije ni potrebno.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ako neko ima lampu na test mogu je odneti kod mene na univerzitet da ispitamo malo kako funkcionise.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Cuo sam da su mnogi zadovoljni bioptronom za kozu. Oziljci, crvenila, ekcemi, posekotine, akne..itd.
Ako je to obicna sijalica onda je to nemoguce.

Verujem da je kod nas sve i svasta prevara. Sa druge strane ovaj aparat se pravi u svajcarskoj i prodaje za veliku lovu u njihovim apotekama. Valjda bi oni to proverili medju prvima ili ne?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

AcaKayak napisao:Da se razumemo, pod 1. Snork je bio uvek najaktivniji u temama o teoriji zavere
Sad ispade da sam ja neki debil koji lupa gluposti i koji je "uvek bio najaktivniji u temama o teoriji zavere"? 'Ajde pogledaj koliko ima mojih poruka u temi o teorijama zavere u odnosu na ukupan broj i šta u njima piše: skoro zanemarljivo i uvek se trudim da nađem racionalno objašnjenje, a ne da mistifikujem stvari.
AcaKayak napisao:i pod dva nas doktor koji mi je i kucni prijatelj, a godinama radi i s olimpijskim timom Srbije, kaze da je lampa dobra i da je lecila dosta ljudi a za sinuse be koristila i njegova cerka i pomoglo joj je.
Ja nisam rekao da lampa ne radi i ne pomaže. Samo sam konstatovao da to radi u istoj meri kao i svaka druga sijalica sa usijanim vlaknom iste snage. Uzmi npr. IC grejalicu za kupatilo, koja je 100 puta jača, i pomoći će ti još više.
AcaKayak napisao:Naravno, u tehnicku stranu se ne razumem, a mislim da nije ni potrebno.
Tvoj novac, tvoje pravo da kupiš šta god hoćeš. Meni ni iz džepa, ni u džep. Samo prenosim šta su nam na ETF-u rekli i nemam razloga da im ne verujem. Bilo bi dobro kada bi neko otvorio lampu i slikao šta ima unutra. Proizvođač kaže da je to halogena sijalica i set polarizacionih filtara raznih boja. Upakovano u lepo kućište sa drškom.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ima i ventilator :-)

TT
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Unutra je cudo tehnike, klasicna sijalica koja svetli kao i svaka druga klasicna sijalica.
Pravi se u Kini kao i sve.
Prodaje se upakovano za one koje vole da se pohvale ambalazom kako su skupo platili "pronalazak".
Jos u 19. veku Edison je napravio, pokazao, i koristi se.
Ko želi da veruje u neku posebnost ne može biti sprečen, što se nauke i tehnike tiče tu se sve zna. Odavno.

Nekada se pravila takva sijalica i kod nas, u Tesli Panćevo, kao i svim evrospkim fabriakama sijalica i na zapadu i na istoku. Ali nije imala tako fancy ime, prosto se zvala medicinska sijalica.

Filter odredjene talasne dužine svetlosti se stavljao, kao što se stavljao filter ispred ekrana crno belih televizora sa katodnom cevi. Na isti način se postavljao.U kompletu je bilo filtera više boja.

Slično kao i Zepter posudje koje je običan Hrom Nikl čelik, koji se standardno koristi a veoma kvalitetno posudje od njega je proizvodila domaća (SFRJ)fabrika Bratstvo iz Ohrida. 18/10 tip legure.

Šta je sledeće prodvanje magle, izmišljanje magične vode umesto H2O sa specijalinim nazivom i specijalnimk pakovanjem.

Nemam ništa protiv Zepterovih proizvoda ali imam protiv zaglupljivanja i verovanja u reklamne trikove o izmišljenim čudima tehnike od strane trgovaca.

Tako su jedno vreme izmišlljali kako nema azota u vazduhu već se proizvodi specijalni vazduh za pumpanje guma jer ovaj u vazduhu kao ne valja, nije to isto :loool:

Igrom slučaja znam direktno sam početak rada Zepter firme kod nas, i kako su "obradjivani" trgovački putnici kada je je krenutlo sa posudjem. Kakvo je to ispiranje mozga, crkva bi pozadvidela domišljatosti stvaranja teorija...
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Dobro došao, gospodine.
Moj drug se tri meseca zamlaćivao u Cepteru, ništa nije zaradio.
Juče sam mu poslao Snorkov post, danas ne pričamo.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Inace cena bioptrona kucna verzija. 114.000 dinara. Ponekad daju 10 posto popusta.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ja sam ranije nešto "istraživao" i registrovana je lampa kao neko lekovito sredstvo ili sl. USA recimo, nisam siguran.

TT
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Darko napisao:Inace cena bioptrona kucna verzija. 114.000 dinara. Ponekad daju 10 posto popusta.
Ozbiljna cena.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Snaga sugestije je čudo.
Odgovori