Dobro veče
Re: Dobro veče
Gde si to iskopao?
99% sam siguran, ali ako ovako kako si citirao pise u zakonu onda je ocigledno onih 1% te si me demantovao.
99% sam siguran, ali ako ovako kako si citirao pise u zakonu onda je ocigledno onih 1% te si me demantovao.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ranije je bilo 2 sad je vise od 2.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
dva nisu kolona, nešto si pobrkao oko definicije nasilničke vožnje
jesi ti čitao nekad stripove gobline, ložio se da budeš superheroj?
ono, drugima da pomogneš... empatija advanced level..?

jesi ti čitao nekad stripove gobline, ložio se da budeš superheroj?

ono, drugima da pomogneš... empatija advanced level..?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Moguce da je ovo fora, retko zaboravljam ovakve stvari.Kornjaca Rade napisao:Ranije je bilo 2 sad je vise od 2.
google.com - tumacenje aktuelnih zakona, izvucen citatLaki021 napisao:Gde si to iskopao?
Nije ta fora, pise bas 3 ili vise kao sto sam citiraoLaki021 napisao:Moguce da je ovo fora, retko zaboravljam ovakve stvari.Kornjaca Rade napisao:Ranije je bilo 2 sad je vise od 2.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Da, prekršaj je preticanje kolone od najmanje 3 vozila.
Tesla 6.1
Tesla 6.1
goblin napisao:google.com - tumacenje aktuelnih zakona, izvucen citatLaki021 napisao:Gde si to iskopao?
Nije ta fora, pise bas 3 ili vise kao sto sam citiraoLaki021 napisao:Moguce da je ovo fora, retko zaboravljam ovakve stvari.Kornjaca Rade napisao:Ranije je bilo 2 sad je vise od 2.
Ocigledno sam pogresio.
Jel vidis da je Rade napisao da je pre bilo dva, mozda su zadnjih godina promenili na 3. Mozda je uvek i bilo 3 samo sam pogresno upamtio, ne znam.
Svakako ti je dosta i ozbiljno prekoracenje brzine da si vise nego podjednako kriv, nije ti ovo neka velika olaksavajuca okolnost.
Dje ti je brada?AcaKayak napisao:Pa to, ako neka zgodna parkira na mesto za invalide ponudimo joj da se iskupi, na'vatam tako 5 njih za dan i eto Dan Bilzeriana novogVelja napisao:AcaKayak napisao:Ne moram sve u životu da radim da bih imao korist od toga. Postižem da debilima presedne dan i narednih par dana dok čekaju da izađu na RTSu ili Pinku da ih vidi pola prijatelja.
Pa bio bi glavni među ortacima momentalno, a i verovatno bi imao trojku to veče
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
3 vozila je kolona. U ovoj situaciji bi i ti snosio krivicu gobline, jer nisi prilagodio brzinu uslovima saobracaja plus prekoracenje.
Sent from my LG-H500 using Tapatalk
Sent from my LG-H500 using Tapatalk
Ni ne poricem svoj deo odgovornosti, ali se ne slazem da je krivica podeljena.Laki021 napisao: Ocigledno sam pogresio.
Jel vidis da je Rade napisao da je pre bilo dva, mozda su zadnjih godina promenili na 3. Mozda je uvek i bilo 3 samo sam pogresno upamtio, ne znam.
Svakako ti je dosta i ozbiljno prekoracenje brzine da si vise nego podjednako kriv, nije ti ovo neka velika olaksavajuca okolnost.
Smatram da bi i zakonski ali i zdravorazumski gledano kada se sagledaju sve cinjenice (kao sto rekoh, samo se stavite u tu situaciju pa sve i da vozite po PS-u, posto je kontak bio neizbezan i da sam isao 80km/h), njegova krivica bila neuporedivo veca i da je on glavni krivac za celu situaciju.
