Policijske patrole i radari
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Re: Policijske patrole i radari
Ma nema veze samo sam hteo da spodelim veoma loso iskustvo iz srpskih puteva koje mi se desilo pre dva dana. Iskreno nista mi ne znace 3000 dinara u zivotu al nervira me jako kada neko radi budalu od mene.I da su takvi zakoni kod vas ,onda imate idiotske zakone i to je to.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Mnogo je toga ovde idiotski, kao i kod vas ako ćemo realno, to nije upitno.
Inače, ja sam da se uvede pravilo da se svako citiranje celog ljubiteljovog posta smatra provokcijom i kao takvo sankcioniše žestokom disciplinskom merom
Inače, ja sam da se uvede pravilo da se svako citiranje celog ljubiteljovog posta smatra provokcijom i kao takvo sankcioniše žestokom disciplinskom merom

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Jbg druze, takav je zakon. Bezveze skroz ali on mora da ti pise inace ce on da trpi posledice toga. U poslednje vreme dosta pritiskaju i za kaznjavanje i da sve bude striktno.
Mora da uzme pare u dzep a najlakse je strancu uzeti.
- H4wkeye
Pa nije on uzeo za sebe. Jbg, on je naleteo u tom trenutku.
Sent from my LG-H500 using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa pazi, nije da nije ako je uzeo 3k a ne pola + provizija, taj deo je jedini sporan
Sent from my HTC One using Tapatalk
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Uzeo je 3000 i neka se pocasti ,sta sad
Rekao sam novac nije problem,problem je nacin.Problem je jer sutra mozda kad prolazim vozim 120 i oped da budem zaustavljen i da mi kaze momak gde si se zaletio vozis 121 ili 122 pa plati kaznu.
Spodelicu jos iskustva sa susednje i balkanske zemlje.
1.Bugari su poznati po tome da treba da "pocerpis" (da pocastis). Mnogo puta sam vozio i uvek sa +10km i prolazio policiske patrole nikad nisam bio zaustavljen da "pocerpim".
2. Vise puta sam vozio i po Hrvatskim autocestima kako sto oni kazu i tamo je ogranicenje 130km. Ja postujem to ne zbog strah od policije (jer policije nikada nisam ni video)vec zbog usteda goriva bar dok je gorivo bilo skuplje. Kada vozim kroz Hrvatsku sa 130km/h mogu da prestignem neki kamion i MOZDA neki autobus.Vise od 90% auta jedostavno prolete pored mene gotovo da niko ne vozi ispod 160km/h. Tako da cesto osecam kao da stojim u mesto dok drugi prolaze pored mene. Slucaj kada su me zaustavili i uz upozorenje pustili sa 15km + bio je u grad.
3.U Grcku sam bio ne znam koliko puta i policajac jos nisam vide.Postoje kamere gotovo po celoj zemlji i nikada nisam bio zaustavljen ne pa kaznjen.Prosle godine 2015g sam isao u Lefkadi provozao pola Grcku i to sa +20km od ogranicenja nikakav problem nisam imao.Kad se setim samo tih "milion" tunela gde je ogranicenje bilo ako se ne varam 80km a ja sam vozio 120km.
4. Isto i Slovenija uvek plus 10 nikada nikakva problema.
E sad koji su to vasi standardi da se kaznjava za 2-3-4km plus to je vec druga prica,Evropski svakako nisu jer u sve ove zemlje koje sam naveo,napisao sam moja iskustva.

Spodelicu jos iskustva sa susednje i balkanske zemlje.
1.Bugari su poznati po tome da treba da "pocerpis" (da pocastis). Mnogo puta sam vozio i uvek sa +10km i prolazio policiske patrole nikad nisam bio zaustavljen da "pocerpim".
2. Vise puta sam vozio i po Hrvatskim autocestima kako sto oni kazu i tamo je ogranicenje 130km. Ja postujem to ne zbog strah od policije (jer policije nikada nisam ni video)vec zbog usteda goriva bar dok je gorivo bilo skuplje. Kada vozim kroz Hrvatsku sa 130km/h mogu da prestignem neki kamion i MOZDA neki autobus.Vise od 90% auta jedostavno prolete pored mene gotovo da niko ne vozi ispod 160km/h. Tako da cesto osecam kao da stojim u mesto dok drugi prolaze pored mene. Slucaj kada su me zaustavili i uz upozorenje pustili sa 15km + bio je u grad.
3.U Grcku sam bio ne znam koliko puta i policajac jos nisam vide.Postoje kamere gotovo po celoj zemlji i nikada nisam bio zaustavljen ne pa kaznjen.Prosle godine 2015g sam isao u Lefkadi provozao pola Grcku i to sa +20km od ogranicenja nikakav problem nisam imao.Kad se setim samo tih "milion" tunela gde je ogranicenje bilo ako se ne varam 80km a ja sam vozio 120km.
4. Isto i Slovenija uvek plus 10 nikada nikakva problema.
E sad koji su to vasi standardi da se kaznjava za 2-3-4km plus to je vec druga prica,Evropski svakako nisu jer u sve ove zemlje koje sam naveo,napisao sam moja iskustva.
- H4wkeye
Ovde na AP nece da te diraju do 130. A za ovo ja koliko znam za strance su drugacije kazne, msm da nema to 50%. Doduse ja sa strancima nisam imao iskustva tako da ne znam 100%, ali sam poprilicno siguran da je tako. U principu tolerancije i ima do 55 u vecini slucajeva ali sve zavisi od mesta do mesta i kako narede iz uprave. Ovih dana je bilo vise saobracajki zbog prekoracene brzine tako da je sada pojacana kontrola radarima i manja tolerancija. Glupo ali jbg... Taj sa 56 nece da ugrozi nikog sa 6 preko...
To sto si opisao da si vozio brze od zakonom dozvoljenog i nisi bio kaznjen za to je jedna stvar a sasvim drugo je da JESI vozio brze od dozvoljenog i bio kaznjen u skladu sa tim prekoracenjem.
Verovatno nisi prvi put vozio u Srbiji pa je verovatno da si i ranije u Srbiji vozio brze od zakonom dozvoljenog bez kazne. I nisi se zalio. Isto kao i u drugim zemljama. Nisi se zalio sto nisi kaznjen za prekrsaj.
Tako se pogodilo, zakon postoji i kaznjem si prema zakonu.
Nema potrebe praviti dramu oko jednog blagog prekrsaja zakona. Sada se tebi zalomilo, smatraj da nisi imao srece i nista vise.
Ako ne znas nesto nemoj slepo verovati u to neznanje, prvo proveri sta tacno kaze zakon. Nepoznavanje zakona ne oslobadja od odgovornosti.
Ovo kada bi ti se desilo u MK, kao strancu, bilo bi dosta gore.
Oteli bi ti tvoja licna dokumenta, zaplenili, onemogucili nastavak puta, ne bi mogao da platis kaznu na licu mesta vec bi morao da ides na neki zvanicni salter za platni promet.
Kada bi ti se desilo da prekrsis zakon i napravis prekrsaj u MKD platio bi kaznu, vodjenje sudskog postupka, i sve druge zavisne troskove.
Na sudu bi izgubio spor sa cinjenicama koje si ovde predstavio i sa kojima raspolazes.
U MKD ima jako losih iskustava sa policijom nasih vozaca,mozda ti licno nemas takvo iskustvo ali nije onako kako ti predstavljas savrseno tolerantnom MK policijom uvek i svuda klao tvrdim zakljuckom.
Isto tako MKD policija ume da bude tolerantna i da samo opomene za potpuno jasnu stvar da postoji prekrsaj. Kao i policija ovde u SRB koja isto tako ume da bude tolerantna.
Rezime slucaja- napravio si prekrsaj (blagi), uhvacen si u tom prekrsaju regularnim zakonskim metodom od strane zakonom ovlascenih lica.
Kaznjen prema prekrsajnoj tarifi po zakonu (blago) za ucinjeni prekrsaj.
Sve regularno, kao u bilo kojoj zemlji sto bi se dogodilo.
Nema nijednog razloga da insistiras da si ti licno specijalno tretiran i specijalno ostecen u nekom svom pravu. Takav je zakon, zakon si duzan da postujes. Kao sto je i u MK isto regulisano.
Vise srece drugi put, sta drugo. Niti si jedini, ni prvi ni poslednji koji placa kaznu za blago prekoracenje brzine. Tako i mi placamo.
Verovatno nisi prvi put vozio u Srbiji pa je verovatno da si i ranije u Srbiji vozio brze od zakonom dozvoljenog bez kazne. I nisi se zalio. Isto kao i u drugim zemljama. Nisi se zalio sto nisi kaznjen za prekrsaj.
Tako se pogodilo, zakon postoji i kaznjem si prema zakonu.
Nema potrebe praviti dramu oko jednog blagog prekrsaja zakona. Sada se tebi zalomilo, smatraj da nisi imao srece i nista vise.
