Ma za Uncharted i Tomb Raider mora da se nadje vremena.
A za PS4 imam jednu kulu od 30 igara koje jos nisam presao.
Upao sam u najveci paradoks zivota,a to je da zaradis za igre,a nemas vremena kad da se igras,a pre 10 godina bila obrnuta situacija.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Ja ponovo upalio GTA V, odigrao dve misije i nema šanse dalje, gledam onog čoveka kako trči i razmišljam kako mi prolazi život svakim njegovim korakom... Onda sednem na fejs i gubim isti život svakim klikom, ali bar ne gledam kako odlazi u koracima
Istekao embargo na objavljivanje testova za novu NVidia GTX 1080. U roku od 15 minuta 50 sajtova objavilo testove, bili su spremni kao zapete puške. Od prilike su potvrđene Nvidijine tvrdnje - 20-40% brže od 980ti i Titan X, a za iste ili manje pare. VR testovi su malobrojni i to će tek da se vidi. NVidia je obećala duplo brže od prethodne generacije za VR i multimonitorsko igranje.
Ono što je zanimljivo je da u skoro svim testovima na 1080p rezoluciji fps preko 100. Može lako da se desi da GTX 1070 bude u praksi više nego dovoljna za tu rezoluciju, a da GTX 1080 ima opravdanja tek za 1440p i 4k monitore. Bar sa sadašnjim igrama. 1070 je još obavijena velom tajne, javni testovi će biti tek za par nedelja.
Pošto je hajp dosta veliki, i u ovom slučaju i opravdan, deluje da će na početku biti teško stići do kartice i to po ne baš povoljnim cenama. Najavili su da će u početku biti samo Founder edition koja je $100 skuplja, provalili su da sad solventni gejmeri ne pitaju šta košta, samo da je se dočepaju.
Nahajpovali su me, moram da priznam. Nikakav upgrade sigurno ne radim pre avgusta, a možda ni tad. A opet sam se ovih dana nastiskao F5 kao da sutra kupujem
1070 ce biti best buy i to samo takav 379$ je odlicna najavljena cena, ali ko zna hoce li se i kod Madjara naci za te pare, po nasim radnjama nece sigurno.
Zavisi i na kojoj rezoluciji igraš? Po ovim podacima i za sadašnje igre, za 1920x1080 deluje da je GTX 1080 overkill.
Za VR na osnovu ovo malo što sam pročitao, izgleda da nema ništa od obećanih 2x performansi odmah, već da moraju i igre da se prilagode da koriste tu novu opciju koja daje ubrzanje. To je još malo nejasno, niko se još nije ozbiljno posvetio tome na testovima.
Sada moze samo 2 kartice u sli. Jer je drugacije povezivanje sa sli mostovima. Na taj nacin je bolja iskoriscenost grafike i bolja optimizacija generalno. Mada.bolje 1080 umesto dve 1070. Kao i uvek.