ja opet sa jednim poluglupim do relativno glupim pitanjem

Da li je neko nekada od vas sam sebi reglirao trap nekom "štap i kanap" metodom, a da nije majstor za trap?
Uskoro treba na mom Pežou 206 da promenim skoro sve napred. Mislim, nije da baš mora sve, ali osim amortizera, opruga i letve, promeniću sve. Relativno su jeftini svi ostali delovi u trapu, pa ko velim da rešim problem narednih par godina bez cimanja, a ovde je reglaža pre dve godine bila cirka 200 evra i ne verujem da je sad manje, pa ko velim da uštedim. Ciganska posla

Malo sam guglao da vidim šta se "valja" na tu temu po belom svetu i naišao na neki Trackace sistem i na stotinu nekih drugih čuda. Ovaj konkretno košta nekih razumnih stotinak evara. Ima i ovako nečeg kod žute braće.
E sad, ja bih tu iskeširao i 300-500 evra za neki iole uredan amaterski sistem, jer sa dve reglaže ja sam na konju, ali pod uslovom da to može da se izvede u kućnoj radinosti.
Postoji i ovaj neki uredjaj za merenje ugla, pa ga vidim troše za štelovanje Camber ugla.
Mislim, kapiram ja da to ne može da ga "salije", ali opet, možda i može ukoliko se ta tolerancija svede na razumnu meru.
Jel iko probao nešto od ovakvih igrarija ili nekih sličnih i kakva su vam iskustva sa tim?
Inače mi je nevidjeno zadovoljstvo da se sam igram sa ovim stvarima, a pritom i dodatno što tako štedim masu para. Bezobrazluk je koliko para uzimaju serviseri. Uvek sam za to da se plati rad, ali ovde je to izvitopereno do perverzije.