Fotografija
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Fotografija
Znam da je mesec, nego da li je on korigovan u PS, to je bilo pitanje? 

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Mesec je bio iznad tankih oblaka pa je to dalo dodatni car slici, slika je generalno zatamljena za nijansu, nista nije parcijalno radjeno pa ni Mesec. Problem mi je bio sto nisam imao tog trenutka stativ pa sam morao da oslonim aparat na ivicu zgrade, self timer je bio podesen na 2sec.

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Aha, to sam pitao. Učinilo mi se da Mesec ima dosta izražen obod pa sam pomislio da je nešto na njemu rađeno.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Nemam stativ, to hoću da kupim ovih dana, čuo sam da ima kod kineza pa ću otići da potražim, a ovde sam bio ograničen mestom klupe na koju sam stavio aparat pa je onda upala bandera u kadar i splav.BAJKER napisao:Uros S. Mali savet, lepo je sto si se igrao i treba da se sa aparatom igras da bi ga bolje upoznao kako radi u razlicitim uslovima. Jedan savet, kada fotkas neku panoramu gledaj da izbegnes predmete iz prvog plana kao sto su na tvojim slikama deo splava ili bandera. Za nocne fotografije koristi neki stativ ili cvrst oslonac kao i self timer u samom aparatu.
Hvala na savetu

Re: Koji foto-aparat koristite?
Odavno nisam potrosio pare na ovako pametnu stvar.
SLR ne visi oko vrata i ne strelja sa stomaka pola metra po horizontali.
Kamera je na boku, objektivom okrenutim prema dole i zasticena rukom dok se hoda.
Istina, kosta kao jeftiniji ranac...
SLR ne visi oko vrata i ne strelja sa stomaka pola metra po horizontali.
Kamera je na boku, objektivom okrenutim prema dole i zasticena rukom dok se hoda.
Istina, kosta kao jeftiniji ranac...
- BAJKER
Pa kada nosis 3000e oko prsute onda se taj kajs u ceni i ne primecuje.
A da je korisno jeste, isprobao sam ga 

I lepo joj stoji...
mislim, pada pod ruku
mislim, pada pod ruku

- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Није лоша ствар...
Него ја узео 20Д још одавно али у недостатку времена нашрафио стари 28-80 са 35мм филма што сам имао.
Квалитет фотографије је далеко лошији него ли што сам имао са 40Д и 5Д. Додуше на ова два сам користио добре објективе (Σ 100-300 ф4, Σ 30мм 1.4, Канон 28-105) Опрема није била моја, тако да сада немам те објективе.
Да ли 20Д има заиста лошији сензор (сумњам) или је до објектива? Да напоменем, бољи објективи су ми радили одлично и на филмским и на дигиталним телима...
Него ја узео 20Д још одавно али у недостатку времена нашрафио стари 28-80 са 35мм филма што сам имао.
Квалитет фотографије је далеко лошији него ли што сам имао са 40Д и 5Д. Додуше на ова два сам користио добре објективе (Σ 100-300 ф4, Σ 30мм 1.4, Канон 28-105) Опрема није била моја, тако да сада немам те објективе.
Да ли 20Д има заиста лошији сензор (сумњам) или је до објектива? Да напоменем, бољи објективи су ми радили одлично и на филмским и на дигиталним телима...
Супер боја!mljacko napisao:♥♥♥ Ziveo Nikon Coolpix s 3000! ♥♥♥
Bas ovakav je moj malisa
(jedino mi malo glupo sto sam ga ja platila bukvalno 9000din vise pre samo godinu dana.)
Pozdrav
- BAJKER
Urose nema na cemu
Evo kada sam fotkao samo pun mesec, atmosfera je bila cista jer sam u planinskom kraju fotkao, koriscen telac od 300mm nasrafljen na telo sa krop senzorom tako da je prakticno fotkano kao da je 480mm teleobjektiv bio na FFtelu

Evo kada sam fotkao samo pun mesec, atmosfera je bila cista jer sam u planinskom kraju fotkao, koriscen telac od 300mm nasrafljen na telo sa krop senzorom tako da je prakticno fotkano kao da je 480mm teleobjektiv bio na FFtelu

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Одг: Fotografija
Jednostavno izgleda, a ni malo naivno nije doći do takve fotke.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Jes da sam skoro ovde napisao da su mi dovoljni 50mm i 18-105mm za porodičnu fotografiju, ali mislim da bi mi sad dok sam svaki dan na plaži baš legao jedan 70-300mm 

jos jedna dobra investicija.
Gary Fong difuzor svetla. Half Cloud collapsible.
Odgovara svim flesevima. Smotan nije velik i staje u ranac.
Ne spada kada se montira.
Dozivotno zavrsava posao sa prejakim senkama i nerealnim bojama.
Fantastican je za eksperimentisanje i zezanje.
Vredi svaku paru, mada je skup za parce plastike
Gary Fong difuzor svetla. Half Cloud collapsible.
Odgovara svim flesevima. Smotan nije velik i staje u ranac.
Ne spada kada se montira.
Dozivotno zavrsava posao sa prejakim senkama i nerealnim bojama.
Fantastican je za eksperimentisanje i zezanje.
Vredi svaku paru, mada je skup za parce plastike
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Jel mozete vi stucnjaci da mi objacnite nesto.
Imam Nikon coolpix L26 stoji mi sve na automatici kao i blic. Dali je bolje da mi blic bude non stop upaljen bez obzira dali je dan ili noc ili da mi bude na automatici, posto kad je na automatici na dnevnom svetlu se ne pali. Kako je bolje slikati po danu na dnevnom svetlu sa blicem ili bez?

Imam Nikon coolpix L26 stoji mi sve na automatici kao i blic. Dali je bolje da mi blic bude non stop upaljen bez obzira dali je dan ili noc ili da mi bude na automatici, posto kad je na automatici na dnevnom svetlu se ne pali. Kako je bolje slikati po danu na dnevnom svetlu sa blicem ili bez?