Kad sam se useljavao u zgradu, ponudio sam skupstini stanara da o svom trosku postavim kompletan video nadzor oko i u zgradi. Bila bi pokrivena kompletna okolina zgrade, i trotoar i ulica ispred zgrade, glavni ulaz, ulaz za garaze, hodnici, lift... A zbog toga sto su radovi na opremanju stana trajali malo duze, ponudio sam da promenim kompletna ulazna vrata i sredim ulaz u zgradu.
Medjutim, na skupstini stanara moj predlog nije usvojen, da covek ne poveruje.
Neki su imali zamerku kako ne zele video nadzor da im niko ne bi zadirao u intimu.

Kada sam im objasnio da se to radi radi nase bezbednosti i da se snima samo okolina zgrade i zajednicke prostorije, nista nije pomoglo.
Naravno digao sam ruke od svega (iako sam postavio nadzor gde je meni potrebno). Ali onda se predsednik stanar setio moje ponude tek nakon 2-3 godine i pitao da li i dalje vazi ponuda sto sam odbio.
Zato su zakon zgrade sa organizovanim odrzavanjem. Lepo placas mesecno po m2 i ne razmisljas o glupostima, imas portira 24h, cistacica dolazi svakodnevno, za sve sitne popravke samo se obratis portiru, sve pokriveno nadzorom i obezbedjeno... Vidim da je sada sve vise zgrada tako organizovano.