Ja krenem da pisem post,i jednostavno ne mogu.
Skuderija PS fanboj,Ksepoj PC fanboj.
Prvi zivi u 2007. gde je tek izasli PS3 dominirao sa 8 jezgara naspram svih PC tada , drugi bivsi profesionalni igrac kantera ima tu neku strast prema sto boljem hardveru , na sve sto nije mis i tastatura gleda kao da ima koleru.
Sto se tice grafike uvek ce PC moci da pusti bolju grafiku i to jednostavno ne sme da se dovodi u pitanje.E sad opet i ima do toga gde se ta grafika primecuje,tj na kojem se ekranu gleda,koja rezolucija,koje rastojanje.
Niti se moze FPS igrati na konzoli kako treba , tj moguce je , ali bukvalno posvetis se da naucis novu vestinu da sto bolje upravljas analogom , i to i dalje nece biti kao mis , ali ce biti zanimljivo , niti mozes strategije igrati ili recimo menadzera.
Sa druge strane ko igra na tastaturi sportske simulacije ili voznje , jednostavno je greh pored dzostika koji ce moci preciznije da podesi u fudbalu jacinu fora ili u kom smeru se pas upucuje , pa i kod voznje doziranje gasa i kocnice , kao i skretanje.
U sustini se sve moze igrati na svemu , samo je pitanje koliki ste mazohisti.Ali svaka prava ljubav boli.
Ja se igram na konzolama vec 20 godina , i igracu se i dalje , imam i Playstation i Xbox i Steam , i svaki sistem ima svoje prednosti.Niti cu moci Civilizaciju na konzoli da igram , niti fudbal na racunaru.
Rotor je odlicno primetio,velika prednost za konzole za offline multiplayer.
A eksluzive koliko su dobre govore da sam i kupio zbog 2 igre Xbox One (Forza Horizon i najnoviji Tomb Raider) , toliko su i odvratne jer cepaju same gejmere da moraju da ulazu bas ozbiljan kes u ovaj sport.No to je pocelo i sa DLC-ovima

,cak je jedno vreme i steam naplacivao sve dodatke iz modshopa odredjenu sumu,sto je recimo za igru kao sto je Skyrim bas bilo glupo.Upropascava igre.
Mada su uvek postojale,Sonic za Segu,SuperMario za Nintendo,Crash za Playstation,Gears za Xbox itd...To je legitimno pravo proizvodjaca da privoli kupce za konzolu.
U sustini poenta ovog posta je da preterano serete , igrajte se i uzivajte bez potrebe da opravdavate svoj izbor u diskusiji na internetu , jer ispada da ste nesigurni u svoj izbor i trazite podrsku drugih da je opravda.
I pustite GrujicaD da pise vise o VR
P.S. Molim vas sve , nemojte da se frljate sa zanrovima
P.P.S. Kaze se video igre,a ne igrice.