8c je dizajnerska ikona, 911 je kroz generacije sinonim za lep sportski auto ali po meni je 8c dizajnerski ipak na visem nivou. Ako posmatrate automobile kao celokupne sklopove, ne bi ulazio u to da li je mehanicki bolji 8c ili tada aktuelni 911 (997).
U krajnjem slucaju, koliko vas bi izabralo 911 pored 8c? Ja pored Alfe ne bi ni pogledao Porsche...
Ja 911 kotiram jako visoko u svetu auto industrije ali vise "volim" 8c i zato sam mozda preostro rekao to sto sam rekao. U svakom slucaju ta dva auta nije dobro porediti direktno, 911 je prica koja traje kroz generacije dok je 8c limitirani model. Mene kod 8c fascinira dizajn, zvuk, cinjenica da je u pitanju limitirani model i slicno.
Sve zavisi sta podrazumevas pod legendom, ali cinjenica je da je 8c buduci klasik, da mu raste cena i da je radjen kao limited edition. Performanse, zvuk i ostalo mozes sam naci na netu.
Čemu rasprava...911 je legenda, estetski je posle pola veka postao kategorija za sebe...nekima se sviđa, nekima se sviđa, mada su se u poslednje dve generacije potrudili da se svima svidi, mada je bilo dosta lepih verzija i pre toga.
8c je estetska ikona i sigurno će biti legenda kako bude odmicalo vreme jer ima neprolaznu lepotu, limitirana produkcija...
Limitirana produkcija je uvek bio jeftin(zapravo skup) trik da se nešto učini vrednijim nego što zaslužuje. Ne sporim da je c8 odličan i napredan auto, ali vreme će presuditi da li će postati legenda.