Obnova voznog parka (A3 i drugi predlozi)

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Re: Obnova voznog parka (A3 i drugi predlozi)

Post od nenad.fil »

Pa u Nemackoj startuje od 23.978 za standardnu opremu a moja optimisticna procena je da ce kod nas biti barem 4.000 manje.

B klasa kosta 4.000 manje ovde nego u DE pa mi je to neki reper.

A pored standardne opreme meni nista vise ne treba. Mozda jedino 550 eura doplate za MB audio 20 posto u B ide kao standard a u a NE :glavomuzid:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Brate,92.000km... A bmw1 koji ima M paket,M felne,isto godiste i 45.000km manje sa sportskim sedistima i startovanjem na dugme,6 brzina i brutalno privlacnom sportskom plavom bojom kosta isto toliko...
Ji 4Tze napisao:ali nema Accord sa panorama krovom :kezo: (exec. je sa šiberom) i razlika nije prevelika između AT i MT do 100ke, svakako ne 2s. Možda nije stis'o pedalu lepo :mrgreen:
kod tog motora je zapravo loše što od poslednje VTEC faze do blokade ima samo 1200 obr/m...
Onda je imao siber... On mi rece elektricni krov... Ja sam mislio da ima panoramu... Nismo isprobavali na 5 stepeni stvarno... U svakom slucaju,lepo stoji na belom automobilu...
A da auto koji ima 2.354 kubika i 200ks,ide za 9.6s do 100,je zaista sramota,a jos pri tom trosi minimum 13l po gradu...
Najlosiji automatik trenutno na raspolaganju,ja mislim od svih marki... Mislim da svi imaju daleko bolje automatike...

A da li je Bmw 1 premium ili ne se sazna kada sednes u dobar primerak,pa ga provozas 200km, pa shvatis da osim udobnosti(logicno),nema razlike od Bmw-a 3...
Ista zavrsna obrada,isti kvalitet,osim sto je razlika kao sto je razlika izmedju Accorda i Civica... Ili je i Civic kvazi Honda?
Poslednja izmena od Xepoj87 u 12 Jul 2012, 02:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ala ste se raspisali :)

Ovako, pre svega da krenem od zadnje vuce.. Vozio sam 3 godine automobil sa zadnjom vucom, tako da mi nije strano i naravno ne plasim se, samo znam koja je igrarija zimi.. Naravno nikakav problem nije voziti po ravnim ulicama, ali po brdovitom Vozdovcu i te kako jeste problem.. uzane ulice, veliki nagib, nema dovoljno mesta za parkiranje... Ma uzas.. Zaglavljuju se i sa 4x4...

Astra J -Civic... Gledali smo novi Civic, medjutim odbilo nas je sto ne mozemo da porucimo boju i opremu, nego da biramo sta stigne na lager.. :thumbdown:
Motor u Astri, jaci, noviji, stedljiviji, elasticniji... Dovoljno kada se gleda u tom pravcu..
Unutrasnjost u Astri daleko kvalitetnija, o sedistima i da ne pricamo..
Ostala oprema, manje vise, istakao bih jos xenon, flex-ride i npr dvozonsku klimu koju Civic nema :nemampojma:

Astra G-Civic... Jednostavno nisu za poredjenje.. Civic je bolji, osecaj za volanom, tu i tamo, Astra ima daleko direktniji.. Ma da je sve stvar navike i licnih afiniteta...

A3 kao sto sam vec rekao mi je decacki san, balavim na njega... Brat je kupi 2007. novi A3 i na zalost, ukraden je, pa je kupljen A4 2008.
Tako da sam svega svestan, ali jednostavno taj automobil mi se svidja... Volim predji gril, svidja mi se unutrasnjost, lepsi mi je sa 5v nego sa 3v....
Jedino je taj 1.6 benzinac eto slabasan, ali najvise bih voleo neki 1.9TDI da nabacim, i to bi mi bilo taman...

Bmw1 - Texo, svaka cast na objasnjenju i siledzijki, i njega bih rado djirao, ali bi mi bio ispod A3 na listi :)

Civic, kao sto rekoh, iako imam lose iskustvo sa njim :besan: jer mi se instalirao u guzu Astre G, takodje bih kupio, jer mi se svidja... Manje nego Astra J, ali opet ima svoj smek i obavezno bih ga uzeo u 1.8 varijanti..

E sad... Ako dodje gospodin Tata i kaze, nov i samo NOV, onda jebaga... Moracu da pravim kompromise izmedju onoga sto mi se svidja i sta je dobra kupovina :glavomuzid:
I naravno zavisi i od budzeta.. Koliko bude zeleo da se otvori..
Sto se tice bratove voznje, procice i on kroz caletovu skolu, tako da ne sumnjam da ce posle trauma uz njega nauciti da vozi kako treba.. A tu sam i ja da mu pripomognem kao stariji brat :cool!:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nista,onda jedino da nagazis caleta da zvizne 20.000e za jedan kvalitetan primerak nove A klase :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Potrosio bih ja malo bolje tih 20 'ljada nego na klotaricu A klase :mrgreen:

Ovaj crveni bi bio dobar primerak za kupovinu kada bi mu cena bila oko 11k, ovako je precenjen..
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... sportback/

Ovaj je lep i povoljan, samo me zanima da li ima klimu, ili su isklosarili:

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... a3_16_16v/
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

pa normalno dizel :mrgreen: , jer ovaj 1.6 mu ne ide uz nepreyebivi izgled. tako da mozda ova crvena(mada mu malo ova boja ne stoj-subjektivan stav). i to normalno uz doobru korekciju cene.

mada iskreno maltimo mi praznu slamu, kad ne znas/mo koliko je tvoj otac resio da da, i da li je obavezan nov-1 god star...
to je najbolje da izboksujes sa njim u "pregovorima" neku lepu svotu, pa ces lako odluciti,a iskreno verujem da bi ti pre isao na malo skuplju varijantu i uzeo a4 novi, nego a3 za 12k kao sto se nude, ovi ocuvani. Zar ne?
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Obnova voznog parka (A3 i drugi predlozi)

Post od Floyd »

Serija 1 je onaj tip automobila na koji je potrebno navikavanje...pre svega mislim na izgled...
Ne, ovo ne pisem zato sto sam kupio BMW pa odmah postao napaljeni siledzija, vec zato sto stvarno tako mislim ;)
U pocetku sam ga smatrao za totalni promasaj, dok ga nisam prvi put provozao...
Kao sto rece Heroj, u pitanju je tipican BMW, jos ako je sa dobrom opremom kao ovaj sto sam vozio :klanjamse:
Audi A3 nije los ali na mene nema nikakav wow efekat kao dobro opremljen kec.
Ja ti savetujem da lepo probas pa ces znati sta ti je ciniti ;)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Samo bih napravio malu digresiju, BMW 1 ipak ima malo losiji kvalitet zavrsne obrade enterijera nego serija 3.
Dobar drug mi ima 120d 2006 u fullu pa smo poredili direktno. Odlican auto u svakom slucaju.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Maa daj, gledaj bre cenu za ovu Ibizu, pa nisam lud...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Aleksandar194
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: Koji bus prvi naiđe...

Post od Aleksandar194 »

Brate, prodaj ti prvo Astru, posle ćeš lakše...

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ma ko ce da kupi ono sokocalo, samo sto nije poceo da rdja :mrgreen:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Samo bih napravio malu digresiju, BMW 1 ipak ima malo losiji kvalitet zavrsne obrade enterijera nego serija 3.
Dobar drug mi ima 120d 2006 u fullu pa smo poredili direktno. Odlican auto u svakom slucaju.
Moguce je da postoje razlike u detaljima...to nisam zagledao.
Ja sam pre svega mislio na osecaj za volanom...tu je slicniji trojci nego nekom hatch-u C segmenta.
Aleksandar194 napisao:Brate, prodaj ti prvo Astru, posle ćeš lakše...
Donekle si u pravu ali ni izbor novog auta ne ide tako brzo, posebno ako ne znas sta hoces ;)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Postoje razlike i vidi se da je BMW 1 unutra jeftiniji od 3-jke, isto kao sto se vidi u 3-jci da je jeftinija od 5-ice ili X3-jke, ali kada kazem "jeftinija" ne mislim da je to sad plastika kao kod Pola, Corse, Fabie ili slicnog gradskog auta. Nije toliko jeftina, ali je svakako osetno losija nego u 3-jci. Cak i X1 ima losiji kvalitet enterijera od 3-jke.

Ajd' sad kad sam izmesao sve i svasta u prici, da dovrsim. Po kvalitetu enterijera je najlosiji BMW 1, pa onda X1, pa onda 3-jka, pa onda X3-jka... Ove iznad nisam detaljnije zagledao jer me nije ni interesovalo. Izgleda da kod BMW-a to ide bukvalno koliko para toliko muzike, tj toliko kvaliteta enterijera. Ali opet ponavljam, smatram da BMW-u enterijer nije nikakav adut i da je losiji nego kod Merca i Audija, pa kome je presudan enterijer ne treba ni da razmislja o BMW-u.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori