Busan rezervoar - pomoc !
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kod mene nista normalno ne moze.
Prilikom rada na centriranju trapa primecena je neka fleka skorena na rezervoaru. Ja je ocistim i vidim da postoje 2 mikronske rupice / pukotine kroz koje benzin prolazi odnosno vidi se onako kao tecnost da se siri. Nema udarca.
U Triu kazu ne znaju ko to moze ni da li ce da radi, metalni je rezervoar, nema garancije ni ako se uradi, kazu jedino nov. Mislim da je cena novog jeziva.
Sta da radim ?
Prilikom rada na centriranju trapa primecena je neka fleka skorena na rezervoaru. Ja je ocistim i vidim da postoje 2 mikronske rupice / pukotine kroz koje benzin prolazi odnosno vidi se onako kao tecnost da se siri. Nema udarca.
U Triu kazu ne znaju ko to moze ni da li ce da radi, metalni je rezervoar, nema garancije ni ako se uradi, kazu jedino nov. Mislim da je cena novog jeziva.
Sta da radim ?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Meni je na kecu procureo rezervoar pre 15-tak godina. Na žalost ne sećam se kako je zakrpljeno ali jeste bilo zakrpljeno, nisam ga menjao.
Edit: sad sam se setio da ga je keva odvezla do lokalnog majstora dok sam bio na poslu, zato ni ne znam detalje.
Edit: sad sam se setio da ga je keva odvezla do lokalnog majstora dok sam bio na poslu, zato ni ne znam detalje.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Busan rezervoar - pomoc !
Lokalni pecarosi su slican problem resavali sa nekom dvokomponentnom smolom - Zorka Šabac. Kažu da se koristi za čamce, odatle je i potekla ideja.
Možda će AcaKayak moći da kaže nešto o tome?
Znam da su skidali i prali rezervoar na kecu, a onda ga valjda punili ovim i mućkali dok su imali snage i piva
Viđao sam taj automobil još neko vreme. Ili im je uspelo ili je menjao rezervoar
Možda će AcaKayak moći da kaže nešto o tome?
Znam da su skidali i prali rezervoar na kecu, a onda ga valjda punili ovim i mućkali dok su imali snage i piva

Viđao sam taj automobil još neko vreme. Ili im je uspelo ili je menjao rezervoar

Ima onih tečnih metala iz 2 komponente pa možda time da probaš da zamažeš.
t
t
Dok je gorivo unutra, ništa neće pomoći.
Ja bih to skinuo, izvadio pumpu i napunio vodom da istera benzinska isparenja. Onda uzmeš lemilicu i zalemiš. Ili možda da ga neko pecne sa co2 ali obavezno pre toga da se puni vodom i isprazni.
Ja bih to skinuo, izvadio pumpu i napunio vodom da istera benzinska isparenja. Onda uzmeš lemilicu i zalemiš. Ili možda da ga neko pecne sa co2 ali obavezno pre toga da se puni vodom i isprazni.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
A za prvu pomoć ka priručno rešenje znam da su za starija kola ljudi koristili sapun, uzmu ga i suvog trljaju preko rupe 

-
- Banned
Kome da odvezem ? Moram to hitno da zavrsim, na put sam hteo za 15 dana. Nije da curi, vlazi. Kaze kum da pokusamo sa nekom 2komponentnom masom, epoxy nesto... To je toliko sitno da se ne vidi golim okom...
-
- Banned
Na tom mestu je bila stvrdnuta masa, vidi se da to traje duze vreme, bilo je suvo i ja kada sam obrisao odnosno skinuo to sto se skorilo krenulo je da vlazi.
Pa ne valja i ne sme ni da vlazi. Ne daj boze neka varnica, neko baci pikavac. Meni kada su braca cigani krali benzin na toyoti karavan u japan shop servisu su pominjali da imaju nekoga ko bi to mogao da zakrpi. Probaj njih da pitas.
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Meni je na Jugashinu iscureo pun rezervoar goriva. Nisu hteli da ga vare - pazaren novi.
Poslednja izmena od Delija u 14 Maj 2016, 17:49, izmenjeno 2 puta ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
I ja sam pazario nov, nesto mi to krpljenje ne uliva poverenje. Znam za slucaj bas na yugu da je krpljen tim epoxy smolama sta li je vec i da je drzalo 10 god. E sam bem li ga....
- Delija
- Kontakt:
Ne ide to ni blizu tako lako. Problem je sa isparenjima, a ne sa samim benzinom u tecnom stanju. Ali u svakom slucaju je potrebna veca temperatura od temperature na kojoj gori cigareta.mića napisao:Pa ne valja i ne sme ni da vlazi. Ne daj boze neka varnica, neko baci pikavac.
https://www.youtube.com/watch?v=fMrj9VFl2cY
https://www.youtube.com/watch?v=JC-fOKlG5bQ
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Sve stoji ali sam osecaj da ti curi benzin je malo bzvz. Ogi, taj rezervoar je verovatno truo i pustio je na tom jednom mestu. Vodi racuna da ako se odlucis da ga krpis moze da se desi da majstor sve to demontira i shvati da ne moze da ga okrpi. Tek onda si najebo jer si bez kola dok ne kupis nov. Ja sam cekao mesec dana da ga povuku iz ko zna odakle, nije to uobicajen rez.deo da ga imaju na stanju. Kad bi nasao polovan i to od dizela to ti je bingo, nafta manje "jede" nego benzin. Bas mi je cudno da je aluminijumski/metalni rezervoar

- Delija
- Kontakt:
Jako tesko je istrulio sam od sebe - ja sam Juga "nasadio" oko godinu dana pre nego sto je procureo.
I meni je cudno ali znajuci ogija tesko da ga je nasadio negde
Jbga, na corolli posle 17 god bio ko nov i spolja i iznutra.

Jbga, na corolli posle 17 god bio ko nov i spolja i iznutra.