Jaguar XF

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Jaguar XF

Post od Milos »

Ali kakve sve ovo ima veze sa Jaguarom ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Uh kako sam pogodio zicu.
Zabolelo, odzvanja po forumu.

Neka, neka...volEm tako da skolujem nabedjene balkanikuse sto proizvoljno stancaju i odredjuju sta je cinjenica.
Jos se mlada uvredila pa sad eto ne zeli da iznese utiske iz voznje konektovanog XF-a...leleleee, saljite sms rtd na 666 da moze veslac da odvesla u carstvo snova.

Mani se patetike, spusti se na zemlju i ispeglaj ego i tanana osecanja...balans.

End off, zaista se izvinjavam i moderaciji i ostatku clanstva za ono cemu ovde nije mesto.
Do neke druge prilike ;)
Dobra sisa zlata vredi.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Necu da se mesam u svadju, ali sta je teorijsko iskustvo?

Sto se teme tice, ista je zaceta kao poredjenje XF-a i Bmw-a 5.
Vozio sam i tog restyle Jaguara 3.0 SD(ako je to najjaci 3.0 dizel motor) u najjacoj opremi, a i Acinu peticu sa M paketom i 3.0D motorom i to oba na Kosutnjaku.
Voznja mi se vise svidela u Jaguaru, ali je enteijer na koji sam ja svrsavao zbog par gedzeta, osetno jeftiniji, nesto slicno kao Lexus, koji deluje lepo, ali u realnosti je dosta losiji od Nemaca.
Volan je u petici dosta bolji, a u Jaguaru mi je kao da je iz nekog Japanca izvadjen, sto nije mala stvar, jer na istom stalno drzis ruku.
Sto se vozne dinamike tice, bolja je petica, mada se u Jaguaru osecas vise povezan sa putem, sto se meni svidelo, jer kada Bmw 5 krene da proklizava, to radi tako da ti ne znas da ce to unapred da se desi, i ako se lagano kontrolise to proklizavanje, kao i u Jaguaru. Naravno, pricam o proklizavanju dodavanjem malo jaceg gasa u krivini na normalnim brzinama, ne na stazi pri 100 km/h :)
Oba koce i ubrzavaju super, menjaci super za moj pojam, Bmw deluje dosta cvrsce, dosta nekako jako, kao da je sklopljen iz komada, dok to sa Jaguarom nije slucaj.
Petica ima bolje kocnice ili je Jaguar tezi, nisam siguran, ali brze fejduju kocnice nizbrdo jacim tempom.
Jaguar mi je vide high tech, sto se meni svidelo, jer imam te gikovske gene u sebi :)
Bmw ima bolja sedista, meni su vise prijala.
Bmw 5 se meni ne svidja, pa cu subjektivno reci da bih radije vozio Jaguara i ako mislim da je Bmw 5 objektivno bolji auto.
Jaguar je imao bolje ozvucenje, jedno od najboljih koje sam cuo, ali je to premium kod Jaguara Bowers & Willkins, a u petici standardno, tako da nije ni za poredjenje.
Ne znam sta bih jos dodao.

Iju, sada videh da je napisano 15 postova posle Comijevog, gde spominje teoretsko iskustvo...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Scuderia, hvala na savetu :)

Ne čitam više knjige o muvanju, to mi je prešlo u rutinu, sada se spremam za najbolju biznis školicu u Evropi.

Bilo kako bilo, javi šta si sutra video iz GSPa i šta misliš o kvalitetu enterijera auta koje si video usput, kao i da li ti se više sviđa piano black iz AMGa kog si video u vrelim gumama ili iz R8 koji si video u Top Speed magazinu.

Comi, ne mogu spavati noćas od tvog pogotka :D

Heroj, kako nisi čuo za teorijsko iskustvo? :D
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

I sta , od cele ove diskusije samo Ksepoj i Aca vozili Jaguara ?!?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Znas kako kazu, mozes ti iz camca, al' camac iz tebe... tesko :mrgreen:

Idem samo peske, mogu i da pipnem auto :D
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Milose, samo mercedes fanboj i veslac koji vesla putem sms poruka :D

Herojevo misljenje se ne vazi jer je mercedes fan i samim tim je nerealan prema bmwu.

Heroj, ne zajebava te Miloš za lovište za subotu, stvarno pravim proslavu i stvarno si pozvan, pitaj i Markonija ako nam ne veruješ :D
Poslednja izmena od AcaKayak u 07 Maj 2016, 23:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

:delete:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

AcaKayak napisao:To nije ko sta donosi iz kuce, niti ja pricam ovako sa ljudima koji to zasluzuju, al sta kad moram da se dopisujem s covekom koji leci komplekse i sa tobom koji ne citas sta pisem?

Nisi mi odgovorio gde sam pomenuo bmw, kucno vaspitanje bi reklo da treba da mi se izvinis?
Ja bih te zamolio, da ako želiš da diskutuješ sa mnom o ovom automobilu, slobodno nastavi, a prostakluke i nekulturu ostavi za kuću.

Vratio sam se na neke članke iz prošlosti, koji se tiču prethodnog modela, i on je pobrao epitete u hendlingu ispred Audija i serije 5. Što više čitam članke, sve mi se više sviđa auto.
http://www.topgear.com/car-news/new-jag ... w-and-audi

@Rade, dobar hint. Mada, čisto sumnjam da bi me pustili da ga provozam, pogotovo malo temperamentnije. ;)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Milos napisao:I sta , od cele ove diskusije samo Ksepoj i Aca vozili Jaguara ?!?
Ja vozio XE ali to je niža klasa pa nije ni bitno moje mišljenje :)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Milos napisao:I sta , od cele ove diskusije samo Ksepoj i Aca vozili Jaguara ?!?
Jel se računa XJ mk3 iz 80- neke? Automatik 3 brzine. :mangup:

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Nidzo,

Ok, evo maks kulturno:

Zašto i dalje ne priznaješ da nisam pomenuo BMW i da si mi glupo odgovorio na post?
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

methane.master napisao:
Jel se računa XJ mk3 iz 80- neke? Automatik 3 brzine. :mangup:

Sent from mTalk
Samo ako je volan bio na desnoj strani :)

A sad malo svetogrdja , mada su meni matori Jaguari mnogo kul za air ride

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Nije desni volan. Holandez. ;)

Verovatno najlepši Jag, mada krš i barovit.

Sent from mTalk
Poslednja izmena od methane.master u 08 Maj 2016, 00:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Najjače da će povampireni ponos britanske autoindustrije da bude gori od njemačke dvojke ili trojke u top gear testu :)
Treba da probaš... Svideće ti se.

Švabe su vrhunska konfekcija ali i dalje konfekcija, mediokritet. Neće svako to da mu bude top dostignuće u životu kad su automobili u pitanju.
Apsolutno u skladu sa "predrasudama" o vlasnicima.
Naravno da auto određuje kakav je neko, pa i taj auto koji kupiš - biraš, zar ne?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori