Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Nicaragua posto fašista 

Čovek je samo esteta 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
lakše malo bre 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Eto u Amsterdamu se skoro ne primecuju azilanti - sa obzirom da je vec 50% populacije strane pa ne dolaze do izrazaja, a lokalci ih srede
Meni je i dalje skoro 100% siguran za setnju danju i nocu kao Beograd krajem '80. Meni je inace Amsterdam primer grada koji je ekstremno profitirao na imigrantima i ima ih u ogromnim kolicinama, jako mnogo rade i jos vise su na socijali pa opet grad je svake godine u debelom budzetskom plusu posto je jako atraktivan za poslovanje i ulaganja...

Baš ste profitirali 

A bas ti je neki grafikon 
Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Ti si prvi pričao kako po selima nekada nisu zaključavali kuće.
Slazem se ali zivot nije staticna pojava, sve se menja. Ja sam samo napomenuo - sto je 100% cinjenica da je veliki broj (kazu oko 50%) Amsterdancana imigranti, i da je Amsterdam relativno siguran grad za moje pojmove (iako je u vrhu u NL po broju problema), i da bas ta multikulturalnost uz brdo problema donosi i dosta prednosti, i da uz enornmo davanje kroz socijalu zaradjuju mnogo vise kroz ulaganja i poslove posto jako veliki broj multinacionalnih kompanija bas bira Amsterdam jel se osecaju kao kod kuce, a o jeftinoj (za NL pojmove) obrazovanoj radnoj snagi da ne pricam... Nista nije crno belo u zivotu. A i dalje stojim da se osecam sigurno - cak i sigurnije nego u BGu uz sve probleme koje jedan velegrad donosi - a posebno Amsterdam koji je prestolnica poroka za mnoge - svih vrsti. I uz sve to ja mogu da se setam u sred noci po centru bez da mnogo razmisljam o sigurnosti.
Ja u Parizu nisam mogao baš da se šetam noću bilo gde. Ni sad autom ne idem u nekim krsjevima. Postoje zone gde se ne ulazi sa prvim mrakom. Tu uglavnom žive imigranti iz Severne Afrike.
Sazvakana je ova prica o bezbednosti, odavno. Popularno je da se prica kako haraju bande i ostalo sto naravno nije tacno, sa par izuzetaka gde stvarno moze biti opasno, kao sto su predgradja Londona i Pariza.
Inace u Becu uopste nisam primetio izbeglice niti da se bezbednost pogorsala. Cesto prolazim ''najopasnijim'' delom ovde, sto je velika stanica kod Pratera, gde godinama dezura poprilican broj policajaca i legetimise i nisam primetio razliku u odnosu na pre 2 godine recimo.
Inace u Becu uopste nisam primetio izbeglice niti da se bezbednost pogorsala. Cesto prolazim ''najopasnijim'' delom ovde, sto je velika stanica kod Pratera, gde godinama dezura poprilican broj policajaca i legetimise i nisam primetio razliku u odnosu na pre 2 godine recimo.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Bikoz Holandija.ljuba napisao:Eto u Amsterdamu se skoro ne primecuju azilanti - sa obzirom da je vec 50% populacije strane pa ne dolaze do izrazaja, a lokalci ih sredeMeni je i dalje skoro 100% siguran za setnju danju i nocu kao Beograd krajem '80. Meni je inace Amsterdam primer grada koji je ekstremno profitirao na imigrantima i ima ih u ogromnim kolicinama, jako mnogo rade i jos vise su na socijali pa opet grad je svake godine u debelom budzetskom plusu posto je jako atraktivan za poslovanje i ulaganja...

Sent from mTalk
Širim haos!
I to je potpuno normalno da negde uvek stoji gomila policajaca i legitimiše?Dusan napisao:Sazvakana je ova prica o bezbednosti, odavno. Popularno je da se prica kako haraju bande i ostalo sto naravno nije tacno, sa par izuzetaka gde stvarno moze biti opasno, kao sto su predgradja Londona i Pariza.
Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
90% sr*nja koje se desi, desi se upravo u Beču. Ne bih živeo tamo ni beslatno da mi daju. Posebno u onoj balkanskoj ulici. Pre par meseci debili pucali jedni na druge i pogode maloletno dete na bicikli.Dusan napisao:Sazvakana je ova prica o bezbednosti, odavno. Popularno je da se prica kako haraju bande i ostalo sto naravno nije tacno, sa par izuzetaka gde stvarno moze biti opasno, kao sto su predgradja Londona i Pariza.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovaj tekst je verovatno pisao neko ko je cuo od nekog ili nikad nije bio ne u Nemackoj, nego dalje od svog grada. Ove price sam slusao i o Americi, pa kad odes vidis, sve to bude malo drugacije. Da se odavde putuje malo vise bilo bi to sve drugacije. Tekst mi vise mirise na kiselo grozdje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Stvar je očigledno veoma subjektivna. Ja se, recimo, poprilično slažem sa tekstom. Sve zavisi kako si živeo ovde, i kako doživljavaš odlazak preko. Nešto ima što je ovde bolje, nešto tamo, pa se u paketu tih parametara svako treba pronaći.
Već napisah da mi je firma distribuirana u svetu i može da se ide negde, ponajviše u Nemačku. Većina ne ide, ali neki su otišli, tako da je pogled na to veoma ličan. Nije kiselo grožđe. Nije ni sve tamo bolje nego ovde, ne zavaravaj se.
Već napisah da mi je firma distribuirana u svetu i može da se ide negde, ponajviše u Nemačku. Većina ne ide, ali neki su otišli, tako da je pogled na to veoma ličan. Nije kiselo grožđe. Nije ni sve tamo bolje nego ovde, ne zavaravaj se.