TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Sistem od 190 000 evra 

KEF Muon
2x McIntosh MC601 mono pojačala
McIntosh C22 pretpojačalo
McIntosh MCD1100 CD player

KEF Muon
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Taj tvoj sistem je zaista bio "WOW" za ono dobazuzazu napisao: Tamo negde 1985god morao sam da prodam sistem da bih delom platio skolu. Da je bio nov, kostao bi kao tadasnji Golf, a bio je jedan od najskupljih u Beogradu. Ako bih mogao da se prisetim, Krell KSA50 je bio oko 4000 dem, a Quad ESL63 oko 4500 dem, Linn LP12 sa ruckom i zvucnicom isto tu negde. Bolje od toga nije postojalo.
Isto ako se dobro secam, domaci Golf je bio oko 16000 dem a nemacki oko 20000 dem.
Danas ovaj BFA za dac trazi bezobraznih 12000 €, neke horne idu za 75000€, pojacala i gramofone da ne pominjem.
Sto rece MM, firme su se namnozile (i vise od 5x) a sa ciframa su totalno poludeli.
Definitivno treba znati gde stati.

Pre par meseci sam video negde oglas za Krell pojačalo, bogami cena je bila vrlo blizo one iz 80-ih koju si pomenuo. Meni neverovatno.

Kad je već pomenut Linn... jesu li oni krajem 80-ih imali gramofon koji je imao tanjir roze boje?
KEF je više od pola te cene. Sve potpuno van pameti. Kupiš stančinu u BG za te pare.Floyd napisao:Sistem od 190 000 evra
KEF Muon
Širim haos!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
A sta ako vec imas stancinu na Menhetnu od 10 miliona evra i ne treba ti "stancina" u BGu? 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa da. Ovo ne kupuje neko ko živi u stanu od 200k evra a još manje na Balkanu 
Zvučnici izgledaju bezobrazno

Zvučnici izgledaju bezobrazno

SW treba da stoji u ćošku, tu je najefikasniji.Laki021 napisao:Ne kontam ni poentu SW-a u cosku.
Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
To sto je najefikasniji (= najglasniji) zbog refleksije od sva tri zida ne znaci da je najbolje da tu bude. Zavisi od konkretne prostorije i konkretnog sistema, kao i od toga gde se tacno sedi u prostoriji - u zavisnosti od pozicije sedenja uopste i ne mora da bude najefikasniji jer se direktni i reflektovani zvucni talasi superponiraju, a talasi niske frekvencije, odnosno velike talasne duzine prave picvajz u prostoriji, pa se neke frekvencije pojacavaju, a neke ponistavaju.
SPL metar u ruke i izmeris gde mu je najbolja pozicija. Mogu u praksi da ti pokazem kod mene u sobi sta pomeranje sub-a za par desetina cm znaci, kao i sta znaci vrlo blago pomeranje faze i rezne frekvencije. Treba bukvalno par sati uz neprestano merenje da se manje-vise optimalno sub uklopi u sistem.
SPL metar u ruke i izmeris gde mu je najbolja pozicija. Mogu u praksi da ti pokazem kod mene u sobi sta pomeranje sub-a za par desetina cm znaci, kao i sta znaci vrlo blago pomeranje faze i rezne frekvencije. Treba bukvalno par sati uz neprestano merenje da se manje-vise optimalno sub uklopi u sistem.
Poslednja izmena od Delija u 21 Maj 2016, 00:00, izmenjeno 2 puta ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Nidzo ti ko mace s tavana, sto ne procita narednih par postova? 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne znam, teško da ću ikada imati takvu dilemu.Delija napisao:A sta ako vec imas stancinu na Menhetnu od 10 miliona evra i ne treba ti "stancina" u BGu?

Bio sam kod ljudi u BG čiji su uređaji prevazilazili vrednost stanova u kojima su se nalazili. Meni to malo bezveze, ali ima i toga, ko može i voli, neka ga.Floyd napisao:Pa da. Ovo ne kupuje neko ko živi u stanu od 200k evra a još manje na Balkanu
Zvučnici izgledaju bezobrazno![]()

Inače zvučnici sami po sebi, zaista lepo izgledaju u tim alu kućištima, ali čini mi se da ih baš zbog toga nije lako uklopiti u enterijer.
Valjda se je i ona crnkinja uračunata u cenu zvučnika.

Sent from mTalk
Širim haos!
@m.m
Linn je uvek bio konzervativan. Tako da sumnjam za taj roze tanjir. U to vreme, krajem 80-ih se niotkuda pojavila firma gramofona Pink Triangl. Možda si na to mislio?
Linn je uvek bio konzervativan. Tako da sumnjam za taj roze tanjir. U to vreme, krajem 80-ih se niotkuda pojavila firma gramofona Pink Triangl. Možda si na to mislio?
Pink triangle je imao prvi akrilni tanjir ali nije bio pink. Kada se pojavio bio je rame uz rame sa Linn-om.
Inace, i danas ima zaludjenika u Srbiji ciji sistem prelazi vrednost stana, odnosno ciji sistemi prelaze vrednost kuce i imanja u kojima vlasnici zive.
Kriza? Kako za koga.
Inace, i danas ima zaludjenika u Srbiji ciji sistem prelazi vrednost stana, odnosno ciji sistemi prelaze vrednost kuce i imanja u kojima vlasnici zive.
Kriza? Kako za koga.
Video posle datum, ali bilo gotovo.Laki021 napisao:Nidzo ti ko mace s tavana, sto ne procita narednih par postova?
@Delija, zar ne može na svakom sistemu da se smanji bas ako je previše glasan? Po uputstvu ga uvek smeštaju u ćošak. Kod mene je poprilična razlika kad se izvuče iz ćoška, jednostavno izgubi nešto, plitak postane. Nije do snage koliko fali nešto.
Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Znam čoveka koji ima zvučnike od 20k + ostatak sistema a živi u iznajmljenom stanu. Na prvi pogled suludo ali na drugi uopšte ne. I žena i on imaju manje stanove u vlasništvu, znači uvek imaju rezervnu varijantu. Dosta dobro zarađuju. Sad im treba veći stan zbog porodice, a da kupe takav stan kao što iznajmljuju trebalo bi im 200-300k. Pri tom kad za 10-15 godina deca odu od kuće više im neće trebati tih 100+ kvadrata. Da li prodavati manje stanove, pa uzimati još kredit za veći, sređivati ga, pa posle 10-15 godina opet to u drugu stranu... Samo bi agencijske provizije, porezi i troškovi banke koštali kao taj Hi-Fi sistem.
@zuzazu
Nisam ni napisao da je Pink Triangle imao pink tanjir, a koliko pamtim ni Linn. Pomislih da je zbrka nastala zbog imena, tj. boje.
Nisam ni napisao da je Pink Triangle imao pink tanjir, a koliko pamtim ni Linn. Pomislih da je zbrka nastala zbog imena, tj. boje.
To jeste realna mana ovako hrabrog dizajnamethane.master napisao:Inače zvučnici sami po sebi, zaista lepo izgledaju u tim alu kućištima, ali čini mi se da ih baš zbog toga nije lako uklopiti u enterijer.

Na tu temu se baš žustro diskutovalo pre par mesecigrujicd napisao:Znam čoveka koji ima zvučnike od 20k + ostatak sistema a živi u iznajmljenom stanu. Na prvi pogled suludo ali na drugi uopšte ne. I žena i on imaju manje stanove u vlasništvu, znači uvek imaju rezervnu varijantu. Dosta dobro zarađuju. Sad im treba veći stan zbog porodice, a da kupe takav stan kao što iznajmljuju trebalo bi im 200-300k. Pri tom kad za 10-15 godina deca odu od kuće više im neće trebati tih 100+ kvadrata. Da li prodavati manje stanove, pa uzimati još kredit za veći, sređivati ga, pa posle 10-15 godina opet to u drugu stranu... Samo bi agencijske provizije, porezi i troškovi banke koštali kao taj Hi-Fi sistem.

Ovde u CH je sasvim normalno i često takvo razmišljanje. Imaju ljudi odlična primanja, ogromnu cifru u šteku ili još bolje u akcijama a žive u iznajmljenom stanu. Matematika je jednostavna i kaže da ti je ušteda max 20ak % godišnje ako plaćaš kredit ALI u tom slučaju trebaš da zarobiš par stotina hiljada kao učešće (koje ako pametno investiraš mogu da ti plate celu godišnju kiriju