goblin napisao:U dosadasnjem vozackom stazu na motoru (15 godina ukupno ili 12 godina na "ozbiljnijim" masinama ako ne racunam prvih nekoliko godina na skuterima) imao sam 4 padanja.
Jednom sam bio suvozac i pali smo greskom vozaca koji je dirao prednju kocnicu u nagibu gde asvalt nije bio najbolji (zato vise nikada nisam suvozac na motoru), i 3 puta prakticno identicni scenario. Uvek mi je automobil oduzimao prvenstvo prolaza, i uvek jedna ista recenica od koje ludim "Izvini nisam te video"![]()
Pa mamu ti j.... gde gledas? To tvoje "nisam te video" mene moze da kosta invaliditeta ili zivota a od "izvini" nemam apsolutno nista niti mi je potrebno.
A da ne pominjem sto apsolutno svake sezone imam na desetine slicnih situacija u kojima se hvala bogu provlacim bez posledica, a reakcija je opet identicna "Izvini, nisam te video"![]()
Pre sam se vise nervirao, reagovao, svadjao se... sad se samo trudim da prodjem bez posledica, zahvalim bogu sto sve prolazi kako treba i nastavljam dalje....
Kao sto sam vec pisao, te stvari je nemoguce objasniti nekome ko ne vozi motore, ko ne provodi svaki dan na dva tocka i prelazi dosta svake sezone...
To da je nemoguce videti motor u saobracaju i koristiti taj izgovor kao opravdanje za bilo sta, meni je smesno. Pa evo i ja sam vozac automobila, pa kako to da mi se ne desava da ne vidim motor, da me iznenadi a da ga nisam video...? Samo treba DOBRO pogledati a ne onako usput kao mnogi vozaci.
Cak i motor koji ide debelo preko ogranicenja, nema teorije da se ne uoci (sto vizuelno sa upaljenim svetlima, sto po zvuku) ako se DOBRO pogleda. Mnogo je veci problem sto se to opravdanje da se ne vidi motor pri velikoj brzini i cestim promenama pravca... koristi samo kao izgovor za stravicne greske vozaca koji jednostavno nisu ni pogledali DOBRO.
Evo i ovaj sa Pezoom sto je isekao BMW-a na 80km/h ce isto imati 2 obavezne izgovora:
1. Izvini, nisam te video
2. Ma ti motori su zlo, leti po putu da ga ne mozes ni videti. Gledao sam ali se stvorio niodkud....
![]()
![]()
preteruješ, inače englezi imaju skraćenicu za to, SMIDSY
https://www.youtube.com/watch?v=eqQBubilSXU