Iako ponavljam, ne osporavam i deo svoje odgovornosti.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ovaj dečko je bio sinoć u jednoj emisiji na RTV1.shandu90 napisao:Ovo mi jako lici na NS obalu, gde je ovo slikano?AcaKayak napisao:Ma ko god da nema nikakav problem startujemo ga.
ftj, može da se uradi mega jaka nalepnica za smešne pare, moglo bi i tako nešto. Napravimo neku poveću iz par delova i zalepimo preko celog vozačevog dela šoferke. Kažem iz par delova jer se teže skida.
Sent from my LG-H440n
Tesla 6.1
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Tamo neke 2008., prisustvovao sam situaciji gde se covek ukljucivao na magistralu preko pune, misleci da je isprekidana (inace je prefarbana isprekidana i pod uglom, uvece, nije svejedno proceniti, dok bolje ne pogledas), sto nije opravdanje. Kombi je usporio i blicnuo da se ukljuci, automobil iza je usporio, ali je sledeci prilicnom brzinom krenuo da pretice (preko iste pune), misleci da se kombi iskljucuje sa puta. Epilog - udario je u ovog sto se ukljucivao.
Na kraju je u zapisniku napisao da je preticao preko pune, te da ce kasko (sluzbeni automobil) pokriti svu stetu, a on snositi svoju odgovornost. Vise puta je insistirao da je kriv
I da, da ce je*ati sve ovlascenom servisu, koji mu je pre neki dan na servisu radio i kocnice, cak je pokazao i papire iz servisa. Kao dokaz protiv sebe i servisa je prilozio i neke delove, koje je skupio po putu - a njemu je kocnica samo propala, posle kraceg kocenja.
Na kraju, svu odgovornost, po sudu, snosio je onaj koji se ukljucivao preko pune.
Ne znam koliko to ima veze sa prethodnim, ali mi pade na pamet. Eto
Na kraju je u zapisniku napisao da je preticao preko pune, te da ce kasko (sluzbeni automobil) pokriti svu stetu, a on snositi svoju odgovornost. Vise puta je insistirao da je kriv

Na kraju, svu odgovornost, po sudu, snosio je onaj koji se ukljucivao preko pune.
Ne znam koliko to ima veze sa prethodnim, ali mi pade na pamet. Eto

Predstavljao akciju za Merkator?
Sve zavisi koliko je to "debelo preko ogranicenja", ako je to 20-30kmh onda i ok on je "krivlji" ako si vozio duplo preko ogranicenja onda si ti daleko odgovoriniji. ne toliko za izazivanje same nesrece vec za posledice.goblin napisao:Ni ne poricem svoj deo odgovornosti, ali se ne slazem da je krivica podeljena.Laki021 napisao: Ocigledno sam pogresio.
Smatram da bi i zakonski ali i zdravorazumski gledano kada se sagledaju sve cinjenice (kao sto rekoh, samo se stavite u tu situaciju pa sve i da vozite po PS-u, posto je kontak bio neizbezan i da sam isao 80km/h), njegova krivica bila neuporedivo veca i da je on glavni krivac za celu situaciju.
Iako ponavljam, ne osporavam i deo svoje odgovornosti.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
goblin napisao: I nakon moje "kritike" (koja svakako ima isnova), ne otvara se rasprava u smeru da li je ta kritika opravdana ili nije,
goblin napisao:to si bar mogao da zakljucis iz mojih postova da me kritika ne dotice previse.
goblin napisao:niti me vredjaju niti interesuju kritike...
Ne zeleci da ulazim u aktuelnu raspravu moram se osvrnuti na gore citirano. Ne znam kako ocekujes da se tvoja kritika razmatra, kada sam istices kako tebe ista upucena tebi uopste ne dotice. Odlike razumnih ljudi su da saslusaju sugestiju, objektivno je razmotre i u slucaju da je ispravna, gledaju da je primene. To sto mnogo ljudi skoci na tvoje postove treba upravo tako da posmatras, a ne da se rukovodis ponosnim/zatucanim/tvrdoglavim balkan style mentalitetom. Ako ti toliko ljudi na nesto ukazuje, vrlo je verovatno da su u pravu i da pokusavaju da ti ukazu na lose stvari koje cinis. Pokusaj da shvatis to dobronamerno i pokusaj da shvatis kako nije nista strasno ako se covek menja-ako je to na bolje...
Iz istog razloga iz kojeg goblin, ne moze da shvati da je glasanje i svaki glas pojedinacno vazan, ne moze da shvati da pojedinac pravi ogromnu razliku.
Kada sam bio klinac nekih 13-14 godina, sa drugom sam cekao taxi na ulici, tu je bila neka kanta i razbacano djubre pored, recimo par plasticnih flasa. Kako mi je bilo dosadno poceo sam da sutiram te flase ka kanti. Naisao neki momak oko 30ak godina sa psom i uzeo i pokupio svo to djubre i bacio ga u kantu.
Posto je mislio da smo bacili to isto djubre, rekao nam je, ''vidite, meni nije tesko da pokupim vase djubre i bacim ga, jer je ovo moj kraj, grad i moja drzava i svako ko smatra ovu drzavu svojom treba se truditi da bude cista. Ja cu sada tebi skrenuti paznju da nikada ni u kakvim okolnostima ne treba baciti smece bilo gde osim gde je predvidjeno i da meni nije tesko ni da pokupim vase smece. Ako to shvatite sutra ce te vi pokazati jos nekoj drugoj dvojici, pa ce oni tako pokazati jos nekome i tako se dolazi do toga da nam svima bude bolje''
Ni pre toga nisam bacao bilo kakvo djubre, ali nisam obracao paznju toliko. Do danas znam da sam sigurno izmedju 40-50 ljudi, uglavnom poznanika uputio na ovaj nacin razmisljanja i moj drug, koji je bio tu je slicno postigao, kao i vecina ljudi kojima sam to isto ispricao i koji slede sada slede taj nacin razmisljanja. Dan danas se najezim kada vidim nekoga da baca bilo sta na pod, ali ako situacija i prilika dozvoljavaju, pokupim to i ispricam mu sto je meni covek ispricao pre 10 godina.
Kada sam bio klinac nekih 13-14 godina, sa drugom sam cekao taxi na ulici, tu je bila neka kanta i razbacano djubre pored, recimo par plasticnih flasa. Kako mi je bilo dosadno poceo sam da sutiram te flase ka kanti. Naisao neki momak oko 30ak godina sa psom i uzeo i pokupio svo to djubre i bacio ga u kantu.
Posto je mislio da smo bacili to isto djubre, rekao nam je, ''vidite, meni nije tesko da pokupim vase djubre i bacim ga, jer je ovo moj kraj, grad i moja drzava i svako ko smatra ovu drzavu svojom treba se truditi da bude cista. Ja cu sada tebi skrenuti paznju da nikada ni u kakvim okolnostima ne treba baciti smece bilo gde osim gde je predvidjeno i da meni nije tesko ni da pokupim vase smece. Ako to shvatite sutra ce te vi pokazati jos nekoj drugoj dvojici, pa ce oni tako pokazati jos nekome i tako se dolazi do toga da nam svima bude bolje''
Ni pre toga nisam bacao bilo kakvo djubre, ali nisam obracao paznju toliko. Do danas znam da sam sigurno izmedju 40-50 ljudi, uglavnom poznanika uputio na ovaj nacin razmisljanja i moj drug, koji je bio tu je slicno postigao, kao i vecina ljudi kojima sam to isto ispricao i koji slede sada slede taj nacin razmisljanja. Dan danas se najezim kada vidim nekoga da baca bilo sta na pod, ali ako situacija i prilika dozvoljavaju, pokupim to i ispricam mu sto je meni covek ispricao pre 10 godina.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.