Busan rezervoar - pomoc !
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Busan rezervoar - pomoc !
Da li mi verujes da sam se odmah setio tebe i kada je ovaj to uradio pomislio sam kako covek ocigledno zna posao. Rekao mi je da sapun moze da drzi i do mesec dana, e sad ne znam po kisi koliko moze. 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Zavisi koliko je hidratantan i koja mu je PH vrednost
Napisi ishod, tj gde ces raditi ili gde si radio, da znaju ljudi ako zatreba.

Napisi ishod, tj gde ces raditi ili gde si radio, da znaju ljudi ako zatreba.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
@jocas koja traka je u pitanju i koja cena ? 
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

-
- Banned
Covek je rekao ako se bude desilo da ne drzi, sto ne ocekuje, skinuce rezervoar pa ce da odradi nesto drugo, spomenuo je kalaj.
To je jedna klasicna majstorska radionica, svidja mi se taj old school fazon, covek radi i vikendom, drugar mi je preporucio, ima i dijagnostiku, deluje covek normalno i posteno a i ume da me utesi.
Moguce da cu kod njega da se presaltujem, da probam.
To je jedna klasicna majstorska radionica, svidja mi se taj old school fazon, covek radi i vikendom, drugar mi je preporucio, ima i dijagnostiku, deluje covek normalno i posteno a i ume da me utesi.

LukaMaletin napisao:@jocas koja traka je u pitanju i koja cena ?
Pa sad posle 10 godina nemam pojma koja je bila cena. Kupljeno na tadašnjoj NIS pumpi. Radi se o crevu za sipanje goriva, koje ide od čepa za rezervoar, tako da nije bilo previše problematično, posle toga se trudio da nikad ne bude preko 3/4 rezervoara i upozoravao pumpadžije da budu nežni kad ubacuju pištoljMeni je pre 10tak godina ispucalo crevo za gorivo na Dačiji, ne postoji zamenski deo, kupio sam neku lepljivu traku na NIS pumpi i time zalepio, nije bilo problema.

Mislim da je ostao deo, ako nisam bacio uslikaću ambalažu pa javljam. Ionako mi treba da zakrpim baštensko crevo za pranje kola, neko probao izolir trakom

Ogi napisao:Covek je rekao ako se bude desilo da ne drzi, sto ne ocekuje, skinuce rezervoar pa ce da odradi nesto drugo, spomenuo je kalaj.
To je jedna klasicna majstorska radionica, svidja mi se taj old school fazon, covek radi i vikendom, drugar mi je preporucio, ima i dijagnostiku, deluje covek normalno i posteno a i ume da me utesi.![]()
Ogi, sve sam ti naveo ko taj majstor.
Tečni metal će da drži ko novo. Samo je bitno da ne bude mokro od benzina ono što se lepi. A zašto je truo rezervoar? Zbog vode iznutra! Najniže tačke rezervoara očisti i premaži tečnim metalom. Tu leži voda iznutra.
Okrpljeno neće da pusti, ali može na drugim mestima. Ja sam to krpio 100 puta, a sapun sam često koristio dok ne stignem da mažem epoksidom..
-
- Banned
Rekao mi je da je truo iznutra ali da je mozda i fabricka greska, objasnjavao mi je kako radi presa a to je blizu pregiba bocne stranice i donjeg dela pa je tu valjda tanji lim. Moze li to da se desi od aditiva iz goriva kojeg jako cesto sipam ? Preci ce mi naravno vecu povrsinu...
To ti i ja rekoh da je trulex, sramota za bilo koji auto star 7 god. Nema sanse od aditiva da je zardjao. Okrpi to pa probaj da nadjes neki polovan od dizelasa pa si miran.mića napisao:Sve stoji ali sam osecaj da ti curi benzin je malo bzvz. Ogi, taj rezervoar je verovatno truo i pustio je na tom jednom mestu. Vodi racuna da ako se odlucis da ga krpis moze da se desi da majstor sve to demontira i shvati da ne moze da ga okrpi. Kad bi nasao polovan i to od dizela to ti je bingo, nafta manje "jede" nego benzin.
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
@jocas izvini ne videh ovo " pre 10 godina" . Moracu malo ozbiljnije da se pozabavim time , meni vlazi da dovodnom crevu iz rezervoara ka motoru u motornom prostoru. Nije nesto puno , ali me nervira

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Desavalo se to i ranije na starijim kolima dok su imala limeni rezervoar. Jedini problem je sto ako je krenuo da truli onda je ceo porozan, ti ces zakrpiti na jednom mestu, uskoro ce krenuti na drugom, nadajmo se da nije tako, ali uopste nije iskljuceno. Narocito ako samo tako vlazi. Inace vrlo moguce da je istrulio zbog vode u gorivu, sto je i normalno da se u nekoj meri skuplja u rezervoaru.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Da li može od dizelaša?
http://www.fabdirect.com/bmw-parts-find ... k/0/11597/
http://www.fabdirect.com/bmw-parts-find ... k/0/11597/
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Morace da proveri u hyundai servisu ili gde vec...
Sto kaze dragvorl, lim kad truli bukvalno se lista, kad bi roknuo da ga raskopa bila bi rupcaga, nadajmo se da nije tako.
p.s-tehnicki mogu da izvade titanik sa dna mora ali ne smeju jer ako ga taknu pretvorice se u prah, isti slucaj i ovde. Po meni je to krpljenje ok kao neko privremeno resenje.
Sto kaze dragvorl, lim kad truli bukvalno se lista, kad bi roknuo da ga raskopa bila bi rupcaga, nadajmo se da nije tako.
p.s-tehnicki mogu da izvade titanik sa dna mora ali ne smeju jer ako ga taknu pretvorice se u prah, isti slucaj i ovde. Po meni je to krpljenje ok kao neko privremeno resenje.
-
- Banned
Da je toliko truo valjda bi komad rdje napravio haos u motoru.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Filter
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
I jos mreza. Ne otkidaju se tebi parcici Ogi, da je tako ne bi ti nista ostalo od rezervoara. To je korozija koja godinama po malo deluje i stanjila je lim.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money