2016 Mercedes E Class (W213)

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: 2016 Mercedes E Class (W213)

Post od passenger »

Dobro je za prigranične gradove taj uvoz. Recimo drug hteo da uveze F10 iz rodne Nemačke mu i ovde mu rekli da neće da mu update npr navigaciju, nego mora da ide u Nemačku. To su gluposti. Politika vlada i u tim krugovima.
ako je neko uvezao neki auto iz Nemačke, najveća verovatnoća je ta da je to uradio zbog uštede. Kasnije u postprodaji će biti medju jeftinijima u oglasima i ja bih ga uzeo rado.

Ima jedan autosalon koji ima bar 400 auta na stanju i svi su uvezeni iz Nemačke. Mahom skoro novi automobili. Zaboravio sam ime salona.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

passenger napisao:Uvoz iz Nemačke?

Ne znam zašto su počeli da proizvode potpuno iste automobile u svim klasama. Uz tu cenu koju neko plaća, trebalo bi dobiti nešto po čemu će se razlikovati. Na primer S W220 je imala jedinstvenu unutrašnjost. Nije bilo takve ni na E, ni na C klasi.

Kasnije W221, takođe unikat unutra (veoma ružno po mom ukusu, volan je kao sa nekog kamiona).

Sada W222 ima isto/slično kao C i E klasa. Osećao bih se pomalo izdano ako moram da dajem 140 000 eura za neku S klasu, a izgleda identično kao i C klasa koja je 100 000 eura jeftinija.

Slična priča je i sa BMWom

Eeee, al zato ces biti srecan ko mali majmun sa C klasom a C klasa se neuproedivo bolje prodaje od S :)
Onda sednes unutra pa vidis zasto si platio 140 000.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Daj jos da vidim tog koji ce da ode u salon i ne uzme S klasu zato sto lici na E ili C :)
Kada sednes unutra, svaka prica o slicnosti se zavrsava.
Cak i pored toga sto je E klasa dosta novija od S, nema tu poredjenja.
Meni najvise odgovara E klasa tu, jer sam se odusevio kako izgleda, i ako bih najverovatnije uzeo C zbog vozne dinamike, previse mi je E segment izolovan od puta.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

I C je izolovan od puta u poređenju sa BMW :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne pricam o ponasanju u krivini, nego o fidbeku koji auto daje, a Bmw 3 je previse tvrd za moj ukus, pogotovo sto su M i AMG paketi obavezni.
Dodatno, Bmw mi je trenutno generaciju iza Mercedesa.
Acina petica mi je na limitima udobnosti, a realno i ako ima M paket, nema tu vozne dinamike, preglomazan je i to se oseca.
Dodatno, airmatik je nezamenjiv, tvrd ili bas mekan po zelji :)

Sent from my Sony
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Vozio sam C220d sa AMG paketom (karavan, ako to menja nešto). Pisao sam već da je tiši i udobniji od BMW-a ali nema nikakvog osećaja na volanu u odnosu na ono što sam navikao.

Slažem se za veću klasu. To me unapred smara kod X5. Takvi automobili su projektovani da uživaš da se voziš a ne da voziš.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Xepoj87 napisao:Daj jos da vidim tog koji ce da ode u salon i ne uzme S klasu zato sto lici na E ili C :)
Nisi razumeo poentu.

Govorim o ljudima koji imaju neki viši status, ne govorim o tebi i meni. Ljudi koji godinama uzimaju S klase i kojima taj auto služi i kao reprezentacija firme, statusa i trenutnog poslovanja jedne firme. Ljudi kojima auto diktira uspešnost firme. Govorim o ljudima kakvih je par %. Ili firma gde radi prijateljica, advokatska firma koja kao statusni simbol uspeha imaju nov Bentley i time voze advokate na slučajeve. Mogli su oni da kupe i Reno Lagunu, završila bi im posao, ali ako ja vidim da jedan advokat došao na moju adresu u recimo Mulsanne, videću u tome dobru poslovnu politiku i ozbiljnost i pre svega pobedu na slučaju za koje sam ih angažovao (inače tražili šofera za tog Bentlija, 6k plata :D )

I dalje će S klasa da prisvaja poglede i status, ali bih više voleo da je na neki način drugačiji.

Recimo ovaj prijatelj koji ima Bentley i Maserati i f30 i x6 i x5 i bmw 7 i W212 E500 itd, pre samo par godina je bio na dnu i izgubio ogroman novac. Poslednji trzaji su mu bili da je podigao kredit za par auta i krenuo da juri mušterije i skuplja investicije. Kod bogatije klijantele nije mogao da se pojavi u slabom autu, već u autu koji predstavlja njega i njegovu firmu, recimo Bentley u tom trenutku. Investicija se isplatila. Čak i njegova supruga kaže da je potpuno poludela kada je on digao kredit za Bentli Kontinental GT. Ali na kraju su uspeli i sad lik ima xxx firmi. Doduše, radi 24/7. Mi kod njega na ručku i ode na pola sata u kancelariju da obavi nešto. Nedelja popodne.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Eto, "ti ljudi" sada mogu da pazare i E klasu, a da svi misle da voze S klasu :kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

:glavomuzid:
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Te visoke klase tipa A8 ili BMW7 mi deluju preskupo za privatnu upotrebu, malo cak i bahacenje. Ali kao sluzbeni ili drzavnicki auto nema boljih.

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ne bih to nazvao "bahacenjem" ako je vlasniku tih 150k evra kao sto je "normalnom" coveku 10k evra, a voli automobile i uziva u tome.
Ja verovatno ne bih izabrao za tu cifru A8 ili BMW 7 vec nesto drugo, ali to je druga prica.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

passenger napisao:Uvoz iz Nemačke?

Ne znam zašto su počeli da proizvode potpuno iste automobile u svim klasama. Uz tu cenu koju neko plaća, trebalo bi dobiti nešto po čemu će se razlikovati. Na primer S W220 je imala jedinstvenu unutrašnjost. Nije bilo takve ni na E, ni na C klasi.

Kasnije W221, takođe unikat unutra (veoma ružno po mom ukusu, volan je kao sa nekog kamiona).

Sada W222 ima isto/slično kao C i E klasa. Osećao bih se pomalo izdano ako moram da dajem 140 000 eura za neku S klasu, a izgleda identično kao i C klasa koja je 100 000 eura jeftinija.

Slična priča je i sa BMWom
Blizi je enterijer BMW 7 i BMW 3, nego C i S klase.
Naravno pricamo o izgledu/dizajnu, materijali su daleko.

Sent from my m2 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Mislim da je mislio na eksterijer, enterijer nema dodirnih tacaka sa C klasom.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

W213 all terrain:

Slika
Slika
Korisnikov avatar