Detaljno sredjivanje enterijera - preporuke

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Detaljno sredjivanje enterijera - preporuke

Post od Laki021 »

Jel imate neki savet gde oko NS oterati auto na detaljno pranje, mazanje i sl enterijera. Dakle dubinsko pranje podova, pranje i mazanje koze... Otprilike ono sto rade kolima pred prodaju da unutra izgledaju ko nova.
Em mi je malo prljav auto iznutra (krem tapacirunzi) em se navukao neki miris, onako kao ustajalo, pa bih svega toga da se resim i osvezim ga malo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Detealjno sredjivanje enterijera NS i okolina

Post od nikaragva »

Znam da ovi sto svercuju automobile, placevi i slicno, teraju kod neke kornjace :)
Oni urade tip top za prodaju, tako kazu, a ja prenosim.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Nindza kornjace ili Viteza Koje? :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika

Kornjača autoperionica

Novi Sad, Partizanska 21/ b
Mobilni: 063/ 554-147
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Odlicno, hvala!
zYx
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:01
Garaža: F10 525d LCI

Post od zYx »

Ako si raspolozen za, mogu reci vrhunski detailing za srpske uslove (decko super radi, koristi odlicnu kozmetiku), mogu da ti preporucim "Prestige detailing", Zabalj (da ne ostavljam kontakt zbog reklame, moze da se nadje na google-u).
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

E taj. Zaboravio sam da napomenem da se nalazi negde u partizanskoj. To je valjda taj, sem ako nemaju dve kornjace :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

zYx napisao:Ako si raspolozen za, mogu reci vrhunski detailing za srpske uslove (decko super radi, koristi odlicnu kozmetiku), mogu da ti preporucim "Prestige detailing", Zabalj (da ne ostavljam kontakt zbog reklame, moze da se nadje na google-u).
Ako radi i voskiranje, odlicno.
Daj kontakt ovde. Sto da se samo kornjaca reklamira :)

Jedino, do Zablja 3 dana jahanja... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja ne bih preporucio one koji sredjuju kola za placeve...

Njima je u interesu samo sto pre da odrade auto, naprskaju sprejevima i namazu sve sto moze da se namacka i kao gotovo...
To izgleda super jedno vreme, al posle sve pocne da se primecuje (gledao ja kako peru za prodaju).

Podovi se ne peru dubinski jer bi se to susilo 3 dana, nego se prskaju i usisavaju detaljno.

U principu, uz malo volje, posto imas kozni enterijer sve mozes sam da uradis... Ako ti treba pomoc - tuj sam.

Msm, nije poenta u parama koje ces da das za pranje, al za jedan dan mozes sam sve to da uradis i verovatno bolje..
zYx
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:01
Garaža: F10 525d LCI

Post od zYx »

Delija napisao: Ako radi i voskiranje, odlicno.
Daj kontakt ovde. Sto da se samo kornjaca reklamira :)

Jedino, do Zablja 3 dana jahanja... :)
Evo ondaK: 063 7387765, Vidovdanska 10a, Žabalj
email: prestigedetailing@gmail.com

Veci je problem sto ne znam da li ce moci da uradi unutrasnjost za jedan dan. Za poliranje/voskiranje planirajte 2 dana bez problema. I naravno to sve kosta vise nego tzv. poliranje u auto-perionicama (cast izuzecima naravno, ali ja ih na moju zalost ne znam). Doduse to sve zavisi koliko je ko opsesivno-kompulsivan oko tih stvari.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ima neki lik na fejzbuku KSB detailing, stalno postavlja slike svojih radova i deluje mi da se baš trudi, koristi washmit a ne sunđer, poskida sve delove enterijera kad radi dubinsko pranje, radi i claying i poliranje, u suštini pokušava ono što rade na detailingworld. A čuo sam i da je vrlo povoljan za naše uslove(meni je lik iz Budimpešte tražio 500-700e za detailing). Rekao bih da se nalazi negde u Vojvodini(dal SM ili tako nešto).
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Verovatno Rele, i ja sam vidjao slike njegovih radova i deluje bas, bas dobro... :doubleup:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

NexT napisao:
U principu, uz malo volje, posto imas kozni enterijer sve mozes sam da uradis... Ako ti treba pomoc - tuj sam.

Msm, nije poenta u parama koje ces da das za pranje, al za jedan dan mozes sam sve to da uradis i verovatno bolje..

Pazi, u princpipu da bi sve uradio kako treba, prvo treba da kupis tonu sredstava, zatim ako nemas iskustva ne ide to bas tako lako, a povrh svega kao sto rece traje to ceo dan, a vremena a iskreno ni volje za tim nemam :(

Inace, pre par dana sam tako bio raspolozen za sredjivanje auta pa sam napravio pi..riju na sedistima koju sam jedva sredio. Naime, kada sam kupio dve letnje gume, one su bile uvijene zajedno u najlon, i posto to nije moglo tako sve da stane u gepek ja ih samo do vulkanizera stavio na zadnje sediste... Sve u svemu, nakon toga imam sta i da vidim, gume nisu bile skroz u najlonu, vec je bilo i delova koji su dodirivali sediste i na svim tim delovima, ostale su mi jasni tragovi guma na sedistu, skroz se onako lepo crne sare ocrtale na krem kozi. Nema sa cime nisam pokusao da trljam i da skinem, ali ne skida se apsolutno ni najmanje. Pretpostavljam da su parcici gume bukvalno usli u kozu i obojili je. Sve u svemu, kupio sam neko cudo za kozu, tj za sedista automobila, koje sadrzi i pigmente boje, naravno odgovarajuce nijanse. Kad sam namazao time, samo sam gledao kako to da skinem! Mislim ono, farba, ali potpuno neravnomerno i nakon toga je daleko veca brlja nego bez toga. Verujem da profesionalac ne bi napravio takvu budalastinu vec bi tacno znao sta i kako ciniti.

Potrazio sam po netu i za ovog iz Zablja, videcu ,nemam ni previse vremena za sve to, meni je ok da oteram auto na par sati i da ga kasnije pokupim, sve ostalo mi ne odgovara. Nasao sam i neki kao cenovnik na netu.

Paket za odrzavanje: od 10 evra

Podrazumeva:

- - pranje bezkontaktnim samponom
- - ciscenje sarki, oznaka, pragova itd.
- - pranje felni sa posebnim proizvodom za tu namenu kao i pranje blatobrana
- - ispiranje sa Karcher-om
- - pranje kompletnog vozila koristeci metodu “dve kante”
- - uklanjanje kontaminanata (insekti, katran itd.) sa glinom i drugim proizvodima
- - ponovno pranje bezkontaktnim samponom
- - usisavanje kompletne unutrasnjosti sa brisanjem prasine, i na tesko dostupnim mestima pomocu cetkica (ventilacija, zazori itd.)
- - zastita unutrasnjosti sa sredstvom koje Vi odaberete, od nekoliko ponudjenih (zbog licnih afiniteta mirisa vozila)
- - kompletno sredjivanje stakala iznutra i spolja
- - nanosenje zastite na lak u vidu polimera u spreju
- - premazivanje i zastita svih ukrasnih plastika, na spoljasnosti automobila
- - premazivanje i zastita pneumatika kao i felni
- - nanosenje sloja “detailing” spreja za konacni pregled

Paket za zastitu: od 50 evra

Podrazumeva:

- - pranje felni sa posebnim proizvodom za tu namenu kao i pranje blatobrana
- - uklanjanje kontaminanata (insekti, katran itd.) sa glinom i drugim proizvodima
- - usisavanje kompletne unutrasnjosti sa brisanjem prasine, i na tesko dostupnim mestima pomocu cetkica (ventilacija, zazori itd.)
- - sva koza u vozilu ociscena i “nahranjena”
- - pranje tapacirunga i ostalog stofa u kompletnom vozilu
- - pranje kompletnog motornog prostora (ukljucujuci i donji deo haube) i zastita svih plasticnih i gumenih delova
- - kompletno sredjivanje stakala iznutra i spolja
- - nanosenje zastite na lak u vidu polimera u spreju
- - posebna paznja se obraca na sarke i donje delove vozila zbog soli i drugih kontaminanata
- - podmazivanje svih pokretnih delova karoserije (sarke, brisaci, bravice itd.)
- - premazivanje i zastita pneumatika kao i felni

Paket za korekciju: od 80 evra

Podrazumeva:

- - sva koza u vozilu ociscena i “nahranjena”
- - pranje tapacirunga i ostalog stofa u kompletnom vozilu
- - *pranje kompletnog motornog prostora (ukljucujuci i donji deo haube) i zastita svih plasticnih i gumenih delova
- - *kompletno sredjivanje stakala iznutra i spolja kao i nanosenje sredstva za “odbijanje” vode
- - uklanjanje tragova habanja sa laka (plitke i srednje ogrebotine), u dve faze, pomocu masine za poliranje i odgovarajucih sredstava
- - nanosenje zastite na lak u vidu voska (u ponudi imamo nekoliko) pomocu rucnog aplikatora
- - podmazivanje svih pokretnih delova karoserije (sarke, brisaci, bravice itd.)
- - *premazivanje i zastita kedera na kompletnom vozilu
- - premazivanje i zastita pneumatika
- - *skidanje felni sa vozila i detaljno sredjivanje kao i nanosenje zastite
*Ovaj korak je opcioni ili ima promenjivu

Vrhunski paket: po radnom satu

Sve u svemu, ne treba meni neko preterivanje niti obracam paznju previse na to, hocu samo dobro da se opere auto iznutra, da se obavezno eliminisu mirisi i da se ispolira spolja, ostalo detaljisanje me ne zanima.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Po onome sto sam video na drugim forumima covek radi stvarno extra :klanjamse:

Honda mi je jos nova pa nema jos uvek potrebe za svim tim (eventualno voskiranje), al' kad zatreba dobro je znati :doubleup:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Odlicna tema! :doubleup:
Ovo je korisno narocito nama koji iz nekog razloga (posao, porodica, lenjost, nedostatak zivaca) ne mozemo da odvojimo puno vremena za sredjivanje i radije cemo da platimo.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori