Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od member »

Karlsplatz U-Bahn stanica je kao iz Horor filma. S jedne strane murija kontrolise dokumente a 5metara iza njega u raspaloj tel.govornici se fixa narkos. I to je bilo jos pre 10-12godina. Takva scena u Beogradu mi je nezmisliva.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nidzo, otkud pa ti znas da li bi meni bilo bolje tamo nego ovde, ok, tebi i tvojima je losije, ali sta to znaci meni, pa ne mnogo...znam sigurno 7-10 ljudi kojisu otisli u DE i niko ne planira povratak. Od inzenjera do majstora.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

nidza ne vidi mane na alfi a zamisli da ce videti mane u otadzbini.
Korisnikov avatar
VVWOB
Reactions:
Pridružio se: 24 Avg 2013, 12:56
Garaža: A35 AMG

Post od VVWOB »

Apsolutno netačno trenutno, za period pre 10-15 god. sam i ja čuo neke priče, ali to je bas pre dosta vremena...
Tu mi se nalazi fakulet, pa bas puno vremena provodim u tom kraju/ oko Karlsplatza.
Pitanje sigurnosti pojedinca u AT ili samo Becu (da se ograničim posto tu trenutno živim) koje se ovde dovodi u diskusiju, u poređenju sa SRB je maltene nemerljivo. Pocevsi od prisustva policije, njihovog odnosa prema problemu preko vladavine i sprovodjenja zakona, nemackog mentaliteta itd.
Nije da govorim napamet, posto sam video bas razne sitacije i u BGu, a i ovde.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

nidza napisao: Nije kiselo grožđe. Nije ni sve tamo bolje nego ovde, ne zavaravaj se.
Sve je bolje i to su činjenice.

To što tebi više odgovara Srbija je tvoja lična stvar. Postoje ljudi kojima odgovaraju i Afričke zemlje pa niko trči da živi tamo ;)
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

U zadnje vreme ne moze covek ni 1 post da napise , a da odmah ne bude kontraudar "nemas ti pojma". Vazi za sve teme.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja planiram master u Beć da upisem, kao dete sa kriticnog podrucja mi deluju smesno takve stvari.

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

member napisao:U zadnje vreme ne moze covek ni 1 post da napise , a da odmah ne bude kontraudar "nemas ti pojma". Vazi za sve teme.
Realno...

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Apsolutno nije bolje na individualnom nivou - jako zavisi od coveka i okolnosti, ali ima par stvari koje su zagarantovane:
1. Kada odes u bolnicu odnose se prema tebi 1000x bolje nego u Srbiji, i imas razne mogucnosti, o kvalitetu lecenja necu ovom prilikom
2. Drzava se odnosi prema tebi kao gradjaninu i nekome ko ih finansira a ne kao kasici - prasici
3. Finansiski sistem ja tako napravljen da ako dve osobe rade 4 dana nedeljno prosecan posao imaju dovoljno para da kupe zadovoljavajuci stan na prosecno lepom mestu, da idu na letovanje i skijanje, i da u slucaju nezaposlenosti vise godina imaju podrsku do 75% zadnje zarade plus socijla nakon par godina koja zadovoljava bazicne covekove potrebe stan i hranu
4. Zivis u zemlji koja nije banana drzava (bar ne dokazano :))

E sada sve to moze da padne u vodu ako si nezadovoljan na privatnom ili pak na nekom drugom nivou, a i tvoje poreklo ce uvek biti isto :) i uvek ces se osecati kao gradjanin drugog reda osim ako se ne integrises 100% sto sam video u jako malom broju slucaja..
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

nidza napisao:
Dusan napisao:Sazvakana je ova prica o bezbednosti, odavno. Popularno je da se prica kako haraju bande i ostalo sto naravno nije tacno, sa par izuzetaka gde stvarno moze biti opasno, kao sto su predgradja Londona i Pariza.
Inace u Becu uopste nisam primetio izbeglice niti da se bezbednost pogorsala. Cesto prolazim ''najopasnijim'' delom ovde, sto je velika stanica kod Pratera, gde godinama dezura poprilican broj policajaca i legetimise i nisam primetio razliku u odnosu na pre 2 godine recimo.
I to je potpuno normalno da negde uvek stoji gomila policajaca i legitimiše?
To sam naveo kao ekstrem. To ti je kao u Beogradu Zelenjak ili prostor oko zeleznicke stanice. Veliki je protok ljudi, i cesto se tu skupljaju crnci ili arapi. Potpuno mi je nromalno da je policija uvek prisutna, zato se retko sta i desava.

Odrastao sam uz odredjenu dozu animoziteta prema policiji, jer sam prosao kroz razne situacije u Srbiji, ni kriv ni duzan. Ovde je prica potpuno drugacija, profesionalnost i postovanje koje od dobijes svih sluzbenika je nemerljivo sa nasom zemljom. Cak i kada si stranac. A video sam vise puta kako nasa policija tretira strance.

Ovde sam samo jednom bio legetimisan na ulici. Maksimalno korektno, 3-4 minuta izgubljena.

Sto se tice generalne bezbednosti, mogu ljudi ovde da nagadjaju koliko hoce i pricaju kako je, ali statistika kaze, da Bec kao grad ima izuzetno nisku stopu kriminala i da je jedna od najbezbednijih metropola u Evropi.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
veljabandit
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC

Post od veljabandit »

member napisao:U zadnje vreme ne moze covek ni 1 post da napise , a da odmah ne bude kontraudar "nemas ti pojma". Vazi za sve teme.
ucestvujem na par auto i moto foruma ali ovaj prevazilazi sve njih zajedno po kolicini pametnjakovica koji o svemu sve znaju. Zivi bili i jos hiljade i hiljade postova napisali ;)
------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Ne znam u cemu je problem kada napises nesto sto je elementarno netacno. Da li je zabranjeno demantovati nesto?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Problem je verovatno ovo što piše u postu iznad tvog, sa čime se u potpunosti slažem.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Nije mu rekao da nema pojma nego da je netačno. Piše čovek iz prve ruke.

Ja se u Beču osećam mnogo sigurnije nego u Beogradu.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Cek a gde se to nebezbedno osecas u Bgu?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori