Xepoj87 napisao:Comi napisao:Pa evo, nadji cenu najjeftinije serije 3 recimo (sa dizel motorm priblizne snage u klot izdanju) pa da uporedimo.
Ja mozda i gresim, ali 30+k dati za 136ks klot Alfu (pored onakve konkurencije-vazno napomenuti), meni je bas mnogo.
Ustvari, serija 3 je stariji model...moze C klasa ili A4, cisto da i taj kriterijum ispostujemo.
Ponavljam, mozda i gresim...meni je 'odokativno' poredeci cene, ona bas skupa.
Ja bas retko kada pricam napamet.
C 200 CDI(136ks) kosta 36.500e u klot varijanti, gde verujem da je cak i C klasa, koja je standardno najopremljenija od Nemaca, losije opremljena od Giulie.
Ok, hvala za info, ali mi reci da li pricamo o cenama sa istog trzista?
Opet, Alfa mi nije nista iznad jedne Mazde 6 ili B8 (Passat-a) pa opet izlazi skuplje.
Razumem da pricamo o Alfi, emocijama, nova prica, nov model, hajp i tako to, ali gledajuci racionalno...to je 'premijum' isto kao sto su pomenuti Mazda i VW.
Uvek jeste bila skuplja, ali premijum tesko.
Ako mozes naci, baci ovde cene premijum trojke (moze i XE) i Alfe sa ekvivalentnim motorizacijama.
I narsvno da je 180 blize 170 nego sto je to 150. I jeste pravilno poredjenje, pogotovo sto C klasa ide jako jako dobro sa tim motorom (sa 320d fakticki nos do nosa).
Dobra sisa zlata vredi.