Nije pravilo. Procitaj srpski Zakon o prekrsajima.To sto ti @ljubitel kazes da je njegova dobra volja sto je uzeo novac plus postarina nije nikakva njegova dobra volja jer je to pravilo.To je i policajac rekao.Uostalom da mi e mene ovo desilo u MKD ja nikad ne bih platio tu kaznu pa makar isli u sud,neka dokaze da mu je radar 1000% tacan.
Ako ne znas nesto nemoj slepo verovati u to neznanje, prvo proveri sta tacno kaze zakon. Nepoznavanje zakona ne oslobadja od odgovornosti.
Ovo kada bi ti se desilo u MK, kao strancu, bilo bi dosta gore.
Oteli bi ti tvoja licna dokumenta, zaplenili, onemogucili nastavak puta, ne bi mogao da platis kaznu na licu mesta vec bi morao da ides na neki zvanicni salter za platni promet.
Kada bi ti se desilo da prekrsis zakon i napravis prekrsaj u MKD platio bi kaznu, vodjenje sudskog postupka, i sve druge zavisne troskove.
Na sudu bi izgubio spor sa cinjenicama koje si ovde predstavio i sa kojima raspolazes.
U MKD ima jako losih iskustava sa policijom nasih vozaca,mozda ti licno nemas takvo iskustvo ali nije onako kako ti predstavljas savrseno tolerantnom MK policijom uvek i svuda klao tvrdim zakljuckom.
Isto tako MKD policija ume da bude tolerantna i da samo opomene za potpuno jasnu stvar da postoji prekrsaj. Kao i policija ovde u SRB koja isto tako ume da bude tolerantna.
Rezime slucaja- napravio si prekrsaj (blagi), uhvacen si u tom prekrsaju regularnim zakonskim metodom od strane zakonom ovlascenih lica.
Kaznjen prema prekrsajnoj tarifi po zakonu (blago) za ucinjeni prekrsaj.
Sve regularno, kao u bilo kojoj zemlji sto bi se dogodilo.
Nema nijednog razloga da insistiras da si ti licno specijalno tretiran i specijalno ostecen u nekom svom pravu. Takav je zakon, zakon si duzan da postujes. Kao sto je i u MK isto regulisano.
Vise srece drugi put, sta drugo. Niti si jedini, ni prvi ni poslednji koji placa kaznu za blago prekoracenje brzine. Tako i mi placamo.
Poslednja izmena od ljubitelj u 18 Maj 2016, 17:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Naravno da je stavio pare u dzep, valjda oko toga ne moramo da diskutujemo, niti da je ciganski to sto je uradio i da se to u normalnim zemljama ne desava(mozda u tipa norveskoj al tu pandur sigurno ne stavi pare u dzep). Nego eto ljudima se automatski trigeruje odbrambeni mehanizam kad im se dira u svetu majku srbiju.
- Grujic
- Moderator
Misliš na pola ili na sveukupno?
Naravno da ti to znas jer si licno prisustvovao tom stavljanju u dzep.
I naravno da je kazna/ priznanica za novac koju je policajac dao vozacu znacila sta?
Da je uzeo u dzep a neko drugi je uplatio novac i ponistio zaduzenje sa priznanice, naravno po tvom ubedjenju unapred je policajac sigurno lopov.
Pa i nema prostora za diskusiju, sve cinjenice si utvrdio sa 100% sigurnosti i predubedjenje postavio kao opsti slucaj.
U normalnim zemljama se ne desava da platis kaznu na licu mesta kada napravis prekrsaj kao stranac, kako da ne
I naravno da je kazna/ priznanica za novac koju je policajac dao vozacu znacila sta?
Da je uzeo u dzep a neko drugi je uplatio novac i ponistio zaduzenje sa priznanice, naravno po tvom ubedjenju unapred je policajac sigurno lopov.
Pa i nema prostora za diskusiju, sve cinjenice si utvrdio sa 100% sigurnosti i predubedjenje postavio kao opsti slucaj.
U normalnim zemljama se ne desava da platis kaznu na licu mesta kada napravis prekrsaj kao stranac, kako da ne

Mislim na to da je stavio pare u dzep. Da nije mozda iz svog dzepa platio proviziju banci?
- Grujic
- Moderator
Jel si procitao covekov post? I drugo ja tebe i dalje ne kapiram, jel mislis da je izmislio prekrsaj? Uzeo polovinu? Uzeo sve?
A o cemu ti pricas ja o ovom slucaju gde je coveku naplatio kaznu za 56 kmh. Isto i o onom motoru pominjes nesto da ja branim kad se vozi brzo a ja nigde ni rec o tome.